NRK Meny
Normal

Tvedten: – Sagosen er verdens beste duellspiller

PARIS/OSLO (NRK) Sander Sagosen har vært Norges viktigste våpen i jakten på VM-gull. I spesielt en fase av spillet har han vært overlegen, og der mener ekspertene at Sagosen er verdens beste.

Sander Sagosen

VERDENS BESTE: NRKs håndballeksperter er enige. Sander Sagosen er verdens beste duellspiller.

Foto: LOIC VENANCE / AFP

– Sander Sagosen er verdens beste duellspiller. Han har holdt lekestue med alle forsvarsspillerne i VM, sier NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

21-åringen har hatt et forrykende mesterskap i Frankrike. 38 målgivende pasninger og 36 mål er fasiten etter syv kamper. Det gir et snitt på 10,5 målpoeng per kamp, og viser hvor viktig den unge trønderen er for landslaget.

Lagkamerat Christian O'Sullivan husker første gang han møtte den offensive trønderen på rekruttsamling for mange år siden.

– Allerede da hadde han store drømmer. Når man da ikke helt vet hvem denne spilleren fra Charlottenlund er, så tenker man at det kult at han er så offensiv i hodet. Men fantastisk god spiller og er utrolig viktig for oss, sier O'Sullivan til NRK.

– Han er rett og slett en komplett spiller og det er det vanskeligste å spille mot, for alt kan komme, legger lagkameraten til.

Sammenlignes med Karabatic

Tvedten peker på et punkt i spillet til Sagosen som gjør han bedre i duellspillet enn resten.

– Det som er spesielt med Sagosen er at han er så dynamisk. Det finnes mange gode duellspillere som er gode til å finte. Nikola Karabatic er et eksempel, men han går ofte til sin høyre. Sander kan gå til begge sider.

Hovedpersonen selv blir smigret av sammenligningen.

– Det er stort. Han er kanskje nåtidens største håndballspiller. Det er smigrende å bli sammenlignet med ham.

NRKs håndballekspert Øystein Havang er helt enig i Tvedtens vurdering av Sagosen.

– Han har et stort repertoar og er veldig god på å rykke til en av sidene. Han opptrer litt som en bokser i bokseringen, han holder den rette avstanden til motstander.

Er han verdens beste duellspiller?

I dette mesterskapet har han vært den beste.

Nikola Karabatic Sander Sagosen Magnus Jøndal

SNART LAGKAMERATER: Nikola Karabatic og Sander Sagosen i duell under kampen i årets VM. Snart er de lagkamerater i franske PSG.

Foto: Loic Venance / AFP

– Kan bli råere fysisk

Nettopp sammligningen med franske Nikola Karabatic vil Sagosen høre mye om de neste årene. I sommer ble det klart at Sagosen er klar for toppklubben Paris Saint-Germain fra sesongen 2017/2018. Der er franskmannen Karabatic den aller største stjernen. Han har vunnet alt som er å vinne i håndballverden. OL-gull, VM-gull, og EM-gull står på merittlisten, sammen med flere ligamesterskap. I tillegg er han kåret til den beste håndballspilleren på planeten to ganger.

Tvedten mener Sagosen allerede er blant verdens beste håndballspillere, men mangler litt på toppen.

Han mener det er likhetstrekk mellom karrierene til Sagosen og Karabatic.

– Den beste sammenligningen jeg ser er Karabatic og Sander. Karabatic vant Champions League før han var 20, og hadde samme utvikling som Sander har nå, sier Tvedten.

Siste nytt

 • Bento skal trene Sør-Korea

  Tidligere Portugal-trener Paulo Bento blir ny landslagstrener i fotball for Sør-Korea. 49-åringen erstatter Shin Tae-yong. Sør-Korea slo Tyskland 2–0 i årets VM-sluttspill i Russland, men klarte likevel ikke å avansere videre fra gruppespillet.

  SOCCER-EURO/ Portugal's coach Paulo Bento attends a training session ahead of their Euro 2012 semi-final soccer match against Spain, at Donbass Arena in Donetsk
  Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters
 • Kenyansk løper suspendert

  Kipyegon Bett er den siste kenyanske atleten som blir suspendert for brudd på dopingreglene. Han skal ha nektet eller unnlatt å sende inn dopingtest. Friidrettens integritetsenhet annonserte dette torsdag. Bett tok bronse på 800 m under VM i fjor.

  FILES-ATHLETICS-KEN-DOPING
  Foto: JOHANNES EISELE / AFP
 • Ny daglig leder

  Kristian Høydal er ansatt som ny daglig leder i Tromsø IL fra 1. oktober 2018. Høydal erstatter Stig Arne Engen. Den nye daglige lederen har vært styremedlem i klubben fra 2014 til mars 2018. Høydal har også bred næringsbakgrunn.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett
NM-veka: Friidrett