NRK Meny
Normal

Grindheim: – Håper Lillestrøm taper siste kamp

En nydelig, sen Vålerenga-scoring gjør at Lillestrøm må leve enda en uke i eliteserie-usikkerhet.

Vålerenga Sakor mål

REDDET: Vajeba Sakor sikret Vålerenga poeng mot Lillestrøm.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Vålerenga kunne sende Lillestrøm et steg nærmere stupet og 1. divisjon, men det så lenge ut til at Gary Martins scoring i første omgang skulle få gjestene unna nedrykksspøkelset.

Så viste Vajeba Sakor frem skuddfoten etter 79 minutter. Og selv om Vålerenga ville vært sikret videre eliteseriespill selv med tap etter kveldens runde, var lettelsen enorm hos minst halvparten av de 19.000 tilskuerne på Ullevaal da Sakor scoret.

Vil ha Lillestrøm i øverste divisjon

– Alt i alt bør vi være fornøyd, men vi skulle vunnet kampen. Jeg håper Lillestrøm også blir værende i eliteserien, selv om supporterne sier noe annet. Disse kampene er kjekkest å spille, sier Christian Grindheim til NRK.

– Heier du litt på Lillestrøm i siste kamp?

– Nei, jeg håper de taper, men nå må de vil ikke vinne for å klare seg heller.

For Lillestrøm blir det derimot enda en uke i spenning, for 31 poeng gir ikke trygg plass når bare en kamp gjenstår. De ligger på en 12. plass - tre poeng foran Stabæk på direkte nedrykk, ett poeng foran Bodø/Glimt på kvalikplass og med lik poengsum som Tromsø. I siste kamp venter Molde hjemme.

– Situasjonen nå er mye bedre enn den var for fem kamper siden. Vi kan påvirke vår egen skjebne. Jeg visste det ville bli tøft da jeg tok denne jobben, sier Arne Erlandsen, som ikke vil snakke om egen fremtid, til NRK.

– Heldig som ikke fikk rødt

I en kamp mellom to store rivaler blir det ofte hett. Søndagens oppgjør var intet unntak. Etter knapt 20 minutter fikk Frode Kippe det gule kortet etter et kraftfult, høyt spark mot magen til Daniel Fredheim Holm.

– Han bare måker beinet inn i magen til Fredheim Holm, og er veldig heldig som slipper rødt kort, slo NRK-ekspert Karl Petter Løken fast

– Det var ikke så hardt. Jeg ville blitt overrasket hvis det var noe annet enn gult kort, sier Kippe, som nå må stå over siste kamp.

.

VIF - LSK

KRANGLING: Lillestrøms Frode Kippe fikk «bare» gult kort etter å ha sparket ned Daniel Fredheim Holm i første omgang.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Reaksjonene som fulgte var voldsomme. NRKs kommentator Olav Traaen mente det lignet mer på gatekamper enn fotball ute på gressmatta, før tumultene roet seg.

– Flaut for norsk fotball

Så kom scoringen. Gary Martin var på prøvespill i Vålerenga i fjor. 33 minutter ut i oppgjøret straffet han gamle kjenninger da han fikk ballen i beina på bakre stolpe.

Gary Martin

SCORET: Gary Martin banket inn ledelsen for Lillestrøm på Ullevaal 33 minutter ut i kampen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi åpner veldig bra, men så blir vi litt passive. Vi må bli mer kompakte, ellers er det ikke så ille, sier Arne Erlandsen til TV 2 i pausa.

Men «ille» skulle det likevel bli. Vålerenga presset hardt og fikk til slutt uttellingen som garanterer spill i den øverste divisjon.

– Det hadde vært litt flaut for norsk fotball om det ikke var et lag fra hovedstaden i den øverste divisjon. mener NRKs ekspert.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal