Hopp til innhold

Umotivert Bøkko tar pause – vet ikke om han kommer tilbake

– Dette kan være slutten på karrieren, sier NRKs skøyteekspert.

Bøkko

TREKKER SEG UNNA: Her er Håvard Bøkko etter et verdenscupløp i Vikingskipet i fjor.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg har gått litt lei og mistet motivasjonen til å trene. Da klarer jeg ikke å gjøre det arbeidet som skal til for å gå fort på skøyter å kjempe om pallplasser. Derfor velger jeg å ta en pause nå, sier Håvard Bøkko til NRK.

– Skal gjøre andre ting

Verdensmesteren fra 2011 har lenge vært Norges mest profilerte skøyteløper, men de internasjonale topplasseringene er blitt sjeldnere de siste årene. Nå, etter 12 år som fulltids skøyteløper, sier motivasjonen altså stopp.

– Jeg håper motivasjonen og lysten dukker opp igjen etter hvert. Om det tar en uke, en måned eller ett år, det vet jeg ikke. Men jeg håper at den dukker opp igjen. Men jeg kan ikke love noe, sier Bøkko videre til NRK.

– Hva betyr det?

– Fremover skal jeg gjøre andre ting og ikke trene med landslaget. Jeg må koble av og tenke på noe annet enn rundetider og skøyter den nærmeste fremtiden, sier Bøkko.

Håvard Bøkko vant VM-gull på 1 500 meter i 2011.

VM-GULL: Se Håvard Bøkko ta VM-gull på 1500-meter under VM i Inzell i 2011.

Mange småskader

Skøyteløperen forklarer at han ikke er motivert for å legge ned innsatsen som kreves for å kjempe om internasjonale medaljer.

Bøkko har i flere sesonger slitt med skader og denne sommeren har ikke vært noe unntak.

Det har igjen bremset opp treningsarbeidet.

– Jeg har hatt mange småskader som har plaget meg, og som hele tiden har satt meg ut en uke eller tre. Når det dukker opp ting hele tiden, er det et signal på at kroppen begynner å bli sliten og skrantete etter mange år med hard trening. Det er veldig kjedelig å trene, og hele tiden ta hensyn til småskader. Da mister du motivasjonen etter hvert, forteller Hol-gutten.

Even Wetten

SKEPTISK: NRKs skøyteekspert, Even Wetten, frykter dette er slutten på karrieren til Håvard Bøkko.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Frykter dette er slutten

NRKs skøyteekspert, Even Wetten frykter at et pauseår kan være slutten på karrieren for Bøkko.

– Han må fortsatt holde seg aktiv, samtidig som han må gi kroppen tid til å heles. Slik kan han tåle tøffest mulig trening når han eventuelt kommer tilbake. Men skøyter og fysisk forstring er ferskvare, så et pauseår kan være slutten på karrieren, dessverre, mener Wetten.

Hva kan du si om sannsynligheten for at du kommer tilbake, Håvard Bøkko?

– Det kan jeg ikke si noe om nå. Akkurat nå er jeg mett av å trene, spise og sove 24 timer i døgnet. Jeg har fått nok av to økter om dagen og 200 reisedøgn i året. Nå har jeg lyst å være hjemme, reise andre steder, og gjøre noe helt annet, sier 29-åringen, som kommer til å dyrke sin store interesse denne høsten.

– Jeg er glad i å gå tur i fjellet, og jakte og fiske. Jeg skal holde meg i aktivitet og ikke råtne helt i tilfelle motivasjonen dukker opp igjen, og jeg får lyst til å satse mot OL i 2018, sier Bøkko, som er bosatt på Geilo og derfor har god tilgang til fjell-livet.

– En av tidenes største

Bøkkos karriehøydepunkt hittil er VM-gullet på 1500 meter i 2011, samt OL-bronsen på samme distanse fra Vancouver-OL i 2010.

I tillegg har han en mengde sølv og bronsemedaljer fra VM og EM bak overlegne Sven Kramer fra Nederland.

– Håvard Bøkko er en av tidenes skøyteløpere i norsk sammenheng. Men problemet hans har vært at Sven Kramer har operert på samme tid. Hadde ikke Kramer vært der, hadde han vært vår største allrounder gjennom tidene. Så han har vært veldig uheldig med «timingen», men har likevel prestert godt, mener Even Wetten.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal