Hopp til innhold

Pettersen sviktet på green: – Vet jeg kunne vunnet

ST. ANDREWS (NRK.no): Suzann «Tutta» Pettersen (32) var oppe og luktet på seieren i British Open, men flere svake putter ødela drømmen om en etterlengtet majortittel.

Pettersen i British Open

Suzann Pettersens major-spøkelse lever videre. Den norske jenta rotet bort seiersmulighetene med svak putting i finalerunden.

Foto: Andy Buchanan / Afp

– Jeg «puttet» meg ut av dette. Det er vanskelig å spille når det blåser slik som i dag, sier Pettersen til norsk presse søndag.

Hele tre ganger misset Pettersen på opplagte birdie-putter, og de ørsmå bommertene viste seg tydelig i Oslo-jentas ansikt. Dermed endte hun på 4. plass i British Open.

– Jeg fikk mange sjanser, men det er vanskelig å være aggressiv nok. Jeg kjempet til siste slutt. Jeg vet at jeg kan vinne disse turneringene,sier «Tutta» til NRK.

På hull 12 smatt en birdie-putt like utenfor hullkanten, og Pettersen lot irritasjonen gå utover putteren. 32-åringen slang fra seg kølla og stirret oppgitt ut i luften.

Rotet seg bort på green

Pettersen under British Open

IKKE VENN MED PUTTEREN: Suzann Pettersen fortviler etter å ha bommet en birdie-putt.

Foto: David Cannon / Getty Images

Slik var det flere ganger under finalerunden. Pettersen spilte seg lekkert frem til green ved hull etter hull, men så sviktet det i nærheten av flagget.

– Denne turneringen hadde hun i lomma. Hun spilte knallgodt fra tee til green, men så har hun ikke vært venn med putteren, sier Viasat-kommentator Fredrik Kracht.

Med totalt fem bogeyer og tre birdier gikk Pettersen sin svakeste runde denne helgen. Det endte til slutt med delt 4.-plass – tre slag bak den amerikanske vinneren Stacy Lewis.

– Hadde hun bare satt noen av de korte puttene hun bommet på, hadde hun vunnet turneringen. Det var veldig synd, sier Kracht.

Ikke vunnet major siden 2007

4.-plassen er likevel karrierebeste i British Open for «Tutta» – tidligere har hun aldri vært bedre enn nummer 14 i den prestisjetunge turneringen i Storbritannia.

Seks år har gått siden Pettersen sist vant en majorturnering – i 2007 vant hun LPGA-mesterskapet som fortsatt er karrierens eneste majortittel.

Lewis, ranket som nummer to i verden, sikret sin andre majortittel i karrieren med birdie på de to siste hullene.

Inbee Park, den suverene verdenseneren som har vunnet de tre majorturneringene tidligere i år, fikk det ikke til å stemme på den ærverdige Old Course-banen i Skottland og endte langt nede på resultatlista.

NRK fulgte finalerunden av British Open:

Hull 18 (par 4):
BIRDIE! Pettersen avslutter med stil - fra rundt to meter setter hun birdie-putten. Dermed ender hun på to slag over par for dagen, og totalt fem slag under par. Pettersen ender på delt 4.-plass, mens Stacy Lewis vinner.

Hull 17 (par 4):
BOGEY. Pettersen rotet det skikkelig til med et elendig andreslag. Ballen havnet helt inntil en murvegg bak green, og «Tutta» trengte to slag på å komme seg i nærheten av flagget. Det endte med bogey - dagens femte. Pettersen er dermed hektet av i seierskampen og ser ut til å ende på 5.-plass med ett hull igjen å spille.

Hull 16 (par 4):.
PAR. Pettersen slår en nokså svak putt for birdie, men henter seg inn med en god par-putt. Fortsatt 5.-plass på «Tutta», tre slag bak ledende Stacy Lewis.

Hull 15 (par 4):
BOGEY. Dessverre tre-putter «Tutta» nok en gang, og får nok en bogey. Dermed faller hun til 5.-plass med tre hull igjen å spille. Samtidig storspiller amerikanske Stacy Lewis - med birdie på 17, og 18. hull. Lewis leder nå med åtte under par. Pettersen ligger på fem under par i øyeblikket.

Hull 14 (par 5):
BIRDIE! Der satt den endelig for «Tutta»! Fra rundt to meter setter hun ballen midt i koppen og klatrer til delt andreplass - to slag bak ledende Na Yeon Choi. Dette er på ingen måte avgjort!

Hull 13 (par 4):
BOGEY. Dessverre bruker Pettersen tre putter på å få ballen i hullet. Dermed blir det nok en bogey. Nå er hun fire slag bak ledende Choi med fem hull igjen å spille.

Hull 12 (par 4):
PAR.
Nå er ikke marginene på Pettersens side. Nok en birdie-putt sniker seg like utenfor. «Tutta» slenger fra seg putteren i irritasjon idet hun ser nok en birdie-mulighet - den tredje for runden - glippe. Pettersen ligger tre slag bak ledende Choi.

Hull 11 (par 3):
BOGEY. Pettersen får dagens andre «bogey» - altså fire slag på hullet. Dermed faller hun ett slag på resultatlista. Samtidig setter Na Yeon Choi en lang birdie-putt og øker ledelsen. Pettersen nå tre slag bak teten.

Hull 10 (par 4):
PAR.
Så nære, så nære for Pettersen! Den norske jenta setter birdie-putten så å si rett på koppen, men utrolig nok - og til «Tutta»s store overraskelse, sniker ballen seg i hullkanten og ut. Dermed blir det par.

Hull 9 (par 4):
PAR. Solid par av Pettersen. Muligheten for birdie var der, men birdie-putten misset med noen centimeter. Fortsatt ett slag bak teten.

Hull 8 (par 3):
PAR. Suzann Pettersen sikrer nok et solid par på rundens første par 3-hull. Samtidig bommer Morgan Pressel på en forholdsvis enkel parputt, og får bogey. Dermed ligger Pressel og Pettersen likt på sju under par - ett slag bak ledende Na Yeon Choi og Hee Young Park.

Hull 7 (par 4):
BIRDIE! Pettersen slår et glimrende innspill og legger ballen rundt 15 centimeter fra hullet! Den korte putten setter hun enkelt. Dermed bruker hun tre slag - ett bedre enn hullets par - og dagens firste birdie. Ett slag bak teten nå på «Tutta»!

Hull 6 (par 4):
PAR.
Nok et solid par av Pettersen. Oslo-jenta forsøkte å sette en lang birdie-putt, men putten var 10-15 centimeter for kort. Fortsatt 5.-plass, med to slag opp til ledelsen, som nå er delt mellom fire jenter: Stacy Lewis, Morgan Pressel, Na Yeon Chio og Hee Young Park.

Hull 5 (par 5):
PAR. Pettersen redder seg inn med en god chip etter å ha sleivet litt med tredjeslaget på par fem-hullet. «Tutta» har falt til 5.-plass nå, men fortsatt bare to slag opp til ledende Morgan Pressel og Stacy Lewis. Pettersen ligger én over par så langt denne runden.

Hull 4 (par 4):
PAR.
Birdie-putten stryker hullkanten! «Tutta» er nede i knestående i irritasjon over at den ikke gikk inn. Dermed blir det et trygt par. Fortsatt 4.-plass på Pettersen.

Hull 3 (par 4):
PAR. Pettersen slår et dårlig andreslag, men redder seg inn med en lang og god førsteputt. Dermed blir det et sikkert par, og fortsatt én over par på runden. Morgan Pressel er bare en liten centimeter fra å sette birdie-putten, men også hun ender på par. Pettersen faller til 4.-plass, men fortsatt to slag bak Pressel.

Hull 2 (par 4):
BOGEY.
Pettersen pådrar seg en bogey allerede på hull to. Heldigvis for «Tutta» gjør ledende Pressel det samme. Dermed er det fremdeles to slag opp til teten.

Hull 1 (par 4):
PAR. Suzann Pettersen starter med fire slag, altså par, på det første hullet. Det samme gjør ledende Morgan Pressel. Dermed beholder den norske jenta 3.-plassen.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal