Treneren skeptisk til Bøs ville VM-plan: – Vi må være forsiktige

Johannes Thingnes Bø vil gå alt som er mulig i VM. Det betyr syv renn på kun elleve dager. Landslagstrener Siegfried Mazet frykter verdenseneren kan gå på en smell.

Johannes Thingnes Bø og Siegfried Mazet

ADVARER: Landslagssjef Siegfried Mazet frykter at Johannes Thingnes Bø kan gå på en smell hvis han går alt i VM.

Foto: Don Emmert/Berit Roald / AFP/NTB Scanpix

– Jeg vet ikke hvordan kroppen hans kommer til å respondere. Vi må være veldig forsiktige, sier landslagstrener Siegfried Mazet om den ambisiøse planen.

Bekymringen bunner i hovedsak ut i om Bø klarer å stå mesterskapet ut når man nærmer seg de avsluttende distansene.

– Det kan bli veldig vanskelig for kroppen, særlig med tanke på de siste løpene – stafetten og fellesstarten. Kanskje vi må inngå et kompromiss da, fordi han har gått alt frem til det. I så fall vil vi justere oss etter det. Vi får se, sier Mazet.

Landslagstreneren åpner altså for å endre planen underveis, men verdenscuplederen selv er ikke i tvil.

– Jeg skal gå alt. Jeg har gått seks distanser i mesterskap før uten problem, og har ofte gått meg i bedre form utover i mesterskapene. Det vil si at jeg tåler bra med renn og bra med trøkk, sier Bø.

– Det blir råtøft

Men nå er det en liten forskjell fra de foregående mesterskapene Bø har gått. Før har det nemlig stått seks distanser på programmet, men i år står også singel mixed stafett på programmet.

Halvard Hanevold

GOD PLAN: Halvard Hanevold tror det blir tøft, men mener Bø kan justere planen underveis.

Foto: Anders Rove Bentsen

– Det blir jo råtøft. Man kan kanskje forvente at den avsluttende fellesstarten er det som får lide litt, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Han mener likevel at det er mulig for Bø å ta medaljer på samtlige distanser. Derfor tror Hanevold det er en god «plan A».

Marte Olsbu er imidlertid ikke like sikker.

– Det blir mye, for det blir annenhver dag med konkurranser i en hel uke. Det blir heftig, sier Olsbu.

Forventer mer enn tre medaljer

Hanevold mener belastningen er tøffere for kroppen enn for hodet.

– Det er det fysiske som er det aller tøffeste. Det kan bli vel tungt på de siste dagene. Du trenger restitusjon. Gradvis vil du gå i underskudd, forteller Hanevold.

Aldri før har noen klart å vinne alle distanser i et verdensmesterskap i skiskyting. Bø tror at trenerne vil forsøke å holde han igjen.

– Ja, det tror jeg nok. De ser nok an i forhold til hvordan ting er i VM, og så vil jeg kanskje også kjenne på det selv. Hvis jeg kjenner at det ikke er riktig, så vil jeg selvfølgelig si ifra.

Kan du vinne alt?

– Nei, sier Bø, og drar på svaret.

– Det er det ingen som har gjort, og jeg tror heller ikke at noen kommer til å gjøre det. Tre medaljer er et minimumsmål for meg. Jeg vil være greit fornøyd med det, men jeg har forventninger om mer.

Verdenscup skisyting Antholz

12: Johannes Thingnes Bø har vunnet tolv verdenscuprenn denne sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Sagosen fortviler etter utvisning i OL-exiten: – Bare piss

TOKYO/OSLO (NRK): Det endte med en brutal exit i OL for håndballherrene. Sander Sagosen ble utvist og måtte trøstes etter kampen.

reJ6_G71-HE

Rai Benjamin: – Hadde du sagt jeg ville løpe så fort og tape, ville jeg gitt deg juling

TOKYO/OSLO (NRK): Han løp inn til en fantastisk tid i OL-finalen, men måtte se seg slått av Karsten Warholm (25) på de siste 50 meterne. Etter løpet rangerte Rai Benjamin (23) 400 meter hekk-konkurransen tirsdag som det beste løpet i friidrett noen gang.

Siste nytt

 • Nordås fikk det tungt

  Narve Gilje Nordås løp inn til 12.-plass i sitt kvalifiseringsheat på 5000 meter i OL tirsdag med tiden 13.41,82. Det holdt ikke til finale for 22-åringen.

  Det var ventet høy fart på mennenes kvalifisering på 5000 meter, der Narve Gilje Nordås var det eneste norske innslaget. Jakob Ingebrigtsen skulle i utgangspunktet være med på øvelsen, men tidsskjemaet gjorde at han valgte å prioritere 1500-meteren.

  Nordås satte personlig rekord på tiden 13.16,67 i Luzern i Sveits tidligere i år, og selv om OL-kravet var på 13.13,50, kom han med til OL grunnet at han satte personlig bestenotering.

  Topp fem fra hvert heat pluss de fem beste tidene kvalifiserte seg til finale. Der kom ikke nordmannen innenfor i noen kategorier, og dermed ble det for tøft for Nordås som er ferdig i årets leker.

  – En stor skuffelse. Det var ikke det jeg hadde håpet på, sa Nordås til Discovery etter løpet.

  – Jeg har ingenting å gjøre i en finale per dags dato, konstaterte han selv. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Brasil til finalen etter straffer

  Brasil er klar for OL-finale i fotball og fortsetter dermed jakten på sitt andre strake OL-gull, etter at de slo Mexico på straffer i semifinalen tirsdag.

  Tittelforsvareren var så langt ubeseiret under sommerlekene i Tokyo, men fikk det tøft mot et Mexico som ønsket å kopiere gullbragden fra London-OL i 2012.

  Begge de ordinære omgangene ble sjansefattige, og ingen av lagene maktet å sette de to målvaktene på nevneverdige prøver.

  Ettersom det ikke ble nettsus i noen av ekstraomgangene heller, var det duket for straffesparkkonkurranse på Kashima stadion.

  Der var det gultrøyene fra Brasil som holdt hodet kaldest. Eduardo Aguirre og Johan Vasquez bommet for Mexico. Dortmund-spiller Reinier satte den avgjørende straffen for Brasil, som vant 4–1.

  Japan og Spania møtes i den andre semifinalen senere tirsdag. Da blir det avgjort hvem som blir Brasils finalemotstander. Finalen spilles på Yokohama stadion lørdag. (NTB)

  DA
  Foto: Pedro Pardo / AFP
 • Biles tok bronse i OL-comebacket

  Turnstjernen Simone Biles var tirsdag tilbake i aksjon i OL etter å ha stått over flere øvelser. Hun kunne juble over bronsemedalje i bom.

  En strålende opplagt Biles smilte bredt etter å ha gjennomført sitt finaleprogram, som ga 14,000 poeng fra dommerne. Det holdt til bronsemedalje.

  Hun fikk bare med seg starten av lagkonkurransen med USA (første OL-finale) før hun trakk seg for å pleie sin mentale helse. Hun ble imidlertid klar for bom, som er kvinnenes siste apparatfinale i Tokyo-lekene.

  Det ble kinesisk dobbeltseier med den 16-årige favoritten Guan Chenchen foran Tang Xijing. De fikk henholdsvis 14,633 og 14,233 poeng.

  Tokyo Olympics Artistic Gymnastics
  Foto: Ashley Landis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal