Hopp til innhold

Tysklands største tap på nesten 90 år: – Vi klarte ikke å håndtere dem

Spania rundspilte Tyskland i gruppefinalen i nasjonsligaen og vant 6-0 i Sevilla med tre mål av Ferrán Torres da tyskerne gikk på sitt største tap siden 1931.

KNUSENDE SEIER: Spanjolene lekte seg med de tyske spillerne og påførte dem et tap for historiebøkene.

Laster innhold, vennligst vent..

De spanske spillerne lagde tapas av det tyske landslaget som tirsdag kveld gikk på sin største smell siden 0-6-tapet mot Østerrike – i 1931.

– Vi hadde ingen sjans, sa Tyskland-trener Joachim Löw til Uefa.com etter fadesen i Sevilla.

Den videre oppsummeringen fra tyskeren var rimelig klar:

– Dette var en skikkelig dårlig kveld for oss. Vi ville spille med mot, vi ville angripe, men hverken angrep eller forsvar fungerte. Etter å ha sluppet inn det første målet ga vi opp alle våre idéer og planer og løp uten mål og mening. Vi hadde ingen organisering og etterlot åpne rom.

– De vant fortjent

– I andreomgang prøvde vi å spille mann mot mann for å presse dem høyere og prøve å score. Men de spanske spillerne var bedre, raskere, og mer presis enn oss, sa Löw.

Joachim Löw.

Tysklands trener Joachim Löw forteller at Tyskland ikke hadde sjans i storkampen mot Spania.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Vi har jo sagt at vi stoler på at spillerne vi tar ut til landslaget er på riktig vei, men i dag så vi at vi ikke er så langt fremme i utviklingen som vi trodde, la han til.

Löws spiss mot Spania, Serge Gnabry, var heller ikke veldig munter etter tapet.

– Ingenting fungerte i kveld. Vi klarte ikke å håndtere dem. De vant fortjent med så stor margin. De spilte bra og vi spilte ikke bra i det hele tatt. Nå vet vi hvor vi står. Det er ikke normalt å tape så mye mot Spania, sa Bayern München-spilleren.

Forventer hyllest

Álvaro Morata åpnet ballet for rødtrøyene mot Tyskland. Etter nedsablingen forteller han ifølge Uefa.com at han gleder seg se hva som blir skrevet om innsatsen han og lagkameratene la ned.

Alvaro Morata

Álvaro Morata forventer hyllest fra mediene etter at Spania slo Tyskland 6-0.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

– Jeg gleder meg til å se hva mediene sier nå. De sier klart fra når vi ikke innfrir. I dag er det ingen som kan legge inn et eneste «men», sa Morata.

– Dette var vår beste kamp for Luis Enrique. Vi må få tak i en video og se den igjen for å se hvor bra vi spilte. Åpenbart så ville alle spille på denne måten i hver kamp, la han til.

Unggutt storspilte

Manchester City ferske 20-åring Ferrán Torres ble den store spilleren med tre mål, men Fabián Ruiz imponerte også med tre assist etter å ha startet på benken.

Álvaro Morata, Rodri og Mikel Oyarzabal scoret også for spanjolene, mens Sergio Canales og kaptein Sergio Ramos måtte ut med skader i første omgang.

– At vi skulle begynne å vinne kamper hvor vi er det beste laget har jeg sett det komme en liten stund, sier Spanias trener, Luis Enrique etter kampen, før han la til at han er fornøyd med at flere spillere kom seg på scoringslisten.

Kampen ble en ren gruppefinale om hvilket lag som skulle vinne gruppe fire på nivå A i Nasjonsligaen og dermed kvalifisere seg til finalespill.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP
 • Dobbel skadesmell for Barcelona

  Den spanske fotballgiganten Barcelona opplyser at midtbaneduoen Frenkie de Jong og Pedri er utilgjengelige i tiden som kommer på grunn av skader.

  Begge spillerne pådro seg skader i første omgang av det målløse oppgjøret mot Athletic Bilbao søndag.

  De Jong skadet ankelen i det 26. minutt, og Barcelona skriver mandag at den nederlandske midtbanespilleren har fått påvist en leddbåndsskade.

  Medisinske tester viste også at Pedri pådro seg en skade i høyre lår underveis i oppgjøret. Han gikk i bakken uten at noen med- eller motspillere var i nærheten av ham.

  Det er ikke kjent hvor lenge de to midtbanestjernene blir på sidelinjen. (NTB)

  b-Lk_RBZFgk
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal