NRK Meny
Normal

Trippel-norsk i Trondheim

Verdens beste mannlige sprinter, Ola Vigen Hattestad, vant langrennssprinten i Trondheim.

Ola Vigen Hattestad og Petter Northug
Foto: PEKKA SAKKI / AFP

Det var tre nordmenn med i finalen, og de ga alt.

Ola Vigen Hattestad var nok en gang sterkest i spurten og gikk i mål foran Petter Northug og John Kristian Dahl.

- En eventyrsesong

- Jeg kom greit ut, men gikk så en dårlig sving. Det gjorde at jeg for en gangs skyld ble veldig stressa og brukte mye krefter opp bakken, så jeg stivnet litt, sier Vigen Hattestad.

Men til tross for at han trodde det var kjørt, slo han til med råsterk staking på oppløpet.

- Det er utrolig moro. Rennene etter VM har vært litt bonus. Det er stort, og det har vært en eventyrsesong. Nå er jeg nummer tre i verdenscupen, så det er kult, sier en strålende glad vinner til NRK.

Northug minket Colognas forsprang

Det var på forhånd knyttet stor spenning til stillingen i verdenscupen sammenlagt, der Petter Northug puster sveitsiske Dario Cologna i nakken og jager toppen.

Og overraskende nok i en klassisk-sprint, kom begge de to til finalen.

Northug hang godt med hele løpet, og i spurten var han svært sterk og var bare centimetre fra å vinne, men krysset målstreken kun med Vigen Hattestad foran seg. For 2. plassen får Northug 80 poeng i verdenscupen.

- Etter at det hadde vært tungt føre i hele dag, var det oppholdsvær under finalen, og dermed ble det god fart i sporet. Jeg vet at jeg er ganske god i stakingen på oppløpet. Det er fortsatt litt opp til Ola, men det var i hvert fall nok til å slå Cologna, sier Northug til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_3_12_17_51_15_435.gif

Video: Se oppløpet fra sprinten i Granåsen.

At både Cologna og Northug skulle komme til finalen i en klassisk-sprint, var det ikke mange som hadde spådd på forhånd.

- Cologna må forsvare, og jeg må angripe, så vi går kanskje litt tøffere enn man ville trodd. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle klare å ta inn så mange poeng, så jeg er veldig glad for at det gikk som det gjorde, sier Northug.

Cologna ble nummer fem og fikk 45 verdenscuppoeng. Dermed tok Northug ytterligere innpå sveitseren i verdenscupsammendraget og ligger nå 54 poeng bak.

- Skal jakte med alt jeg har

- Det er perfekt for meg å ligge i den posisjonen jeg gjør nå. Jeg liker mye bedre å måtte angripe enn å lede og måtte forsvare den ledelsen. Det motiverer meg mye mer, sier Northug.

- Jeg skal jakte med de kreftene jeg har igjen, så får vi se om det holder. Men nå har jeg troa!

- Skal du gå femmila i Trondheim?

- Vi får se hva super-Mario gjør. Går han, må jeg også gå.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm