NRK Meny
Normal

USA vant Solheim Cup

USA var best i singlekampene og slo Europa i Solheim Cup i golf i Illinois.

Paula Creamer slo Suzann Pettersen
Foto: Michael Conroy / AP

Dette er den tredje strake seieren til USA som dermed fortsatt er ubeseiret på hjemmebane.

Suzann Pettersen hadde lite å bidra med for å hindre amerikansk seier. Hun har slitt hele turneringen og tapte også singlekampen mot Paula Creamer allerede på den 16. hullet.

USA avgjorde årets utgave av Solheim Cup da det gjensto tre oppgjør, da hadde Europa ingen mulighet til å sikre de nødvendige 14 1/2 poengene. Morgan Pressel fikk æren av å avgjøre da hun slo svenske Anna Nordquist på det 16. hullet.

Da kunne de amerikanske jentene slippe jubelen løs selv om de tre gjenstående kampene skulle spilles ferdig.

- Det føles så fantastisk. Det har vært en lang uke, vi har spilt bra og jeg er så stolt over laget, sa Pressel etter at seieren var sikret.

Wie den store helten

Den store helten for USA ble vidunderbarnet Michelle Wie. 19-åringen fra Hawaii gikk ubeseiret gjennom turneringen og spilte inn 3,5 poeng for det amerikanske laget.

Og ikke nok med det. Wie, som er blitt tatt for å være litt av en sær type, viste seg fra sin beste side. Hun var sjarmerende, engasjert, rappkjeftet og akkurat den vitamininnsprøytningen USA trengte.

- Jeg har aldri hatt det så gøy på en golfbane før. Det har vært helt utrolig. Publikummet, jubelen, applausen, sangene og alt. Hver gang man puttet og hver gang man skulle slå ekstra godt, tenkte jeg bare på at publikum kom til å eksplodere. Det motiverte meg hele tiden, sa Wie.

Resultater fra Solheim Cup (ekstern lenke)

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal