Hopp til innhold

Italia-sjefen med tirade etter NRK-spørsmål: – Det er ikke sant

De siste månedene har Italias landslagssjef Luciano Spalletti flere ganger vært kritiske til spillernes bruk av videospill. Da han fikk spørsmål om det før EM, blåste han ut.

Spelletti

RISTET PÅ HODET: Italias landslagstrener Luciano Spalletti.

Foto: UEFA

 • Fotball-EM starter fredag kveld med kampen mellom Tyskland og Skottland klokken 21.00. Kampen sendes på TV 2 og NRK Radio.

Allerede i februar sa Spalletti til Gazzetta dello Sport at de italienske spillerne skulle legge igjen Playstation-konsollen hjemme – og at målet var å ha suksess i EM, «ikke vinne Call of Duty».

Ifølge ESPN sa Spalletti også i mars at han trodde at en spiller hadde spilt gjennom natten og ikke sovet før nøkkelkampen mot Ukraina.

Da NRK så tok opp temaet på fredagens pressekonferanse, ble det først stille i noen sekunder.

– Du har snakket om videospill, slik som Playstation, ikke er tillatt. Hvis det er tilfelle, hvorfor er det slik?, spurte NRK.

Spalletti klødde seg litt i hodet, før han frustrert la ut på en to minutter lang monolog.

Michael Folorunsho Luciano Spalletti

PÅ TRENINGSFELTET: Spalletti leder en italiensk tropp med forhåpninger om gode resultater i EM. Her sammen med Michael Folorunsho.

Foto: AFP

– Noen ganger er jeg veldig trist og skuffet over å komme hit og bli bedt om å kommentere på ting jeg faktisk ikke har sagt. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg må kommentere på det, sier han på italiensk ifølge den engelskspråklige tolken.

Han fortsetter:

– Det jeg faktisk sa var at jeg ikke ønsker det. Vi har brukt et spill de liker som et eksempel. Men det jeg er opptatt av er at de faktisk sover om natten, sier 65-åringen.

Svaret hans har nådd ut til store internasjonale medier, som ESPN og nyhetsbyrået AP.

Se reaksjonen til Spalletti her:

Italias landslagstrener blir oppgitt over at han får spørsmål om han har nektet spillerne å spille TV-spill under EM. Det mener han at han ikke har gjort.

Italias landslagstrener blir oppgitt over at han får spørsmål om han har nektet spillerne å spille TV-spill under EM. Det mener han at han ikke har gjort.

Har laget eget spillrom

Den suksessrike italienske treneren, som ledet Napoli til seriegull i fjor, sier han ikke bryr seg om akkurat hva spillerne gjør på fritiden – bare så lenge de faktisk sover godt om natten.

– Jeg har ikke noe mot noe spesifikt spill. Vi har til og med laget et eget spillrom, hvor det er to Playstation-konsoller av ypperste kvalitet. Alle har prøvd det og spilt der. Jeg har til og med prøvd selv!, utbryter han.

Spalletti hevder videre at han skal legge ut et bilde av spillrommet på sosiale medier, noe han foreløpig ikke har gjort.

Han gjentar imidlertid at han er opptatt av spillbruken begrenses til visse tider på døgnet.

– Jeg synes det bare er riktig for spillerne på dette nivået, som spiller viktige kamper som dette. Det er ikke akseptabelt at spillerne er våkne til tre-fire om natta. Det er ikke akseptabelt. De sier at de kan sove på morgen, men da sier vi: «Hvor har du blitt vant til det? Du må sove på natten.»

– Vi må sørge for at vi gir (spillerne) en riktig livsstil, slik at vi kan prestere på vårt beste på banen. Det er ikke sant og det ikke rettferdig å si at de ikke kan spille Playstation. Jeg har sagt at de ikke kan være våkne til tre-fire på natta. Det er noe helt annet, sier treneren.

Få oversikt over alt som skjer i fotball-EM her:

Bildekollasj til fotball-EM. Harry Kane, Christiano Ronaldo og Virgil van Dijk

Program og TV-oversikt for fotball-EM i Tyskland

Kapteinen: – Han kom med noen råd

Noen minutter før Spalletti entret pressekonferansen, var det Italias kaptein Gianluigi Donnarumma som satt foran pressen.

NRK spurte også da om eventuelle videospill-regler, og om de ville ha noen påvirkning på laget.

– Landslagssjefen kom med noen råd til oss, men det er ingen strenge regler på noe vis, sier Donnarumma.

Han mener rådene de har fått heller ikke vil ha noen påvirkning på spillerne.

Donnarumma

KAPTEIN: Donnarumma på trening i Tyskland tidligere i uken.

Foto: AP

– Det er viktig å finne den riktige balansen. Kanskje når du er på rommet ditt, så kan det være fint med noen spill, men det er viktig at du ikke sitter oppe for lenge. Du må sørge for at du restituerer deg, at du trener og det er det som betyr noe, sier Donnarumma.

– Etter middagen tilbringer vi tid sammen i spillrommet. Der bruker vi litt tid og letter litt på trykket. Det har skapt et virkelig godt samhold, sier kapteinen.

Italia spiller sin første kamp i EM mot Albania lørdag. Kampen starter 21.00.

Siste nytt

 • Nederland og Italia spilte uavgjort – helt åpent i Norges EM-kvalikgruppe før siste runde

  Nederland og Italia delte poengene da de spilte 0–0 i EM-kvalifiseringen for kvinner fredag. Alt kan skje i siste runde tirsdag.

  Etter fem runder leder Nederland gruppen med åtte poeng. Norge og Italia står med seks, mens Finland har fem.

  De to beste fra hver gruppe går direkte til EM. Treeren og fireren går til omspill, i tillegg til at fireren også rykker ned til nivå B til neste kvalifisering.

  Tirsdag møtes Norge og Nederland, mens Italia spiller mot Finland. Norge tapte 0–1 sist for nederlenderne og står foran en tøff oppgave i siste kamp, som spilles i Bergen.

  Med seier er Norge EM-klare. Med uavgjort og tap avhenger Norges skjebne av hva som skjer i den andre kampen.

  Mellom Italia og Finland er det i tillegg helt åpent. Finnene slo italienerne da de møttes i Finland, men Italia er poenget foran før siste runde.

  Norge har to mål bedre målforskjell enn italienerne og er videre om det blir uavgjort i begge kamper. Vinner enten Finland eller Italia, samtidig som Norge ryker på poengtap, ryker direkte kvalifisering for de norske kvinnene.

  Norge var lenge på vei mot tre poeng mot Finland fredag, men slapp inn dypt inne i overtiden og spilte 1–1.

  (NTB)

  Italia-Nederland
  Foto: Reuters
 • Hovland med ujevn andrerunde i Scottish Open – klarte likevel cuten

  Viktor Hovland åpnet fryktelig på sin andrerunde i Scottish Open, men reddet inn et ålreit resultat og greide cuten.

  Hovland endte runden på ett slag under og ligger dermed totalt på fire slag under par. Det holdt til en delt 47.-plass. Cuten gikk på to slag under par.

  Oslo-gutten startet runden med bogey og dobbelt bogey på de to første hullene, før det ble birdie på hull tre. Birdie ble det også på hull fem, før han røk på nok en bogey ti hull senere.

  Hovland hevet imidlertid spillet midtveis på runden og utover i andre halvdel da han fikk birdie på hull 8, 10, 13 og 15.

  Dessverre for Hovland ble det nok en bogey på hull 17, før han avsluttet runden med par.

  Svenske Ludvig Åberg leder turneringen på 12 slag under par, tett etterfulgt av franske Antoine Rozner.

  (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Sarpsborg 08 ydmyket Rosenborg – Henrik Meister med fire mål i 4-1-seier

  Henrik Meister noterte seg for fire mål da Sarpsborg 08 knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane i Eliteserien fredag kveld.

  Dermed klatret sarpingene opp til 9.-plass etter å ha ligget på nedrykksplass før kampen. Seieren var også Christian Michelsens andre på tre kamper etter at han tok over som trener etter Stefan Billborn.

  Michelsen var også nære å ryste serieleder Bodø/Glimt i debuten, men nordlendingene snudde til slutt til 2-1-seier. Fredag sørget Meister for at det ikke skjedde igjen da de tok en tidlig ledelse mot Rosenborg.

  – Det er deilig, hattrick. Jeg har slitt litt med målene, men nå kommer de. I andre omgang kommer det tre, fire, fem til, sa Meister til TV 2 i pausen.

  Det ble ikke tre, fire eller fem mål til, men den danske spissen scoret sitt fjerde mål i andre omgang, før Ole Sæter reduserte for gjestene. I 4-1-seieren økte Meister beholdningen sin med eliteseriemål fra ett til fem. (NTB)

  Henrik Wendel Meister scoret alle fire måla til Sarpsborg 08 i hjemmeseieren mot RBK
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal