NRK Meny
Normal

Her redder Neuer Tysklands VM-drøm

Tyskland er klar for semifinalen i VM etter at de slo ut Frankrike. En kamp dominert av Frankrike og med en matchvinnende Neuer i det tyske målet – fire minutter på overtid.

Manuel Neuer redder

MATCHVINNER: Manuel Neuer reddet med denne spektakulære redningen Tysklands avansement.

Laster innhold, vennligst vent..
Hummels header Tyskland i ledelsen.

HEADET TYSKLAND I TET: Det er ikke alltid høyest er best. Mats Hummels scoret etter tolv minutter i duell mot Raphaël Varane.

Foto: RICARDO MORAES / Reuters

Se målet og høydepunkter lenger ned i saken!

På dagen 60 år etter mirakelet i Bern da Vest-Tyskland vant VM for første gang, lever fortsatt Tysklands VM-håp i 2014. De er med seieren mot Frankrike klare for semifinalen i VM.

Med en strålende enhåndsredning fire minutter på overtid ble Manuel Neuer avgjørende for et presset tysk lag.

– Det at de fikk et tidlig mål ble avgjørende, selv om vi gjorde mye for å utligne. Neuer gjorde de redningsparadene han skulle, sa en skuffet fransk landslagssjef, Didier Deschamps.

Etter en kamp der det tyske maskineriet ble presset tilbake etter et tidlig mål, klarte aldri Frankrike å få hull på byllen.

– Det er synd, for vi gjorde fabelaktige ting. Synd å måtte gi seg når man var på så god vei, sa Mathieu Valbuena etter kampen.

– Hva manglet hos franskmennene?

– Vi manglet effektiviteten til å score i kveld. De hadde ikke flust av sjanser, men de scoret på ett frispark i 1. omgang. Etter det fikk vi noen sjanser, men vi fikk ikke noe ut av dem. Vi er slagne i kveld, sa en skuffet Valbuena.

Laster Twitter-innhold

Hummels kopierte Breitner

Mats Hummels ble dagens mann for Tyskland. Ikke bare var han bunnsolid defensivt, men midtstopperen ble også målscorer etter tolv minutter. Tyskland vant et frispark litt inn på Frankrikes banehalvdel.

Et innoverskrudd frispark endte i en ren midtstopperduell mellom Raphaël Varane og Mats Hummels. Tyskeren var sterkest og ballen gikk i tverrligger og inn – 1–0 til Tyskland.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det var rimelig heftig, og jeg håper vi spiller her igjen i finalen, sa en glad matchvinner på Maracanã etter kampen.

Tyskland scorer og leder 1-0

Mats Hummels gir Tyskland ledelsen etter tolv minutter.

Med sitt andre mål for turneringen ble Mats Hummels den andre forsvarsspilleren i tysk VM-historie som har scoret flere mål i samme mesterskap. Kun Paul Breitner har klart den bragden tidligere – han scoret tre mål i 1974.

I tillegg sto Hummels for mange viktige blokkeringer da spesielt Karim Benzema kom til flere sjanser. Både i første og andre omgang var Frankrike laget med flest avslutninger, hjørnespark og offsider.

– Giroud og Benzema hadde ikke sine beste kamper, men det er likegyldig for oss. Alle på laget vårt ga alt, avsluttet Hummels.

Også Deschamps mente at Frankrike hadde nok sjanser til å score mot Frankrike.

– Vi manglet litt på presisjon. Men kampen var helt på linje med det vi har prestert tidligere i turneringen, men vi møtte en bedre motstander i dag, sa treneren.

Dobbel Hummels-blokk

Mange tok nok mot scoringen etter tolv minutter med åpne armer og håpet på at det ville åpne opp kampen. De femten forrige scoringene i VM hadde kommet etter pause eller i ekstraomgangene.

Men Frankrike hadde ingen liten oppgave foran seg da de havnet under. Forrige gang Tyskland ga fra seg en 1-0-ledelse i et VM var i 1994 mot Bulgaria. Det er 22 kamper siden.

Etter 34 minutter hadde Frankrike tilrøvet seg noe av presset og kom til en stor sjanse.

Griezmann slo inn fra høyre til Valbuena som hadde forflyttet seg ut på motsatt kant fra der han startet kampen.

Valbuena tok ned ballen og skjøt. Manuel Neuer reddet med en god enhåndsredning og returen endte hos Karim Benzema. Inn kom Mats Hummels i hundre og blokkerte målet og tyskerne fikk klarert.

Tre minutter før pause gjentok det seg. Benzema avsluttet og Hummels blokkerte denne gangen med magen. Tyskland beholdt dermed ledelsen til pause.

– Vi prøvde så godt vi kunne

VM-vinner fra 1998, og nå Frankrike-trener, Didier Deschamps måtte ha strammet opp troppene sine i pausen.

I andre omgang gikk Frankrike høyt ut og presset Tyskland på defensiven. Både Valbuena, Griezmann og Matuidi hadde fine forseringer.

Men selv om presset økte holdt det tyske forsvaret stand. De største sjansene uteble og Tyskland kunne bare ligge bak og kontre.

– Vi var ikke helt på høyden med tanke på utholdenhet. Vi prøvde så godt vi kunne, sa en slagen Deschamps etter kampen.

Etter 82 minutter kom Tyskland fire mot to, men avslutningen til Schürrle alene med Lloris gikk i beinet på den franske keeperen.

Karim Benzema brant en kjempesjanse bare tre sekunder før tilleggsminuttene var over. En solid Manuel Neuer reddet skuddet med en hånd – slik han også gjorde på den franske sjansen i første omgang.

Dermed kunne Tyskland ta seg videre med minste mulige margin. Og med det er de det første laget som kommer seg til semifinalen i fire mesterskap på rad.

Høydepunkter fra kampen

Se høydepunkter fra kvartfinalen mellom Frankrike - Tyskland her. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Erik Solér.

Alle høydepunktene fra kampen.

Frankrike kommer til en sjanse

Frankrike får en stor sjanse til å utlikne.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Storseier for Klepp

  Klepp flesket til med 6-0-seier hjemme mot Grand-Bodø i Toppserien søndag.

  Hege Hansen og Hanne Kogstad scoret to mål hver, mens Malin Skogvold Runestad og Marie Hella Andersen scoret hvert sitt.

  Klepp-Grand Bodø
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
 • Stene nummer tre i verdenscupen

  Jenny Stene (20) ble nummer tre i verdenscupdebuten i 10 meter luftrifle søndag. Hun sikret Norges første pallplass i grenen på 23 år.

  – Å debutere med tredjeplass er utrolig sterkt, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

  Jenny Stene
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Vivian Cheruiyot vant i London

  Kenyanske Vivian Cheruiyot tok igjen teten med en sterk avslutning og vant London maraton på 2.18.32. Mary Keitany ledet lenge, og lå an til verdensrekord tidlig i løpet, men sprakk mot slutten.

  Brigid Kosgei (Kenya) ble nummer to.

  Vivian Cheruiyot
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias