Hopp til innhold

United latterliggjort av Brighton – fansen ut mot egne spillere

Manchester United er en klubb med stolte tradisjoner og historie. Men 07. mai 2022 er en dato de trolig vil glemme så fort som overhodet mulig.

XDzK7r5ejPA

Brighton sendte nemlig United hjem i skam og vant fullt fortjent 4-0 i lørdagens Premier League-kamp.

– Vi er flaue

Moisés Caicedo scoret kampens første mål, før Marc Cucurella, Pascal Gross og Leandro Trossard gjorde ydmykelsen komplett etter pause.

– De utspilte oss. De hadde alltid en løsning. Litt av alt gikk feil. Kvaliteten, mentaliteten. Det er noe vi er flaue av og må se på, sier Bruno Fernandes etter kampen, ifølge BBC.

Manchester Uniteds vikar-manager Ralf Rangnick legger seg også flat.

– Vi kan bare beklage til supporterne som kom helt hit, vi var rett og slett ikke gode nok, sier Rangnick til BBC, og legger til at han synes det tidvis så ut som spillerne hadde tatt sommerpause.

– Pinlig å se

Dette var Brightons første hjemmeseier i 2022, en svært uventet og imponerende triumf for laget som er blitt kjent for å ikke vinne hjemme.

Og en desto større flause for et United-lag som før sesongen hadde ambisjoner om å være med helt i toppen.

– I himmelens navn! Brighton spiller fantastisk fotball, men som en kontrast gjør United trolig sesongens verste prestasjon. Og det er litt av en prestasjon, skrev fotballprofilen Gary Lineker på Twitter om United-flausen lørdag kveld.

– Det er pinlig å se United i denne forfatningen, er den klare dommen fra tidligere Premier League-spiller Lars Bohinen.

Når vinner United Premier League igjen?

fG2n53i2lHg

YDMYKET: Cristiano Ronaldo og United har hatt bedre dager på jobben.

Foto: GLYN KIRK / AFP

Kvelden ble helmørk for United, som nå ikke lenger har teoretisk mulighet til å kapre en topp fire-plassering som gir spill i Mesterligaen neste sesong.

Ut mot egne spillere

«You're not fit to wear the shirt», runget det fra bortefansen til egne spillere da 0-4 ble et faktum i andre omgang.

At Uniteds bortefølge, anerkjent som et av Englands beste, vender seg mot eget lag på denne måten, det hører med til sjeldenhetene.

Men så hører det også med til sjeldenhetene at United blir latterliggjort på samme måte som de ble lørdag kveld.

Bruno Fernandes skjønner at ropene kommer.

– Jeg inkluderer meg selv i det. Hva vi gjorde i dag, og hva jeg gjorde i dag, er ikke godt nok for å bære United-drakten, sier han.

Man kan jo bare forestille seg hva påtroppende United-manager Erik ten Hag tenker. Han har utvilsomt en jobb å gjøre om de røde djevlene skal bli et vinnerlag igjen.

Nå gjenstår det kun én kamp av det som er blitt en grufull sesong for Old Trafford-klubben. United avslutter sesongen med bortekamp mot Crystal Palace 22. mai.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters
  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal