NRK Meny
Normal

Tror Petter Northug ga opp OL i jula

MERÅKER (NRK): Stig Rune Kveen frykter OL ryker for Petter Northug. John Northug mener han ga opp mesterskapet da han ble vraket til Tour de Ski.

Northug går skirenn igjen. Petter Northug stiller til start i Granåsen i Strindheimstafetten. Northug snakket ikke med pressen etter sin etappe. Her med pappa John(tv)

FÅ SJANSER: John og Petter Northug er her sammen på Strindheimstafetten.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Jeg tror OL røk da han ikke fikk gå Tour de Ski. Det skulle være metodikken hans for å komme seg i form, sier John Northug til Adresseavisen

Videre forteller faren at det ble langt fra optimalt, med tanke på det løpet de egentlig hadde lagt opp.

– Det ble klart i jula, det, at det ikke ble noe OL. Det var soleklart. Jeg tror absolutt han tenker sånn. Det er mitt sterke inntrykk, at du ikke kan legge opp trening for å komme i form på samme måte, sier Northug.

Tour de Ski var en stor mulighet

Trener Stig Rune Kveen sier til NRK at det er bittert for Petter og bekrefter det John Northug sier om opplegget til Petter.

– Det hadde vært en stor fordel om han fikk gå Tour de Ski, og det var et ønske han selv hadde for å gå seg i form og få flere muligheter i verdenscupen. Nå røyk det, sier Kveen og utdyper om den mentale prøvelsen dette har vært:

– Det har vært en mental berg-og-dal-bane for Petter. Han fikk mindre muligheter til å vise seg frem. Det er et faktum og når han blir syk så får han selvfølgelig ikke noen bedre sjanser til å vise deg frem.

– Lyser rødt

Frykter du at OL-billetten ryker for Petter nå?

– Ja, vi frykter det. Det lyser veldig rødt i den lampa nå, men det er fortsatt et lite håp, og det er Planica, sier Kveen og fortsetter:

– Vi må erkjenne at sjansene og mulighetene er absolutt svekket, med lite konkurranse i det siste, og at NM ryker. Vi vet heller ikke hvor lang tid det blir til han blir frisk, så det blir en del tolking og synsing nå.

Siste nytt

 • Rosenborg vant årets første kamp

  Rosenborg slo 3.divisjonslaget Kolstad 4-1 i en treningskamp. Erik Botheim og Erlend Sørhøy scoret hvert sitt mål, mens Andreas Helmersen scoret tre.

  Laster Twitter-innhold
 • Walcott klar for Everton

  Theo Walcott (28) går fra Arsenal til Everton. Han har signert en avtale som strekker seg til juni 2021.

  – Jeg ønsker å ta klubben til et nytt nivå, sa Walcott da han ble presentert for de blåkledde.

  Arsenal's Theo Walcott
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Carlsen-remis mot Kramnik

  Magnus Carlsen sto svakt, men reddet til slutt remis mot Vladimir Kramnik i Wijk aan Zee onsdag kveld. Spillerne ble enige om remis etter 63 trekk.

  Carlsen har en seier og fire remis etter fem runder.

  Magnus Carlsen, VM lynsjakk
  Foto: Christian Kråkenes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal