United knuste Roma etter snuoperasjon: – Vi er i ein kjempegod situasjon

Ole Gunnar Solskjær er eit steg nærare sin første triumf som manager for Manchester United etter ein knallsterk snuoperasjon mot Roma i den første semifinalen i Europaligaen.

Ole Gunnar Solskjær

SNUOPERASJON: Ole Gunnar Solskjær feirar med Paul Pogba etter at Manchester United slo Roma 6–2 i første semifinale i Europaligaen.

– Vi er berre halvvegs. Men vi er i ein kjempegod situasjon og vanlegvis vore gode borte, sa Solskjær i eit intervju med TV2 etter kampen.

Édison Cavani er mannen som sørga for at United sitt semifinale-spøkelse under nordmannen si leiinga kan gå mot slutten.

Før møte mot Roma i kveld har nemleg Manchester United røke ut av i alt fire semifinalar med Solskjær som manager.

Med 6–2 sigeren over Roma har raudtrøyene derimot skaffa seg eit svært godt utgangspunkt før returoppgjeret i Italia og Ole Gunnar Solskjær kan nå sin første finale som United-manager.

I dag satte vi dei fleste av sjansane våre, og det er vi fornøgde med. Vi viste karakter då vi kom tilbake, og at vi ikkje mistet hovudet då vi låg under. Vi såg ikkje bra ut i dei siste ti minuttane av 1. omgang, men vi tok oss saman, sa manager Ole Gunnar Solskjær til BT Sport.

– Rota ikkje vekk dette

Etter ein mareritt-start i første omgang, der United låg under 2-1, tok det tre minutt ut i andre omgang, før Cavani utlikna til 2–2 med eit stjernetreff rett i krysset frå 12 meter.

Same mann sørga for å snu kampen etter 64 minutt. Han tuppa inn ein retur frå tre meters hald og dermed leia United 3–2.

United knuste Roma

FESTKVELD: United knuste Roma i den første semifinalen i Europaligaen.

Cavani er også mannen som sørgar for at United får eit omstridt straffespark. Han blir feia av bana og dommaren peikar på straffemerket. VAR sjekkar situasjonen på ny og dommaren si avgjersle blir ståande.

Bruno Fernandes limar ballen opp til venstre og kan notere si andre scoring for kvelden.

– Vi starta bra i 1. omgang, men så slapp vi inn to. I 2. omgang gjorde vi det som vi kan best. Eg følte at vi var sterke, sa Fernandes til Sky Sports.

Og då blir resten av kampen ein fest for United. Paul Pogba sørgar for 5–2 etter å ha styrt ei heading inn frå femmeteren. Fire minutt før full tid legg Mason Greenwood på til 6–2.

Det fekk TV2-ekspert Erik Huseklepp til å konkludere med at laget så godt som er klar for finalen i Europaligaen.

– Dei rota ikkje vekk dette. Det ser eg på som umogeleg.

– Første omgang var ikkje så stort. I andre omgang enorm klasseforskjell, la han til i TV2-studioet etter kampen.

Solskjær vedgår at det vart ein alvorsprat i garderoben i pausen.

– Må sei ifrå. Springe meir og jakte meir, få tak i ballen i betre posisjon. Returløpa er litt sånn at vi berre må. Gitt klar beskjed om at vi er betre når vi spring litt raskare, sa nordmannen til TV2.

Roma med skremmeskot

Raudtrøyene fekk ein draumestart på eige gras. Édinson Cavani får ballen på 16-meterstreken etter ni minutt og flikkar den gjennom mot Bruno Fernandes. Han er iskald og chippar den over Pau López.

Fire minutt seinare slår derimot gjestane frå den italienske hovudstaden tilbake, då ein omdiskutert situasjon oppstår. Paul Pogba og Rick Karsdorp sklir for å nå ballen som deretter sprett opp i armane på franskmannen.

Etter å konferert med linjedommaren peikar dommaren mot straffesparkmerket. Lorenzo Pellegrini set ballen høgt oppe til venstre og det står 1–1 før kvarteret er spelt.

Pellegrino

SENTRAL: Lorenzo Pellegrini scora først på straffe og var i sentral i det andre målet for Roma.

Og det skulle bli ein fartsfylt første omgang. Dryge halvtimen ut i kampen er det Edin Dzeko som står klar framfor mål og sender pasningen frå Pellegrini rett i United-målet.

Gjestane kunne dermed gå i garderoben med 2–1. Solskjær meiner likevel at laget leverte ein god første omgang.

– Første målet er jo veldig bra. Så er det to juniorfeil. Vi kan ikkje gi bort to slike mål i semifinalen i Europaligaen, fortalde han til TV2 sin reportar på Old Trafford.

Tre byter på 40 minutt

Førsteellevaren til Roma skulle derimot få hard medfart. Heile tre spelarar måtte ut med skade i den første omgangen.

Jordan Veretout måtte forlate bana etter ein strekk alt etter fem minutt. Etter 28 minutt er det målvakt Rau Lópes som mot sin vilje blir sendt til behandling etter ein skulderskade som oppstod då han slengde seg etter ein susar frå Pogba.

Knappe ti minutt seinare var også kampen over for Leonardo Spinazzola.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.