Dette Tutta-trikset skal sørge for historisk seier

Suzann Pettersen føler seg i kjempeform etter British Open. Nå vil hun putte i blinde under Solheim Cup - og bli historisk.

 Final Round

Suzann Pettersen håper at formkurven fortsetter å peke oppover i Solheim Cup til helgen. Med putting i blinde vil hun bli historisk med seier i USA.

Foto: Hunter Martin / Getty Images

– Det blir kult. Jeg sitter med en god og annerledes følelse i kroppen enn før, sier Suzann Pettersen til NRK.no bare noen dager før alvoret braker løs i Colorado.

GOLF-ELPGA-GBR

Pettersen endte på en solid 4. plass i British Open nylig. Nå vil hun fortsette den gode formen.

Foto: Andy Buchanan / Afp

Pettersen kjempet i toppen i British Open for halvannen uke siden, og kun sviktende putter sørget for at hun endte på en fjerdeplass.

Førstkommende helg skal Pettersen være med i duellen mellom Europa og USA i Solheim Cup.

– Ting har gått i ett siden British Open. Jeg har fått noen gode, rolige treningsøkter og føler meg i fin form. Jeg håper å bli enda bedre i tiden som kommer, sier hun.

Lukker øynene for å finne hullet

Tidligere i år sikret Pettersen seier i LPGA-turneringen på Hawaii etter at hun puttet med øynene lukket.

Nå håper hun å føre Europa til historisk seier med øynene lukket.

– Jeg spilte i blinde delvis i British Open også. Det går litt i bølgedaler. Jeg har trent en del på det i det siste, sier hun til NRK.no.

– Hvorfor lukker du øynene?

– Jeg føler at jeg spiller bedre, sier «Tutta».

Aldri vunnet i USA

Tutta1

Tutta forteller til NRK at hun har trent på å putte i blinde før Solheim Cup.

Foto: Andy Buchanan / Afp

32-åringen mener at det er enklere å finne roen og konsentrere seg om å få ballen i hullet når hun ikke ser. Dette var noe hun så vidt startet med i 2007.

– Mye handler om hva jeg føler rett før slaget. Jeg kan ikke svare på hvor mye jeg vil putte i blinde. Det vet jeg ikke akkurat nå, sier hun.

– Jeg synes jeg har vært i god form over en lengre periode nå. Jeg lærer selvsagt nye ting hele tiden som jeg jobber med på trening. Jeg har hatt noen rolige og fine treningsdager i USA nå, sier hun.

Solheim Cup som enkelt forklart er en lagkonkurranse mellom USA og Europa - ble vunnet av europeerne for to år siden, men det er trolig en vanskelig oppgave som venter Pettersen i Colorado til helgen.

Europa har nemlig aldri vunnet Solheim Cup på amerikansk jord.

– Jeg er optimist. Vi har et ungt og friskt lag. Jeg gleder meg, sier Pettersen til NRK.no.

Fire seire

Solheim Cup arrangeres annenhvert år. Europa vant forrige gang, i 2011.

Cupen er blitt arrangert 12 ganger og startet i 1990. Europa har vunnet fire ganger, men altså aldri på «bortebane». Svenske Liselotte Neumann er kaptein for Europa. Meg Mallon er kaptein for USA.

Dette er lagene i Solheim Cup som spilles fra 16.-18. august.

USA: Stacy Lewis, Paula Creamer, Cristie Kerr, Angela Stanford, Lizette Salas, Lexi Thompson, Jessica Korda, Brittany Lincicome, Brittany Lang, Morgan Pressel, Michelle Wie, Gerina Piller.

Europa: Anna Nordqvist og Caroline Hedwall (Sverige), Suzann Pettersen (Norge), Catriona Matthew (Skottland), Carlota Ciganda, Beatriz Recari og Azahara Muñoz (Spania), Caroline Masson (Tyskland), Karine Icher (Frankrike), Giulia Sergas (Italia), Charley Hull og Jodi Ewart-Shadoff (England).

Siste nytt

 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingsatd / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norge til kvartfinalen i mixed-VM

  Norge slo Ungarn 8-1 i den siste gruppespillkampen og er klar for kvartfinalen i mixed-VM i curling i Kelowna i Canada. Kvartfinalen spilles natt til lørdag norsk tid, og det er ikke klart hvem som blir Norges motstander. Seieren over Ungarn var Norges sjette av sju mulige i mesterskapet

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag