Hopp til innhold

Lingard helten da United tok sitt første trofé på tre år

Det måtte ekstraomganger til, men til slutt fikset Jesse Lingaard seier til Manchester United.

SOCCER-ENGLAND-CRY-MUN/FACUPFINAL/

HELTEN: Jesse Lingard satte inn seiersmålet for Manchester United i FA-cupfinalen mot Crystal Palace.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fantastisk å ha vunnet dette, for fansen, for klubben og også for meg. Nå har jeg vunnet cupen i fire land, sier manager Louis van Gaal etter å ha avsluttet sesongen på best mulig vis med Manchester United.

Det tok lang tid før «taket »virkelig løftet seg på Wembley. Men da tok det også for alvor av.

Jason Puncheon satte inn ledelsen til Crystal Palace bare 12 minutter før slutt. Han feiret som om han hadde avgjort kampen. Men jubelen hadde ikke en gang stilnet da Juan Mata utlignet bare tre minutter senere. Dermed måtte det ekstraomganger til.

Og selv om Manchester United måtte spille de siste 15 minuttene med 10 mann, lot de seg ikke stoppe. Fem minutter ut i andre ekstra omgang, fikk innbytter, den lokale 23-åringen, Jesse Lingaard drømmetreff.

Det sikret 2-1 seier, og klubbens første store trofé siden Sir Alex Ferguson ga seg i 2013 - med unntak av da de vant Community Shield for tre år siden.

– Med ti mann, og kamp på tirsdag også, men vi fortjente det synes jeg. Det var et supert mål, ikke sant? sier van Gaal, ifølge BBC.

SOCCER-ENGLAND-CRY-MUN/FACUPFINAL/

TRIUMF: Kaptein Wayne Rooney og resten av Manchester United løfter FA-cuptroféet.

Foto: Toby Melville / Reuters

Fartsfylt

Forhåndsfavoritt Manchester United satte press på Crystal Palace fra første minutt. Både Mata, Marouane Fellaini, Anthony Martial og Marcus Rashford kunne sendte laget sitt i føringen før pause.

London-laget kom mer og mer inn i kampen, men det stod 0-0 da lagene gikk i garderoben.

Den andre omgangen begynte også med høyt tempo, og ekstremt god stemning på tribunen. Begge lag var farlig frempå, men ballen ville seg ikke inn. Og da Rashford måtte ut med skade med drøye 15 minutter igjen av omgangen, bekymret nok mang en rød supporter seg.

To kjappe

Og så løsnet det. Jason Puncheon banket inn 1-0 til Crystal Palace med bare 12 minutter igjen av kampen. United klarte aldri å få klarert etter en corner og ballen havnet hos innbytteren, som brakte Wembley - om mulig - til nye høyder.

SOCCER-ENGLAND-CRY-MUN/FACUPFINAL/

SÅ GLAD: Jason Puncheon satte inn ledelsen for Crystal Palace.

Foto: Dylan Martinez / Reuters

Jubelen hadde knapt lagt seg da Wayne Rooney driblet seg forbi en rekke motstandere, før han løftet over på motsatt. Der sto Juan Mata og plasserte ballen hardt i nettet.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger. I de første 15, var Crystal Palace nærmest. I tillegg fikk Chris Smalling sitt andre gule kort, og United måtte klare seg med 10 mann i den andre ekstraomgangen.

Det lot deg seg ikke stoppe av, og fem minutter senere, fikk Jesse Lingard drømmetreff og sendte Manchester United til himmels.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kristoffer Ventura kjemper for å komme seg tilbake på PGA-touren og leverte et toppresultat på Korn Ferry-touren, nivået under PGA-touren i helgen.

  Ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde to slag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen i Argentina Open

  Der gjorde både han og amerikanske Mason Andersen birdie på første omspillshull. På andre forsøk ble det igjen birdie for Anderson, mens Ventura måtte nøye seg med par. Dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. De 25 beste ved sesongslutt får plass på PGA-touren.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Reuters
 • Henrik Kristoffersen på slalåmpallen i Aspen

  Henrik Kristoffersen kjørte ned til 3.-plass i søndagens slalåmrenn i Aspen.

  Romerikingen inntok dermed verdenscuppallen for 86. gang i karrieren. 52 av dem har kommet i slalåm.

  Kristoffersen endte 1,17 sekunder bak vinneren Loïc Meillard. Han var også nummer tre etter første omgang og hadde 1,07 sekunder opp til Clément Noël.

  I pallkampen var også Alexander Steen Olsen en aktør. Kjelsås-gutten lå rett bak Kristoffersen med fire hundredeler før finalen, men passiv kjøring i andreomgangen tok ham ned ni hakk på resultatlista.

  Timon Haugan kjørte seg opp fra 18.- til 6.-plass i snøværet i Colorado, mens Sebastian Foss-Solevåg ble nummer 20.

  Atle Lie McGrath, Halvor Hilde Gunnleiksrud og Theodor Brækken kjørte alle ut i første omgang.

  Den skjebnen var det mange som led. Hele 26 alpinister kom aldri til mål, og det bidro til å gi Foss-Solevåg en omgang til. (NTB)

  ofcwzkn9cc8
  Foto: AP
 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal