NRK Meny
Normal

- Vi er ikke med for å leke

En dobbeltsculler lastet med to OL-gullvinnere er Olaf Tuftes (34) nyeste påfunn for å gi rivalene grøsninger.

Olav Tufte i Beijing

Olav Tufte, her fra Beijing-OL i 2008, vil satse på dobbeltsculler i jakten på mer edelt metall.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

I verdenscupregattaen i Slovenia siste helg i mai tar den dobbelte OL-vinneren i singlesculler med seg kameraten Iztok Cop (37), OL-vinner i dobbeltsculler i 2000, i båten.

– Vi setter oss ikke i en dobbeltsculler med hele verdenseliten på plass for å leke. Dette blir ikke walkover, men et seriøst forsøk på å få til et best mulig resultat, sier Olaf Tufte til NTB.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Olaf Tufte og Iztok Cop

Olaf Tufte og Iztok Cop trente for første gang sammen i 2003.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Trent sammen før

Så seriøst er prosjektet at Tufte har invitert mannen han var forlover for til Årungen på treningsleir hele neste uke. Så reiser nordmannen til Slovenia uken før verdenscupåpningen for å trene mer med Cop i dobbeltsculleren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Før eller siden legger Iztok opp, og da blir dette min sjanse til å lære noe av ham. Jeg har drømt om denne sjansen i mange år, og omsider kom han til meg og spurte, sier Tufte.

I 1999 og 2000 rodde Tufte dobbeltsculler på heltid sammen med makker Fredrik Bekken. Duoen tok OL-sølv i Sydney, og deres dårligste resultat internasjonalt var faktisk en VM-bronse.

Tidligere suksess i dobbeltsculler

– Jeg har aldri rodd en dobbeltsculler internasjonalt uten å ende på seierspallen. Jeg mener sjansen for å bryte den statistikken er fint liten men det skal uansett ros først, melder Olaf Tufte.

Olaf Tufte og Iztok Cop

Olaf Tufte og Iztok Cop i lystig lag fra 2002.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Tre verdenscupseirer og to totalseirer i verdenscupen er tilleggsmeritter for Tufte i dobbeltsculler. Cop har ett OL- og tre VM-gull med makker i båten å se tilbake på.

Olaf Tuftes siste internasjonale seier kom i Beijing-OL. Han har ikke vunnet en verdenscupregatta siden 2006, selv om nykirkebonden var svært nær tre ganger i fjor.

Blir Tuftes dobbeltsculler-satsing en suksess? Si din mening!

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag