NRK Meny
Normal

Tror hviledager gir motstanderne VM-fordel

ZRENJANIN/OSLO (NRK.no): De norske håndballjentene har gått to dager uten kamp før de i kveld møter Tsjekkia. Camilla Herrem skulle helst sett at laget var foruten den lange pausen.

Herrem

Camilla Herrem og de norske håndballjentene har hatt mye å juble for til nå i VM. Men nå er det vinn eller forsvinn. – Det er dette som er gøy, sier Herrem.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Mørk

Nora Mørk tror i likhet med Herrem at hviledager kan være en fordel for motstanderne.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– At vi har hatt to hviledager er mer fordel for dem enn for oss. Vi er jo godt trent, og for oss lønner det seg nesten å ha flere kamper etter hverandre fordi vi tåler den belastningen, sier Camilla Herrem til NRK.no.

Mandag begynner virkelig sluttspillalvoret for håndballjentene som tok seg enkelt videre fra gruppespillet. De har hatt fri både lørdag og søndag, og har forflyttet seg 50 kilometer fra Zrenjanin til Novi Sad.

I kveld venter åttedelsfinale mot Tsjekkia.

De tsjekkiske jentene har også hatt to dager med fri, men både Camilla Herrem og Nora Mørk tror motstanderlaget kan tjene på den lange pausen.

– Ja, jeg tror det kan være en fordel for Tsjekkia. Vi kunne sikkert spilt på lørdag og søndag og slitt dem ut på de 60 minuttene, sier Mørk.

– Vi kommer til å blomstre

Herrem tror likevel ikke Tsjekkia har sjanse mot Norge. Håndballjentene har tidvis spilt litt slurvete i gruppespillet, men vingen mener laget er best når det er «vinn eller forsvinn».

– Vi kommer til å blomstre i sluttspillet, og virkelig vise det vi kan. Jeg gleder meg så sinnssykt mye til det starter – for det er jo nå det hele starter. Det er dette som er gøy, sier Herrem.

– Hva må forbedres i laget?

– Jeg synes forsvarsspillet er ganske bra, men vi kan bli litt bedre i angrep. Vi kan bli enda råere i kontringsspillet, og tørre å kaste den lange ballen. Vi er som regel tre spillere der fremme, svarer hun.

Skryter av Tsjekkia

Tsjekkia kom på fjerdeplass i gruppe D med fire poeng. Norge-trener Thorir Hergeirsson mener mandagens motstander har utviklet seg bra de siste årene.

– De nærmer seg de 12–16 beste lagene i Europa, og på gode dager kan de slå alle. Det har viste de både i EM i fjor og i flere kvalikkamper, sier Hergeirsson.

Han skryter av de tsjekkiske kantspillerne og skytterne, som skyter godt fra bakken. Norge har møtt dem tre ganger det siste året og har spilt jevnt med dem hver gang.

– Det er absolutt et lag å se opp for, og være godt forberedt på, sier han.

Siste nytt

 • Start nærmer seg opprykk

  Steffen Lie Skålevik ble tomålsscorer da Start tok et nytt steg mot Eliteserien med 2-0-seier over Arendal i 1. divisjon lørdag. Seieren betyr at Start kan feire opprykk søndag om Sandnes Ulf taper borte for Elverum og Mjøndalen avgir poeng mot Kongsvinger.

  Starts administerende direktør Even Øgrey Brandsdal med Henrik Robstad på skuldrene
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Lyn rotet bort opprykket

  Lyn ledet to ganger, men måtte likevel se opprykket til 2. divisjon glippe etter 2–2 hjemme mot Korsvoll på Bislett stadion lørdag. Hjemmeseier mot Korsvoll ville sendt Lyn tilbake på tredje nivå i norsk fotball.

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund