NRK Meny
Normal

Tror hviledager gir motstanderne VM-fordel

ZRENJANIN/OSLO (NRK.no): De norske håndballjentene har gått to dager uten kamp før de i kveld møter Tsjekkia. Camilla Herrem skulle helst sett at laget var foruten den lange pausen.

Herrem

Camilla Herrem og de norske håndballjentene har hatt mye å juble for til nå i VM. Men nå er det vinn eller forsvinn. – Det er dette som er gøy, sier Herrem.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Mørk

Nora Mørk tror i likhet med Herrem at hviledager kan være en fordel for motstanderne.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– At vi har hatt to hviledager er mer fordel for dem enn for oss. Vi er jo godt trent, og for oss lønner det seg nesten å ha flere kamper etter hverandre fordi vi tåler den belastningen, sier Camilla Herrem til NRK.no.

Mandag begynner virkelig sluttspillalvoret for håndballjentene som tok seg enkelt videre fra gruppespillet. De har hatt fri både lørdag og søndag, og har forflyttet seg 50 kilometer fra Zrenjanin til Novi Sad.

I kveld venter åttedelsfinale mot Tsjekkia.

De tsjekkiske jentene har også hatt to dager med fri, men både Camilla Herrem og Nora Mørk tror motstanderlaget kan tjene på den lange pausen.

– Ja, jeg tror det kan være en fordel for Tsjekkia. Vi kunne sikkert spilt på lørdag og søndag og slitt dem ut på de 60 minuttene, sier Mørk.

– Vi kommer til å blomstre

Herrem tror likevel ikke Tsjekkia har sjanse mot Norge. Håndballjentene har tidvis spilt litt slurvete i gruppespillet, men vingen mener laget er best når det er «vinn eller forsvinn».

– Vi kommer til å blomstre i sluttspillet, og virkelig vise det vi kan. Jeg gleder meg så sinnssykt mye til det starter – for det er jo nå det hele starter. Det er dette som er gøy, sier Herrem.

– Hva må forbedres i laget?

– Jeg synes forsvarsspillet er ganske bra, men vi kan bli litt bedre i angrep. Vi kan bli enda råere i kontringsspillet, og tørre å kaste den lange ballen. Vi er som regel tre spillere der fremme, svarer hun.

Skryter av Tsjekkia

Tsjekkia kom på fjerdeplass i gruppe D med fire poeng. Norge-trener Thorir Hergeirsson mener mandagens motstander har utviklet seg bra de siste årene.

– De nærmer seg de 12–16 beste lagene i Europa, og på gode dager kan de slå alle. Det har viste de både i EM i fjor og i flere kvalikkamper, sier Hergeirsson.

Han skryter av de tsjekkiske kantspillerne og skytterne, som skyter godt fra bakken. Norge har møtt dem tre ganger det siste året og har spilt jevnt med dem hver gang.

– Det er absolutt et lag å se opp for, og være godt forberedt på, sier han.

Siste nytt

 • Konradsen tilbake til Glimt

  Morten Ågnes Konradsen går fra Rosenborg til Bodø/Glimt, melder RBK.no. Anders Konradsens yngre bror kom til Rosenborg i fjor sommer og returnerer til klubben han kom fra. Midtbanespilleren har fått med seg elleve kamper for RBK.

  Morten Konradsen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Cavendish ikke til Arctic Race

  Tidligere verdensmester Mark Cavendish stiller likevel ikke til start i årets utgave av sykkelrittet Arctic Race of Norway torsdag.

  Mandag kunngjorde Arctic Race at Cavendish skulle delta, men onsdag kom kontrabeskjeden fra Team Dimension Data.

  Heller ikke Edvald Boasson Hagen stiller opp.

  CYCLING-DUBAI-TOUR
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Mot Brann-overgang for Bamba

  Daouda Bamba blir trolig Brann-spiller i løpet av kort tid, etter at bergensklubben og Kristiansund er enige om en overgangssum for spissen, skriver Bergens Tidende. Etter det avisen kjenner til koster det mellom åtte og ni millioner kroner å hente Ba til Bergen.

  Bamba
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Skating
NM-veka: Skateboard
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Skyting med silhuettpistol, menn
NM-veka: Skyting silhuettpistol, menn
NM-veka: X trial, finale for menn
NM-veka: X trial
NM-veka: X-trail og judo
NM-veka: Judo, individuelle finaler
NM-veka: Judo
NM-veka: NM-kveld