NRK Meny
Normal

Tror Petter Northug ga opp OL i jula

MERÅKER (NRK): Stig Rune Kveen frykter OL ryker for Petter Northug. John Northug mener han ga opp mesterskapet da han ble vraket til Tour de Ski.

Northug går skirenn igjen. Petter Northug stiller til start i Granåsen i Strindheimstafetten. Northug snakket ikke med pressen etter sin etappe. Her med pappa John(tv)

FÅ SJANSER: John og Petter Northug er her sammen på Strindheimstafetten.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Jeg tror OL røk da han ikke fikk gå Tour de Ski. Det skulle være metodikken hans for å komme seg i form, sier John Northug til Adresseavisen

Videre forteller faren at det ble langt fra optimalt, med tanke på det løpet de egentlig hadde lagt opp.

– Det ble klart i jula, det, at det ikke ble noe OL. Det var soleklart. Jeg tror absolutt han tenker sånn. Det er mitt sterke inntrykk, at du ikke kan legge opp trening for å komme i form på samme måte, sier Northug.

Tour de Ski var en stor mulighet

Trener Stig Rune Kveen sier til NRK at det er bittert for Petter og bekrefter det John Northug sier om opplegget til Petter.

– Det hadde vært en stor fordel om han fikk gå Tour de Ski, og det var et ønske han selv hadde for å gå seg i form og få flere muligheter i verdenscupen. Nå røyk det, sier Kveen og utdyper om den mentale prøvelsen dette har vært:

– Det har vært en mental berg-og-dal-bane for Petter. Han fikk mindre muligheter til å vise seg frem. Det er et faktum og når han blir syk så får han selvfølgelig ikke noen bedre sjanser til å vise deg frem.

– Lyser rødt

Frykter du at OL-billetten ryker for Petter nå?

– Ja, vi frykter det. Det lyser veldig rødt i den lampa nå, men det er fortsatt et lite håp, og det er Planica, sier Kveen og fortsetter:

– Vi må erkjenne at sjansene og mulighetene er absolutt svekket, med lite konkurranse i det siste, og at NM ryker. Vi vet heller ikke hvor lang tid det blir til han blir frisk, så det blir en del tolking og synsing nå.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag