Treneren skeptisk til Bøs ville VM-plan: – Vi må være forsiktige

Johannes Thingnes Bø vil gå alt som er mulig i VM. Det betyr syv renn på kun elleve dager. Landslagstrener Siegfried Mazet frykter verdenseneren kan gå på en smell.

Johannes Thingnes Bø og Siegfried Mazet

ADVARER: Landslagssjef Siegfried Mazet frykter at Johannes Thingnes Bø kan gå på en smell hvis han går alt i VM.

Foto: Don Emmert/Berit Roald / AFP/NTB Scanpix

– Jeg vet ikke hvordan kroppen hans kommer til å respondere. Vi må være veldig forsiktige, sier landslagstrener Siegfried Mazet om den ambisiøse planen.

Bekymringen bunner i hovedsak ut i om Bø klarer å stå mesterskapet ut når man nærmer seg de avsluttende distansene.

– Det kan bli veldig vanskelig for kroppen, særlig med tanke på de siste løpene – stafetten og fellesstarten. Kanskje vi må inngå et kompromiss da, fordi han har gått alt frem til det. I så fall vil vi justere oss etter det. Vi får se, sier Mazet.

Landslagstreneren åpner altså for å endre planen underveis, men verdenscuplederen selv er ikke i tvil.

– Jeg skal gå alt. Jeg har gått seks distanser i mesterskap før uten problem, og har ofte gått meg i bedre form utover i mesterskapene. Det vil si at jeg tåler bra med renn og bra med trøkk, sier Bø.

– Det blir råtøft

Men nå er det en liten forskjell fra de foregående mesterskapene Bø har gått. Før har det nemlig stått seks distanser på programmet, men i år står også singel mixed stafett på programmet.

Halvard Hanevold

GOD PLAN: Halvard Hanevold tror det blir tøft, men mener Bø kan justere planen underveis.

Foto: Anders Rove Bentsen

– Det blir jo råtøft. Man kan kanskje forvente at den avsluttende fellesstarten er det som får lide litt, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Han mener likevel at det er mulig for Bø å ta medaljer på samtlige distanser. Derfor tror Hanevold det er en god «plan A».

Marte Olsbu er imidlertid ikke like sikker.

– Det blir mye, for det blir annenhver dag med konkurranser i en hel uke. Det blir heftig, sier Olsbu.

Forventer mer enn tre medaljer

Hanevold mener belastningen er tøffere for kroppen enn for hodet.

– Det er det fysiske som er det aller tøffeste. Det kan bli vel tungt på de siste dagene. Du trenger restitusjon. Gradvis vil du gå i underskudd, forteller Hanevold.

Aldri før har noen klart å vinne alle distanser i et verdensmesterskap i skiskyting. Bø tror at trenerne vil forsøke å holde han igjen.

– Ja, det tror jeg nok. De ser nok an i forhold til hvordan ting er i VM, og så vil jeg kanskje også kjenne på det selv. Hvis jeg kjenner at det ikke er riktig, så vil jeg selvfølgelig si ifra.

Kan du vinne alt?

– Nei, sier Bø, og drar på svaret.

– Det er det ingen som har gjort, og jeg tror heller ikke at noen kommer til å gjøre det. Tre medaljer er et minimumsmål for meg. Jeg vil være greit fornøyd med det, men jeg har forventninger om mer.

Verdenscup skisyting Antholz

12: Johannes Thingnes Bø har vunnet tolv verdenscuprenn denne sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste nytt

 • Kristoffersen på pallen

  Henrik Kristoffersen har flere ganger sagt hva han mener om disiplinen, men fredag sikret han en sterk andreplass i parallellstorslalåm.

  Kristoffersen har aldri vunnet et parallellslalåmrenn. Kristoffersen hadde fra før en 2.-plass som bestenotering.

  Kristoffersen har flere ganger sagt at han ikke er noen tilhenger av disiplinen, som han mener handler mer om flaks enn om prestasjoner.

  Fredag så han imidlertid ut til å trives i parallell-løypa i Østerrike.

  Nordmannen kvalifiserte seg til finalen etter å ha vist svært sterk kjøring i semifinalen. I finalen møtte han Alexis Pinturault, som tok første stikk i duellen med 16 hundredeler.

  Franskmannen var også raskest i det andre møtet og vant dermed rennet. Kristoffersen tok seg som eneste nordmann til kvartfinalene.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Martti Kainulainen / AFP
 • Alle de norske hopperne gikk videre

  Alle de norske hopperne gikk videre til morgendagens renn, etter en lite spenstig kvalifisering.

  Halvor Egner Granerud ble beste norske og havnet på tredjeplass i kvalifiseringen, bak tyske Karl Geiger og polske Dawid Kubacki.

  Øvrig norske: Johann André Forfang ble nummer 15, Sander Vossan Eriksen nummer 24, Anders Håre nummer 30, Marius Lindvik nummer 38, Robert Johansson nummer 43 og Daniel-André Tande ble nummer 48 av de 50 som kvalifiserte seg.

  Det var i en liten periode knyttet spenning rundt Daniel-André Tande som var avhengig av at andre hoppet dårligere. Han kom seg videre han også, men freste etter at han hadde hoppet.

  – Nei, det er faktisk noe av det latterligste jeg har vært med på. Så lav fart med så mye bakvind over kulen. Det blir rett og slett for dumt, sa Tande til NRK, etter et skuffende hopp.

  Tande
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Strengere regime i toppfotballen

  Det har hopet seg opp med smittefilfeller i den norske toppfotballen de siste ukene.

  Nå gjør Norges Fotballforbund noen endringer i toppfotballens smittevernprotokoll. Det melder NFF selv i en pressemelding.

  – Vi gjør nå noen innstramminger og presiseringer i protokollene som vil gjelde i sesonginnspurten. Vi har fått god bistand fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og tar selvsagt deres innspill til følge i de oppdaterte protokollene, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

  Blant de nye endringene er at treningskamper nå kun tillates etter søknad. Det er også krav til negativ test før spillere kan gjenoppta trening etter symptomer på luftveisinfeksjon.

  Patrick Berg og Fredrik Bjørkan.
  Foto: Mats Torbergsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal