Hopp til innhold

Ronaldo truer magasin med søksmål etter voldtektsanklage

Voldtektsanklagene mot Cristiano Ronaldo i Der Spiegel kan få et rettslig etterspill. Fotballstjernens advokater reagerer kraftig.

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REALMADRID

NEKTER: Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo nekter ifølge det tyske magasinet for anklagene. Her er han i kampen mot FC Bayern Munich onsdag.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

– Å anklages for en voldtekt er en skammelig og motbydelig påstand som ikke kan gå ustraffet, skriver Ronaldos agentfirma Gestifute ifølge avisen AS.

Langfredag publiserte Der Spiegel en sak som fikk voldsom oppmerksomhet.

Magasinet skrev at den portugisiske fotballspilleren skal ha kjøpt seg fri med en sum på 375.000 dollar, altså rundt 3,2 millioner kroner for å slippe rettssak etter at en amerikansk kvinne hevder hun ble voldtatt av Real Madrid-stjernen.

I en signert avtale skal kvinnen ha lovet å aldri snakke om hendelsen som skal ha funnet sted den 13. juni 2009 i Ronaldos suite på et luksushotell i Las Vegas.

Kaller det fiktiv journalistikk

– Magasinet Der Spiegel publiserte i dag (fredag) en lengre nyhet om en påstått voldtekt, som ifølge deres informasjon, skal være begått av Cristiano Ronaldo i 2009 – for åtte år siden. Dette er ingenting annet enn fiktiv journalistikk, freser agentselskapet Gestifute.

Agentselskapet sier videre at fotballspilleren vil bruke alle tilgjengelige ressurser for å forfølge saken.

Det tyske magasinet mener derimot at de har fått tilgang til et dokumentet som ble lekket gjennom Football Leaks, en nettside som har stått for flere omfattende avsløringer i internasjonal fotball.

APTOPIX Germany Soccer Champions League Cristiano Ronaldo

MÅLTØRKE: For kun to dager siden fikk fotballstjernen mye oppmerksomhet etter at han scoret to mål i kampen mot Bayern München etter en lang måltørke.

Foto: Matthias Schrader / AP

Et forlik på tre sider

Ifølge dokumentet skal det ha blitt inngått et forlik mellom partene 12. januar i 2010 foran en megler i Nevada.

I et tre sider langt dokument er Ronaldo nevnt med forkortelsen «Mr. D.», mens kvinnen er navngitt som «Ms. C.». I avtalen står det at kvinnen skal trekke tilbake alle anklager mot Real Madrid-spilleren og at de to partene er enige om å «permanent fjerne eller ødelegge alt av elektronisk materiale, skriftlig eller annet materiale som har blitt til eller mottatt i sammenheng med den påståtte hendelsen.»

BRITAIN MAN UNITED RONALDO RAPE

IKKE FØRSTE GANG: Cristiano Ronaldo på vei hjem etter å ha blitt arrestert for en voldtektsmistanke i 2005.

Foto: JON SUPER / AP

I avtalen inngår det også at kvinnen skulle skrive et brev til Ronaldo, som ville bli lest for spilleren sammen med hans advokat. Der Spiegel skal ha fått tilgang til det seks sider lange brevet, der kvinnen i detalj har beskrevet sin opplevelse av den påståtte voldtekten og de skadene hun hevder å ha lidd av i ettertid.

Kvinnen anmeldte den påståtte voldtekten til politiet i Los Angeles samme dag som den skal ha skjedd. Noe som bekreftes av logger fra Metropolitan Police Department i Las Vegas. Men kvinnen oppga ikke fotballstjernens navn, hun omtaler voldtektsmannen som en «offentlig person» og en «idrettsutøver».

Benekter påstandene

Ronaldo benekter disse påstandene gjennom sin tyske advokat, Johannes Krejle.

– Anklagene er feilaktige og må forkastes, sier Krejle.

Dette er ikke første gang Ronaldo har blitt beskyldt for voldtekt. I 2005 meldte Sky News at den da 20 år gamle Manchester United-stjernen ble arrestert og mistenkt for voldtekt i en luksussuite på fasjonable Sanderson Hotel i Soho.

En måned etter anklagene ble saken henlagt etter at Scotland Yards etterforskning kom frem til at det ikke fantes bevis for den påståtte voldtekten.

Siste nytt

  • Nytt blodig fall for Karlsson

    Den svenske langrennsstjernen har gjort det igjen. Akkurat som i fjor har hun gått på trynet med et blodig fall som resultat.

    I fjor på denne tiden la hun ut et bilde fra et fall i Östersund. Denne gangen er Bruksvallarna åstedet, skriver Aftonbladet.

    – Det begynner å bli en tradisjon, skriver hun selv på Instagram.

    «Rivstartar det nye treningsåret», har hun meldt på sin egen historie med et blodig bilde, men med et blidt fjes.

    Karlsson er for tiden på plass på det kjente svenske skistedet Bruksvallarna i forbindelse at årets treningssesong er i gang igjen. Karlsson er på det svenske landslaget i langrenn også denne sesongen. (NTB)

    Verdenscup i langrenn sprint
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Landslagsspiller drakk øl på tribunen i VM - ble utestengt fra landslaget i ett år

    21-åringene Philip Granath og Ole Julian Bjørgvik-Holm var igjen ikke med i troppen da den norske VM-troppen i ishockey ble presentert mandag.

    De to lovende spillerne spilte begge i VM i fjor, og på slutten av pressekonferansen avslørte landslagssjef Tobias Johansson grunnen: En disiplinær overtredelse under VM i fjor.

    Landslagssjefen ønsker overfor NRK ikke å si noe om den konkrete hendelsen, men omtaler det hele slik:

    – En oppførsel som vi ikke synes er verdig et landslag.

    NRK har kontaktet både Granath og Bjørgvik-Holm angående utestengelsen. Til TV 2 avslører Granath hvorfor han er utestengt.

    – Forrige VM var jeg og et par andre på tribunen og tok et par øl. Så det er den disiplinære overtredelsen, sier Granath til TV 2.

    Han fortsetter:

    – Det skjedde under en kamp vi så. Jeg spilte de første kamp og fikk beskjed om at jeg ikke skulle spille mer, så tok jeg en pils. Utrolig dumt og jeg angrer på det i etterkant. Står for det jeg gjorde, men hadde ikke gjort det igjen, sier han til TV 2.

    Johansson sier til NRK at han angrer på at de ikke vært åpne om årsaken utad tidligere, men at de står for avgjørelsen om å utestenge de to spillerne denne sesongen - en utestengelse som er over etter VM.

    – Jeg ønsker at jeg hadde gjort det annerledes. Kommunikasjonen har ikke vært bra, innrømmer Johansson.

    Granath
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal