Hopp til innhold

Triatlet fikk mensen under konkurranse – hylles for bildedeling

Triatleten Emma Pallant-Browne deler selv et bilde som viser at hun hadde mensen underveis i et løp. Norges landslagstrener beskriver åpenheten som kjempeviktig.

Emma Pallant-Browne

PROFIL: Emma Pallant-Browne er en merittert triatlet og har blant annet vunnet 18 halvmaraton.

Foto: PTO

– Jeg er ydmyk overfor mengden meldinger jeg har fått fra både menn og kvinner om den uglamorøse virkeligheten med mensen under konkurranse.

Slik innleder Pallant-Browne et lengre innlegg på Instagram med.

Emma Pallant-Browne

DELER: Pallant-Browne deler bilde fra Ibiza hvor hun fikk mensen underveis i løpet.

Foto: PTO

Den britiske triatlonstjernen havnet nylig på en fjerdeplass under European Open på Ibiza. Underveis i løpet ble hun avbildet løpende i svømmedrakt og solbriller – et bilde hun selv senere delte på sosiale medier.

– Ser på det som vakkert

På fotografiet la flere merke til blod på Pallant-Brownes svømmedrakt.

Innlegget har generert stor interesse, og har i skrivende stund, nesten 40. 000 likerklikk og over 1500 kommentarer.

I innlegget deler briten åpenhjertig om hvordan det er å konkurrere med mensen.

– Hvis du skrev til meg og sa at 99 prosent av kvinnene du kjenner ville bli forferdet over dette, så er det nettopp derfor jeg deler dette, for det er virkelig ingenting galt. Det er naturlig og kommer fra spiseproblemer som utholdenhetsløper da jeg vokste opp der jeg ikke hadde mensen. Jeg ser på det nå som vakkert.

– Jo flere barrierer vi kan bryte gjennom, jo ​​bedre, skriver hun også.

Les også: Mathilde (30) flau over startnekten: – Frontet en kroppsfigur som er ekstremt usunn

Mathilde Theisen
Mathilde Theisen

Roses

Innlegget og bildedelingen hylles hjemme i Norge. Triatlontrener på Norges landslag Henriette Mero beskriver åpenheten som kjempeviktig.

Det var det internasjonale triatlonforbundet som delte bildet først. Flere i kommentarfeltet mente bildet burde vært beskåret og vært mindre intimt. «Ikke det mest flatterende bildet av Em Pallant – man kunne sikkert beskåret det litt bedre», lød en kommentar.

Henriette Mero

TRENER: Henriette Mero til høyre sammen med landslagsutøver Lotte Miller.

Foto: Privat/Mikal Iden

– Jeg synes det var kult at hun tok saken i egne hender og sa «hvorfor det. Hvorfor skal man skamme seg for det», sier Mero til NRK.

Den tidligere triatleten mener at kulturen på verdensbasis er at man skal skjule at man har mensen. Det synes hun er synd.

– Det er ingenting som er mer naturlig. Hun er et veldig godt forbilde som står frem og sier at det er naturlig og at dette kan skje under konkurranse.

Hun påpeker viktigheten av signaleffekten briten sender overfor yngre utøvere. Mero sier hun selv har hatt flere yngre utøvere som har kommet opp til henne med bekymringer knyttet til menstruasjon.

– Jeg tenker det er kjempeviktig. Jeg har selv fått meldinger av yngre utøvere som spør om hvordan de skal skjule at de har mensen. At hun som godt etablert utøver deler dette, gjør at det blir en ekstra virking. «Jeg er på et høyt nivå og trenger ikke å skamme meg for dette. Da trenger ingen andre å skamme se for dette».

Mero legger til avslutningsvis at mensen er et sunnhetstegn og at det er viktig for utøvere å lære om fysiologien og sin egen syklus for mentale helse og prestasjon.

Siste nytt

 • Uefa slipper russiske 17-årslag tilbake i sine turneringer

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet på sitt styremøte i Limassol tirsdag å slippe Russlands G17- og J17-landslag inn i EM-turneringene igjen.

  Det begrunnes med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

  – Det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i Ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, står det i en uttalelse.

  Russiske klubblag og alle Russlands landslag i alle eldre årsklasser, inkludert seniorlag, er fortatt utestengt fra Uefa-turneringer. (NTB)

  Aleksander Ceferin
  Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
 • Tennisspiller knuste racketen etter sjokktap i Asialekene – legger seg flat i brev

  Den sørkoreanske tennisspilleren Kwon Soon-woo la seg tirsdag flat i brevs form etter å på spektakulært vis ha mistet hodet etter et sjokktap i Asialekene

  Langt lavere rangerte Kasidit Samrej fra Thailand slo Kwon 6-3, 5-7, 6-4 i andre runde av tennisturneringen i Hangzhou. Det førte til et raseriutbrudd fra den 25 år gamle sørkoreaneren.

  Bilder av Kwon som slår racketen sin i bakken ni ganger mot slutten av kampen har gått viralt, og Kwon nektet også å ta motstanderen i hånden.

  Sørkoreaneren, som er rangert som nummer 112 i verden, var blant de klare medaljekandidatene under Asialekene. Oppførselen hans skapte store overskrifter og fordømmelse i hjemlandet.

  I etterkant av kampen oppsøkte Kwon leiren til det thailandske laget og beklaget episoden, melder nyhetsbyrået Yonhap. Unnskyldningen skal angivelig ha blitt akseptert.

  Det koreanske idrettsforbundet har også utstedt et håndskrevet unnskyldningsbrev fra Kwon. Sørkoreaneren har tatt to ATP-titler i karrieren. I brevet skriver Kwon at han angrer på det som omtales som «en uforsiktig handling».

  «Jeg beklager oppriktig til det koreanske folk som støtter landslaget og til fansen på arenaen. Jeg beklager,» skriver han.

  «Jeg ber nok en gang om unnskyldning til Samrej, som ble fornærmet av min uhøflige oppførsel. Jeg angrer oppriktig på det, og reflekterer over mine handlinger etter kampen.», fortsetter han. (NTB)

 • Disse skal dømme håndball-EM for menn

  De norske dommerparet Lars Jørum og Håvard Kleven er av Det europeiske håndballforbundet tatt ut å dømme EM for menn i Tyskland i januar.

  Totalt er 18 dommerpar tatt ut av EHF til å dømme det kommende EM-sluttspillet i Tyskland fra 10. til 28. januar.

  Jørum og Kleven er rangert som Norges beste dommerpar. Dommerparet har erfaring fra flere mesterskap, og har blant annet dømt tre verdensmesterskap på rad.

  Etter å ha dømt de to siste europamesterskapene på herresiden i 2020 og 2022, får de nå fornyet tillit i EM i 2024.

  De norske håndballgutta med i EM og spiller i gruppe D i Berlin hvor de møter Polen (11/1), Færøyene (13/1) og Slovenia (15/1). (NTB)

  Eliteserien håndball 2022: Drammen - ØIF Arendal (32-26)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste