NRK Meny
Normal

- Vi er ikke med for å leke

En dobbeltsculler lastet med to OL-gullvinnere er Olaf Tuftes (34) nyeste påfunn for å gi rivalene grøsninger.

Olav Tufte i Beijing

Olav Tufte, her fra Beijing-OL i 2008, vil satse på dobbeltsculler i jakten på mer edelt metall.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

I verdenscupregattaen i Slovenia siste helg i mai tar den dobbelte OL-vinneren i singlesculler med seg kameraten Iztok Cop (37), OL-vinner i dobbeltsculler i 2000, i båten.

– Vi setter oss ikke i en dobbeltsculler med hele verdenseliten på plass for å leke. Dette blir ikke walkover, men et seriøst forsøk på å få til et best mulig resultat, sier Olaf Tufte til NTB.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Olaf Tufte og Iztok Cop

Olaf Tufte og Iztok Cop trente for første gang sammen i 2003.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Trent sammen før

Så seriøst er prosjektet at Tufte har invitert mannen han var forlover for til Årungen på treningsleir hele neste uke. Så reiser nordmannen til Slovenia uken før verdenscupåpningen for å trene mer med Cop i dobbeltsculleren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Før eller siden legger Iztok opp, og da blir dette min sjanse til å lære noe av ham. Jeg har drømt om denne sjansen i mange år, og omsider kom han til meg og spurte, sier Tufte.

I 1999 og 2000 rodde Tufte dobbeltsculler på heltid sammen med makker Fredrik Bekken. Duoen tok OL-sølv i Sydney, og deres dårligste resultat internasjonalt var faktisk en VM-bronse.

Tidligere suksess i dobbeltsculler

– Jeg har aldri rodd en dobbeltsculler internasjonalt uten å ende på seierspallen. Jeg mener sjansen for å bryte den statistikken er fint liten men det skal uansett ros først, melder Olaf Tufte.

Olaf Tufte og Iztok Cop

Olaf Tufte og Iztok Cop i lystig lag fra 2002.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Tre verdenscupseirer og to totalseirer i verdenscupen er tilleggsmeritter for Tufte i dobbeltsculler. Cop har ett OL- og tre VM-gull med makker i båten å se tilbake på.

Olaf Tuftes siste internasjonale seier kom i Beijing-OL. Han har ikke vunnet en verdenscupregatta siden 2006, selv om nykirkebonden var svært nær tre ganger i fjor.

Blir Tuftes dobbeltsculler-satsing en suksess? Si din mening!

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner