Tutta til finalespill

Norges beste kvinnelige golfer er klar for finalerunden i British Open i Skottland.

Suzann Pettersen
Foto: DAVID MOIR / REUTERS

- Jeg er godt fornøyd med spillet ute på banen, gjør nesten ingen dårlige slag, men puttingen er for dårlig, sier Pettersen til NRK Sport.

Slet med putten

I går gjorde Suzann Pettersen fem birdies. I dag gjorde hun ikke en eneste en og slet voldsomt med putteren.

Selv korte metersputter for birdie gikk ikke inn og Tutta tok seg til hodet over dårlig putting.

Nesten halvparten av alle slagene hun brukte på dagens runde (76 slag) gjorde hun med putteren - og det er minst fire-fem for mye.

- Jeg spilte god golf der ute. Gjorde nesten ingen feilslag, men jeg finner ikke farten på greenene og slår enten for løst eller for hardt, sier spilleren som er rangert på 6. plass på verdensrankingen.

- Hva skal du gjøre for å finne formen?

- Jeg skal i hvert fall ikke på driving-rangen. Der har jeg ingen ting å gjøre, men jeg bør vel ta noen timer på putting-green, sa Tutta, som var dødssliten etter å brukt seks timer ute på St. Andrews Old Course.

Tok lang tid

- Det er utrolig at en golfrunde skal ta så lang tid. Det ble utrolig mye venting og når du ikke spiller veldig bra blir det ekstra tungt, fortsatte hun til NRKSport etter 2.runden.

Suzann Pettersen ligger på 2. plass på årets pengeliste - langt bak verdenseneren Lorena Ochoa fra Mexico, men i dag var det ikke mye som tydet på at Suzann Pettersen er blant verdens beste kvinnelige golfspillere.

Blitt bedre

- Hva har skjedd siden du vant to turneringer, blant annet en Major for tre måneder siden?

- Jeg er ikke blitt dårligere. Heller bedre. Men jeg sliter med putteren og derfor er jeg ti slag bak Ochoa, men det kan snu fort, sier Tutta, som ikke var knust etter å så vidt ha greid å gå videre til finalespillet i Womens British Open.

Suzann Pettersen slår ut som en av de første spillerne lørdag morgen og har ikke lenger noe press på seg foran de to siste finalerundene.

Lorena Ochoa fra Mexico leder med seks slag under par. Pettersen ligger på 53. plass fire slag over par.

Siste nytt

 • Federer røk ut i gruscomebacket

  I sin første kamp på to måneder tapte Roger Federer mot spanjolen Pablo Andujar i grusturneringen Genève Open. Sveitseren røk ut med sifrene 4-6, 6-4, 4-6.

  Kampen mot Andujar var Federers første på grus siden semifinalen i Roland-Garros i 2019.

  Switzerland Tennis
  Foto: Salvatore Di Nolfi / AP
 • Tror på skiflyging for kvinner

  Etter tirsdagens møte i hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) har Bertil Pålsrud tro på skiflyging for kvinner i 2023, melder NTB. Sarah Hendrickson, vinneren av det første verdenscuprennet i hopp for kvinner i 2011, talte utøvernes sak på møtet.

  – Det blir ingen endring angående 2022, men vi holder datoene åpne for 2023. Det gir en stor mulighet, sier Pålsrud til NTB.

  Store hoppnasjoner som Østerrike, Slovenia, Polen og Tyskland var blant de ni landene som stemte mot forslaget da saken var oppe tidligere i år, men Pålsrud tror flere av landene kan bli overbevist etter verdenscuprennet i Willingen i 2022. Der får kvinnene sjansen i den største bakken i verdenscupsirkuset som ikke er definert som skiflygingsbakke.

  UKE4920 Hopp kvinner norgescup Lillehammer K90 CF
 • Fritjofsson blir ny landslagssjef

  Richard Fritjofsson skal få fart på norsk bandy og er ansatt som ny landslagssjef for herrene. Svensken har erfaring både som spiller og trener i flere svenske og norske bandyklubber. Han førte blant annet Oslo-klubben Ready til NM-seier i 2015.

  Bandy
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal