Hopp til innhold

Uefa-presidenten om fotballvolden: – Vi må eliminere denne kreften

Uefa-president Aleksander Ceferin oppfordret onsdag den europeiske fotballfamilien til å «eliminere kreften» fotballvold i øyeblikket utgjør.

Ceferin snakket i Aten, og uttalelsene kommer i kjølvannet av at en supporter ble knivstukket til døde i forkant av en mesterligakvalifiseringskamp i forrige ulike.

– Problemet med vold og hooliganisme er ikke bare gresk, det er europeisk, sa Uefa-presidenten på en felles pressekonferanse med den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis.

– Jeg oppfordrer alle på europeisk nivå til å eliminere denne kreften, la Ceferin til.

En gresk fotballsupporter ble forrige mandag drept med kniv i Aten i forkant av mesterligakampen mellom AEK Aten og Dinamo Zagreb. (NTB)

Greece Soccer UEFA
Foto: Petros Giannakouris / AP

Siste nytt

  • IOC har gitt grønt lys til 14 russiske og 11 belarusiske utøvere foran OL

    Den internasjonale olympiske komité (IOC) bekreftet lørdag OL-deltakelsen til 14 russere og 11 belarusere. De skal konkurrere som nøytrale.

    IOC etablerte i mars en gruppe som skulle gjennomgå alle utøvere med russisk og/eller belarusisk pass.

    IOC opplyser på sine nettsider at de har gitt godkjenning til 25 utøvere fra de to landene foran sommerens OL i Paris. Blant dem som har fått grønt lys er syklisten Aleksandr Vlasov. Ellers har utøvere fra turn, vektløfting og bryting fått godkjenning.

    De nøytrale utøverne vil konkurrere uten flagg og emblemer, og det vil heller ikke bli spilt nasjonalsanger. Utøvere som aktivt støtter krigen i Ukraina, får ikke delta, ei heller de som er en del av de militære styrkene i Russland eller Belarus.

    OL i Paris avvikles fra 26. juli til 11. august. (NTB)

    Switzerland IOC
    Foto: Martial Trezzini / AP
  • Tidligere Arsenal-spiss døde

    Kevin Campbell (54), som spilte over 200 kamper for Arsenal på 1990-tallet, er død.

    Arsenal opplyser om dødsfallet på X lørdag.

    Campbell ble for snaue to uker siden innlagt på sykehus. Da ble det opplyst at han var i dårlig forfatning.

    «Kevin var høyt verdsatt av alle i klubben. Alle tenker på hans venner og familie i denne tøffe tiden», skriver Arsenal lørdag.

    Campbell vant FA-cupen og ligacupen i 1993, samt den europeiske cupvinnercupen året etter med Arsenal.

    Campbell spilte også for Everton, Nottingham Forest og Leicester gjennom karrieren. Han jobbet blant annet som ekspert etter at han la opp i 2007. (NTB)

    West Bromwich Albion's Campbell battles for the ball with Portsmouth's De Zeeuw during their Premier League match at The Hawthorns
    Foto: IAN HODGSON / Reuters
  • Millwall-keeper Matija Sarkic er død

    Montenegros landslagsmålvakt Matija Sarkic er død, 26 år gammel. Ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet.

    – Klubben er fullstendig knust over nyheten om at Matija Sarkic er død. Alle i klubben sender vår kjærlighet til Matijas familie og venner, skriver Millwall på sine nettsider.

    Sarkic er født i Montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. Han signerte først for belgiske Anderlecht før han flyttet til England i 2017.

    Tre år senere ble han plukket opp av Premier League-klubben Wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. I fjor sommer signerte han for Championship-klubben Millwall på en permanent avtale. (NTB)

    suayPzrTwnQ
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal