NRK Meny
Normal

Trentin snøt hjemmefavoritten for seier: – For et ran!

Matteo Trentin klarte å ta igjen franske Julien Simon og stjal lørdagens etappeseier foran en sliten utbrytergruppe.

Cycling Tour de France

Her jubler Matteo Trentin for sin aller første seier som sykkelproff.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Simon

Julien Simon slet tungt de siste kilometerne, og franskmannen klarte akkurat ikke å holde ut.

Foto: JOEL SAGET / Afp
Lars Petter Nordhaug

Belkin-rytter Lars Petter Nordhaug hadde ikke gode nok bein til å angripe lørdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– For et ran! Det er tidenes ran! Dette hadde jeg aldri trodd, sa TV 2s kommentator Christian Paasche da Trentin strakk hendene i været.

Trentin minst sliten

Kun en drøy kilometer fra mål klarte blant andre Matteo Trentin, Michael Albasini og José Joaquín Rojas å ta igjen Sojasun-rytter Simon, som lenge kjempet tappert for å ta sin første etappeseier på hjemmebane.

På oppløpet var det imidlertid ingen krefter igjen, og dermed var bordet dekket for outsideren Matteo Trentin.

– Det var et utrolig tungt løp. Jeg hadde kramper mot slutten, men jeg klarte å ta meg sammen, sier Trentin i et intervju vist på TV 2.

José Joaquín Rojas, som var den sterkeste spurteren på oppløpet, hadde ikke nok sprut i beina til å true italieneren. Spanjolen ble til slutt nummer fire, bak Trentin, Michael Albasini og Garmins Andrew Talansky.

Dermed kan Italia juble for årets første etappeseier i Touren.

Kristoff og Nordhaug bet seg fast

Både Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug kom inn med hovedfeltet 7.17 minutter bak Trentin. Her satt også Skys Chris Froome og resten av sammenlagtkanonene.

 • Se oppdaterte resultatlister og sammenlagtstillinger nederst på denne siden!

Med norske øyne var det knyttet spenning til om Nordhaug eller Kristoff ville prøve å gå i brudd, men begge hadde mer enn nok med å henge på feltet.

– Jeg ville i brudd, men jeg hadde ikke så gode bein. Jeg prøvde å følge ringrevene Chavanel og Fedrigo, men da var jeg for sent fremme, sier Nordhaug til TV 2.

– Det gjorde vondt. Jeg sleit med å henge med. Det blir deilig med hviledag, sier Kristoff til kanalen.

18-mannsbrudd

Jens Voigt tok tidlig initiativ til å gå i brudd på dagens etappe. Den rutinerte tyskeren, som er kjent for å være bruddvillig, fikk med seg tre andre ryttere som fikk ett minutts forsprang.

Men fire ble fort til 18. Tetgruppen lå lenge kun ett minutt foran hovedfeltet, og det gikk nesten 6-7 mil før de fikk slippe ordentlig fra Chris Froome og de andre bak.

Da det gjensto 15 kilometer av etappen måtte imidlertid Jens Voigt og David Millar slippe de andre i bruddet. Da giret også Julien Simon om og stakk fra bruddet.

Simon så lenge ut til å ha krefter nok til å holde unna, men like før målgang måtte han altså gi tapt for de jagende rytterne.

Den 14. etappen av Tour de France var en kupert løype på 191 kilometer fra Saint-Pourcain-sur-Sioule til Lyon. Rytterne måtte over hele syv kategoriserte stigninger på vei mot Lyon, men etappen var likevel uten de helt store klatringene.

Siste nytt

 • Frisk-protest avvist

  Frisk Askers protest etter det annullerte målet mot Storhamar i NM-semifinalen i går, er avvist. 3-2 og finaleplass til Storhamar blir dermed ståande.

  Frisk meinte dei hadde scora i sudden death, men dommarane annullerte etter å ha sett video av hendinga.

 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Krutsterk norsk fotballsiger

  Etter 1-6 for Nederland onsdag slo Norges G19-landslag knallhardt tilbake med 5-2 over sjølvaste Tyskland i Arnsberg. Erling Braut Håland (2), Leo Skiri Østigård, Hugo Vetlesen og Simen Bolkan Nordli scora for Norge.

  Norge møter Skottland i siste kamp tysdag, men berre gruppevinnaren går til EM-sluttspelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal