NRK Meny
Normal

Truer med å felle Paule

Idrettspresident Tove Paule har fått trusler om at hun og idrettsstyret vil bli kastet om de sier ja til et OL i Tromsø.

Idrettspresident Tove Paule før Veritas-rapporten
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det bekrefter Paule overfor VG.

- Vi har hørt at det kan bli aktuelt å innkalle til ekstraordinært idrettsting hvis vi går på tvers av det andre i organisasjonen mener, sier hun.

Kvalitetssikringsrapporten som ble presentert tirsdag, viser at staten må garantere for 28,6 milliarder kroner i en OL-søknad. Det netto statlige tilskuddet anslås til 19,1 milliarder kroner.

Les: Milliardsprekk for Tromsø 2018

Flere hold

Hun vil ikke si hvem som står bak truslene om å få henne kastet.

- Jeg har ikke lyst til å si hvem det er, men det har kommet fra litt ulike hold: Men det de sier er at hvis vi går på tvers av de underliggende ledd som har valgt oss, så kan det bli aktuelt med et ekstraordinært idrettsting for å velge et nytt styre, sier Paule til NRK.

Tove Paule

300 mill mer

Veritas-rapporten som ble lagt frem i går viste at idretten må betale cirka 880 millioner - det er over 300 millioner mer enn det idetten var forespeilet i det opprinnelige budsjettet til Tromsø 2018.

Idrettsstyret skal nå ta stilling til et vinter-OL i 2018 på et ekstraordinært styremøte mandag.

- Uaktuelt i 2022

Dersom det blir bestemt at Tromsø 2018 blir for dyrt, mener Paule også at det bør være uaktuelt med en ny søknad for OL i 2022.

- Jeg har ikke diskutert dette med idrettsstyret, men vi kan ikke holde på å søke OL gang på gang.

Hun får støtte av generalsekretæren i idrettsforbundet.

- Hvis det blir nei til statsgaranti nå, bør vi ha et lite pusterom og gjøre en større, grundigere analyse på når det er tidsmessig å søke igjen, sier Inge Andersen til VG.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal