NRK Meny
Normal

Tror løpet er kjørt for UEFA-president Platini

Men Michel Platini kan fortsatt bli valgt som FIFA-president og samtidig bli dømt av sveitsiske myndigheter for korrupsjon.

FBL-FIFA-CORRUPTION-PLATINI-APPEAL-FILES

I HARDT VÆR: – Michel Platini er svekket og har satt seg selv i en veldig vanskelig situasjon, mener både sportsskribent Andreas Selliaas og fotballpresident Yngve Hallén.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Andreas Selliaas

TROR IKKE PÅ PLATINI: Andreas Selliaas tror ikke Michel Platini blir Sepp Blatters etterfølger.

Foto: NRK

Det forteller sportsskribent Andreas Selliaas. Han har fulgt UEFA og FIFA tett over lengre tid, og tror ikke Michel Platini kommer til å bli valgt som ny FIFA-president under valget 26. februar neste år.

– Det har vært for mye støy rundt ham nå. Men du vet jo aldri hva som kommer til å skje når det er snakk om disse FIFA-gutta, sier Selliaas til NRK.

UEFA-president Michel Platini er under etterforskning fordi han skal ha mottatt en utbetaling på 2 millioner sveitsiske franc (omtrent 17, 5 millioner norske kroner) fra avtroppende FIFA-president Sepp Blatter i 2011.

– Det er ingen tvil om at Platini har fått disse pengene. Det som nå er saken er om det var en skriftlig avtale på at han skulle få disse pengene.

Kan risikere å bli dømt av sveitsiske myndigheter

Torsdag møttes UEFAs 54 medlemsland til et ekstraordinært møte i Nyon for å diskutere Platinis fremtid.

– Vi støtter Michel Platinis rett til en rettferdig behandling av saken sin, og hans rett til å få renvaske sitt navn, opplyste generalsekretær Gianni Infantino på en pressekonferansen etter møtet.

Yngve Hallen

HÅPER PÅ RASK AVKLARING: Fotballpresident Yngve Hallén.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

UEFA stiller seg fortsatt bak Platini til å bli valgt som avtroppende Blatters etterfølger, til tross for at han er suspendert fra FIFA.

– De har gitt Platini en sjanse til å forklare og renvaske seg internt i UEFA. Jeg vil ikke kalle det en tillitserklæring, men de har kjøpt seg tid.

– Det vanskelige her er om han skulle bli frikjent av fotballens domstol, kan han likevel bli dømt av den sivile domstolen i Sveits om de finner han skyldig i å ha begått korrupsjon, understreker Selliaas.

– Han har svekket sin stilling

Selv om Michel Platini har formelt sett har tillit i det europeiske fotballforbundet (UEFA), er det ikke sikkert at Norge vil støtte franskmannens kamp om å bli president i det i internasjonale fotballforbundet (FIFA).

– Det er klart at Platini har svekket sin stilling nå. Alle som er anklaget for noe svekker sin stilling. Av og til så kan det være urettferdig hvis du ikke er skyldig, sier fotballpresident Yngve Hallén til NRK.

– Han har satt både seg selv og UEFA i en veldig vanskelig posisjon. For bare et par måneder siden var han en sterk kandidat til å ta over etter Sepp Blatter. Nå er Platinis kandidatur veldig svekket, avslutter Selliaas.

Det mener Norges fotballpresident Yngve Hallén. Selv om Platini formelt sett har tillit i det europeiske fotballforbundet, er det ikke sikkert at Norge vil støtte franskmannens kamp om å bli president i det internasjonale fotballforbundet.

SE VIDEO: Se TV-reportasjen her.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal