NRK Meny
Normal

Supporterleder: – Et slag i trynet for van Gaal

Manchester United tapte en real thriller borte mot Wolfsburg og må se mesterligadrømmen ryke denne sesongen. Tyskerne vant 3-2.

FBL-EUR-C1-WOLFSBURG-MANCHESTER-UNITED

AVGJØR: Naldo scorer 3-2-målet og sender United ut av mesterligaen.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var rett og slett ikke gode nok og mangler noe i det offensive spillet. Det er synonymt med hele sesongen, sier Bernt Hjørnevik, daglig leder i Uniteds skandinaviske supporterklubb.

Det var kampen ingen kunne tape. Det var kampen der både Wolfsburg og Manchester United kunne ryke ut eller gå videre fra gruppespillet i mesterligaen. Og for en vanvittig kamp det ble. United tok ledelsen, Wolfsburg snudde kampen. så kom United tilbake, før Wolfsburg igjen tok ledelsen.

Scenarioet var enkelt. Hvis ikke United ikke klarte å vinne, måtte PSV tape mot CSKA Moskva. Og dramaet utspilte seg i Eindhoven også. CSKA tok ledelsen etter 76 minutter, men PSV snudde og vant til slutt.

Dermed var det enkelt. United måtte ha to mål med seks minutter igjen å spille. Laget fra Manchester presset på mot slutten, men klarte ikke sette ballen i mål. Dermed endte kampen 3-2 og PSV og Wolfsburg er videre fra gruppa.

– Vi ville vinne i dag og skapte sjanser. Vi burde forsvart oss bedre. Alle er skuffet, men vi må komme oss over dette og fokusere på neste kamp, sier Marouane Fellaini til Viasat.

– Jeg tror ikke nødvendigvis dette skaper rabalder på Old Trafford, men der er nok et slag i trynet for van Gaal. Vi har vist deffensiv trygghet, men han har ikke knekt koden i det offensive spillet, mener Hjørnevik.

Drama fra start til slutt

Allerede etter tre minutter satte hjemmelaget en støkk i britene, som viste total svikt i de bakre rekkene. Schürrle fikk stå helt alene på åtte meter, men klarte ikke skyte ballen under tverrliggeren.

Etter 10 minutter var det United og Martial sin tur til å lure Wolfsburgs forsvar. Franskmannen ble spilt gjennom og scoret sikkert 0-1 for United. Men de røde skulle ikke få være lenge i paradis. Naldo headet inn utligningen fire minutter senere. Kvarteret senere ble det enda verre for United. Wolfsburg regelrett utspilte et tafatt United-forsvar og Vieirinha kunne enkelt sende hjemmelaget i ledelsen. To minutter tidligere var Feillaini utrolig nærme å sende bortelaget i føringen, men Benaglio reddet mesterlig avslutningen fra kort hold.

Hjemmelagets Draxler lekte seg flere ganger med United-spillerne og mot slutten av førsteomgangen var det kun en god redning av De Gea som holdt bortelaget inne i kampen.

United kunne avgjort

Den andre omgangen startet med store sjanser til begge lagene, men ballen satt ikke i mål før Joshua Guilavogui scoret selvmål etter 82 minutter. Akkurat da var United videre, men bare to minutter senere scoret Naldo igjen og sendte britene ut av mesterligaen.

Før kampen var det tre lag som kjempet om avansement. PSV, Manchester United og Wolfsburg ville alle gå videre med sier.

United kunne avgjort det hele på Old Trafford i forrige runde, men klarte ikke å sette ballen inn bak PSV-keeper Jeroen Zoet. Dermed gjorde de det vanskelig for seg selv før bortekampen i Tyskland.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Pimenta klar for ny jobb

  Tidligere Kongsvinger-trener Luis Pimenta har fått ny jobb. Onsdag blir han presentert som ny hovedtrener for svenske Brommapojkarna.

  «BP» vant Superettan i 2017, og spiller i Allsvenskan neste sesong.

  Luis Pimenta
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Bergrem skadd i USA

  Torgeir Bergrem (26) har pådratt seg flere skader etter et uhell i USA. Fallet skjedde på trening i USA, og nordmannen fikk albuen ut av ledd, røket leddbånd og mindre frakturer i armen, melder NTB.

  – Det var j ... vondt, sier Bergrem til NTB.

  X Games Hafjell.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Pål Golberg har fått vannkopper

  Golberg røk ut i kvartfinalen og ble nummer 15 på sprinten i Davos lørdag. Nå har han funnet årsaken; har fått vannkopper.

  – Da jeg våknet søndag, hadde jeg fått de første blemmene, sier Golberg til Hallingdølen.

  Pål Golberg
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Ole Einar Bjørndalen
EM svømming
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland