NRK Meny
Normal

Tror hviledager gir motstanderne VM-fordel

ZRENJANIN/OSLO (NRK.no): De norske håndballjentene har gått to dager uten kamp før de i kveld møter Tsjekkia. Camilla Herrem skulle helst sett at laget var foruten den lange pausen.

Herrem

Camilla Herrem og de norske håndballjentene har hatt mye å juble for til nå i VM. Men nå er det vinn eller forsvinn. – Det er dette som er gøy, sier Herrem.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Mørk

Nora Mørk tror i likhet med Herrem at hviledager kan være en fordel for motstanderne.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– At vi har hatt to hviledager er mer fordel for dem enn for oss. Vi er jo godt trent, og for oss lønner det seg nesten å ha flere kamper etter hverandre fordi vi tåler den belastningen, sier Camilla Herrem til NRK.no.

Mandag begynner virkelig sluttspillalvoret for håndballjentene som tok seg enkelt videre fra gruppespillet. De har hatt fri både lørdag og søndag, og har forflyttet seg 50 kilometer fra Zrenjanin til Novi Sad.

I kveld venter åttedelsfinale mot Tsjekkia.

De tsjekkiske jentene har også hatt to dager med fri, men både Camilla Herrem og Nora Mørk tror motstanderlaget kan tjene på den lange pausen.

– Ja, jeg tror det kan være en fordel for Tsjekkia. Vi kunne sikkert spilt på lørdag og søndag og slitt dem ut på de 60 minuttene, sier Mørk.

– Vi kommer til å blomstre

Herrem tror likevel ikke Tsjekkia har sjanse mot Norge. Håndballjentene har tidvis spilt litt slurvete i gruppespillet, men vingen mener laget er best når det er «vinn eller forsvinn».

– Vi kommer til å blomstre i sluttspillet, og virkelig vise det vi kan. Jeg gleder meg så sinnssykt mye til det starter – for det er jo nå det hele starter. Det er dette som er gøy, sier Herrem.

– Hva må forbedres i laget?

– Jeg synes forsvarsspillet er ganske bra, men vi kan bli litt bedre i angrep. Vi kan bli enda råere i kontringsspillet, og tørre å kaste den lange ballen. Vi er som regel tre spillere der fremme, svarer hun.

Skryter av Tsjekkia

Tsjekkia kom på fjerdeplass i gruppe D med fire poeng. Norge-trener Thorir Hergeirsson mener mandagens motstander har utviklet seg bra de siste årene.

– De nærmer seg de 12–16 beste lagene i Europa, og på gode dager kan de slå alle. Det har viste de både i EM i fjor og i flere kvalikkamper, sier Hergeirsson.

Han skryter av de tsjekkiske kantspillerne og skytterne, som skyter godt fra bakken. Norge har møtt dem tre ganger det siste året og har spilt jevnt med dem hver gang.

– Det er absolutt et lag å se opp for, og være godt forberedt på, sier han.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag