Johaug innrømmer: – Jeg tok feil

FALUN/OSLO (NRK): Therese Johaug (27) forberedet seg på ett scenario. Fasiten ble helt annerledes – til glede og forbauselse.

Therese Johaug går et fantastisk løp på dagens 5 km i Falun.

I KANONFORM: Therese Johaug vant i Falun.

For det ble ingen sekundstrid på lørdagens fem kilometer, slik Therese Johaug spådde på forhånd.

Hun var nesten 19 sekunder foran Heidi Weng i mål, og innrømmer at hun tok feil.

– Ja, jeg har jo aldri vunnet en sånn type fem kilometer før. Før så har det jo brukt å være ganske jevnt om sekundene på slutten, men slik ble det jo ikke i dag, smiler en meget fornøyd vinner.

I kanonform

Johaug

SUVEREN: Therese Johaug kunne fortjent strekke hendene i været og juble over seieren.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

For under en uke siden var Johaug helt rå på 30-kilometeren i Holmenkollen. Da var hun hele tre minutter og 46 sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg.

– I dag går vi 25 kilometer mindre og jeg var mer nervøs i dag. Jeg trodde det kom til å bli en tett kamp om sekundene og en tett kamp for å dra i land seieren. Men jeg klarte å gå et vanvittig godt renn i dag, forteller Therese Johaug.

– Det å vinne med såpass mye på en femkilometer er jeg utrolig godt fornøyd med. Det er helt klart den beste jeg noen gang har gått!

Det er ingen tvil om at Therese Johaug er i super form. Hun forteller at hun den siste uka har følt seg veldig bra og har prøvd å tatt var på litt overskudd.

– Jeg hadde en veldig god følelse i dag. Jeg hadde fantastiske ski og kunne bare male på med krefter opp Mördarbakken, sier Johaug.

– Er du i mye bedre form enn da du vant Tour de Ski?

– Ja! Jeg føler meg i veldig god form nå, konstaterer 27.-åringen.

Norske jenter

HELNORSK PALL: Heidi Weng, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg tapetserte pallen.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

Firedobbelt norsk

I de svenske skogene var det de norske kvinnene som dominerte lørdagenes verdenscuprenn. I VM-løypene fra i fjor var det hele fire kvinner som var øverst på resultatlista.

Heidi Weng ble nummer to, mens Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre. Østberg var så vidt foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen som ble nummer fire.

– En fantastisk norsk dag, sier NRKs kommentator Jann Post.

Men ingen var i nærheten av suverene Therese Johaug.

– Hun er utilnærmelig, skryter ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Magnus Carlsen

Her innser han Nepos giganttabbe – ny seier for Carlsen

Jan Nepomnjasjtsjij hadde et lite overtak. Men så kastet han bort alt. Nå skal det mye til for at Carlsen ikke tar sin femte VM-tittel.

Siste nytt

 • Abelvik Rød mister håndball-EM

  Magnus Abelvik Rød blir ikke å se i håndball-EM i januar. Det ble klart da landslagssjef Christian Berge kunngjorde EM-troppen tirsdag.

  Det gjenstår kun en drøy måned til Norge skal spille EM i Slovakia og Ungarn. Turneringen avvikles i perioden 13. til 30. januar.

  Den kommer for tidlig for Abelvik Rød.

  Flensburg-Handewitt-profilen har slitt med en kneskade i lang tid, men gjorde comeback for sitt tyske klubblag forrige måned. Siden fikk han igjen kneproblemer og har vært gjennom et inngrep for å bli kvitt vedvarende smerter.

  Troppen:

  Keepere: Kristian Sæverås, Sander Drange Heieren,
  Torbjørn Sittrup Bergerud.

  Bakspillere: Vetle Eck Aga, Sander Sagosen, Sander A. Øverjordet, Erik Thorsteinsen Toft, Kent Robin Tønnesen, Gøran Søgard Johannessen, Christian O`Sullivan, Simen Holand Pettersen, Harald Reinkind, Christoffer Rambo.

  Kantspillere: Sebastian Barthold, Kristian Bjørnsen,
  Kevin Maagerø Gulliksen, Alexander C. Blonz.

  Linjespillere: Petter Øverby, Magnus Gullerud,
  Thomas Alfred Solstad.

  Håndball herrer: Gjensidige cup 2021
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ikke tiltak for toppidretten

  – Toppidrett kan gjennomføres som normalt, skriver regjeringen i de nye nasjonale smitteverntiltakene.

  For voksne over 20 år som trener innendørs anbefaler regjeringen at det gjøres i grupper på inntil 20 personer. Det anbefales også at man holder 2 meter avstand ved høyintensiv trening.

  Det gis ikke konkrete anbefalinger om avstand og antall når barn og unge under 20 år trener og deltar på idrettsaktiviteter.

  For tilskuere på innendørs idrettsarrangementer må det være minst ett ledig sete mellom tilskuerne. Det gjelder ikke for personer i samme husstand.

 • Skiskyttershowet i romjulen avlyst

  Heller ikke i år blir det skiskytterfest i romjulen fra Schalkes fotballarena i Gelsenkirchen. Årsaken er oppblomstringen av koronaviruset i Tyskland.

  Arrangøren bekreftet avlysningen tirsdag. Showrennet var satt til 28. desember, men nå tar man sikte på å få det til rundt samme tid neste år.

  Også i fjor utgikk rennet på grunn av koronapandemien.

  Norske skiskyttere har opp gjennom årene vært med å sette sitt preg på konkurransen i Gelsenkirchen. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal