Her redder Neuer Tysklands VM-drøm

Tyskland er klar for semifinalen i VM etter at de slo ut Frankrike. En kamp dominert av Frankrike og med en matchvinnende Neuer i det tyske målet – fire minutter på overtid.

Manuel Neuer redder

MATCHVINNER: Manuel Neuer reddet med denne spektakulære redningen Tysklands avansement.

Hummels header Tyskland i ledelsen.

HEADET TYSKLAND I TET: Det er ikke alltid høyest er best. Mats Hummels scoret etter tolv minutter i duell mot Raphaël Varane.

Se målet og høydepunkter lenger ned i saken!

På dagen 60 år etter mirakelet i Bern da Vest-Tyskland vant VM for første gang, lever fortsatt Tysklands VM-håp i 2014. De er med seieren mot Frankrike klare for semifinalen i VM.

Med en strålende enhåndsredning fire minutter på overtid ble Manuel Neuer avgjørende for et presset tysk lag.

– Det at de fikk et tidlig mål ble avgjørende, selv om vi gjorde mye for å utligne. Neuer gjorde de redningsparadene han skulle, sa en skuffet fransk landslagssjef, Didier Deschamps.

Etter en kamp der det tyske maskineriet ble presset tilbake etter et tidlig mål, klarte aldri Frankrike å få hull på byllen.

– Det er synd, for vi gjorde fabelaktige ting. Synd å måtte gi seg når man var på så god vei, sa Mathieu Valbuena etter kampen.

– Hva manglet hos franskmennene?

– Vi manglet effektiviteten til å score i kveld. De hadde ikke flust av sjanser, men de scoret på ett frispark i 1. omgang. Etter det fikk vi noen sjanser, men vi fikk ikke noe ut av dem. Vi er slagne i kveld, sa en skuffet Valbuena.

Laster Twitter-innhold

Hummels kopierte Breitner

Mats Hummels ble dagens mann for Tyskland. Ikke bare var han bunnsolid defensivt, men midtstopperen ble også målscorer etter tolv minutter. Tyskland vant et frispark litt inn på Frankrikes banehalvdel.

Et innoverskrudd frispark endte i en ren midtstopperduell mellom Raphaël Varane og Mats Hummels. Tyskeren var sterkest og ballen gikk i tverrligger og inn – 1–0 til Tyskland.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det var rimelig heftig, og jeg håper vi spiller her igjen i finalen, sa en glad matchvinner på Maracanã etter kampen.

Tyskland scorer og leder 1-0

Mats Hummels gir Tyskland ledelsen etter tolv minutter.

Med sitt andre mål for turneringen ble Mats Hummels den andre forsvarsspilleren i tysk VM-historie som har scoret flere mål i samme mesterskap. Kun Paul Breitner har klart den bragden tidligere – han scoret tre mål i 1974.

I tillegg sto Hummels for mange viktige blokkeringer da spesielt Karim Benzema kom til flere sjanser. Både i første og andre omgang var Frankrike laget med flest avslutninger, hjørnespark og offsider.

– Giroud og Benzema hadde ikke sine beste kamper, men det er likegyldig for oss. Alle på laget vårt ga alt, avsluttet Hummels.

Også Deschamps mente at Frankrike hadde nok sjanser til å score mot Frankrike.

– Vi manglet litt på presisjon. Men kampen var helt på linje med det vi har prestert tidligere i turneringen, men vi møtte en bedre motstander i dag, sa treneren.

Dobbel Hummels-blokk

Mange tok nok mot scoringen etter tolv minutter med åpne armer og håpet på at det ville åpne opp kampen. De femten forrige scoringene i VM hadde kommet etter pause eller i ekstraomgangene.

Men Frankrike hadde ingen liten oppgave foran seg da de havnet under. Forrige gang Tyskland ga fra seg en 1-0-ledelse i et VM var i 1994 mot Bulgaria. Det er 22 kamper siden.

Etter 34 minutter hadde Frankrike tilrøvet seg noe av presset og kom til en stor sjanse.

Griezmann slo inn fra høyre til Valbuena som hadde forflyttet seg ut på motsatt kant fra der han startet kampen.

Valbuena tok ned ballen og skjøt. Manuel Neuer reddet med en god enhåndsredning og returen endte hos Karim Benzema. Inn kom Mats Hummels i hundre og blokkerte målet og tyskerne fikk klarert.

Tre minutter før pause gjentok det seg. Benzema avsluttet og Hummels blokkerte denne gangen med magen. Tyskland beholdt dermed ledelsen til pause.

– Vi prøvde så godt vi kunne

VM-vinner fra 1998, og nå Frankrike-trener, Didier Deschamps måtte ha strammet opp troppene sine i pausen.

I andre omgang gikk Frankrike høyt ut og presset Tyskland på defensiven. Både Valbuena, Griezmann og Matuidi hadde fine forseringer.

Men selv om presset økte holdt det tyske forsvaret stand. De største sjansene uteble og Tyskland kunne bare ligge bak og kontre.

– Vi var ikke helt på høyden med tanke på utholdenhet. Vi prøvde så godt vi kunne, sa en slagen Deschamps etter kampen.

Etter 82 minutter kom Tyskland fire mot to, men avslutningen til Schürrle alene med Lloris gikk i beinet på den franske keeperen.

Karim Benzema brant en kjempesjanse bare tre sekunder før tilleggsminuttene var over. En solid Manuel Neuer reddet skuddet med en hånd – slik han også gjorde på den franske sjansen i første omgang.

Dermed kunne Tyskland ta seg videre med minste mulige margin. Og med det er de det første laget som kommer seg til semifinalen i fire mesterskap på rad.

Høydepunkter fra kampen

Se høydepunkter fra kvartfinalen mellom Frankrike - Tyskland her. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Erik Solér.

Alle høydepunktene fra kampen.

Frankrike kommer til en sjanse

Frankrike får en stor sjanse til å utlikne.

• Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.