Treneren skeptisk til Bøs ville VM-plan: – Vi må være forsiktige

Johannes Thingnes Bø vil gå alt som er mulig i VM. Det betyr syv renn på kun elleve dager. Landslagstrener Siegfried Mazet frykter verdenseneren kan gå på en smell.

Johannes Thingnes Bø og Siegfried Mazet

ADVARER: Landslagssjef Siegfried Mazet frykter at Johannes Thingnes Bø kan gå på en smell hvis han går alt i VM.

Foto: Don Emmert/Berit Roald / AFP/NTB Scanpix

– Jeg vet ikke hvordan kroppen hans kommer til å respondere. Vi må være veldig forsiktige, sier landslagstrener Siegfried Mazet om den ambisiøse planen.

Bekymringen bunner i hovedsak ut i om Bø klarer å stå mesterskapet ut når man nærmer seg de avsluttende distansene.

– Det kan bli veldig vanskelig for kroppen, særlig med tanke på de siste løpene – stafetten og fellesstarten. Kanskje vi må inngå et kompromiss da, fordi han har gått alt frem til det. I så fall vil vi justere oss etter det. Vi får se, sier Mazet.

Landslagstreneren åpner altså for å endre planen underveis, men verdenscuplederen selv er ikke i tvil.

– Jeg skal gå alt. Jeg har gått seks distanser i mesterskap før uten problem, og har ofte gått meg i bedre form utover i mesterskapene. Det vil si at jeg tåler bra med renn og bra med trøkk, sier Bø.

– Det blir råtøft

Men nå er det en liten forskjell fra de foregående mesterskapene Bø har gått. Før har det nemlig stått seks distanser på programmet, men i år står også singel mixed stafett på programmet.

Halvard Hanevold

GOD PLAN: Halvard Hanevold tror det blir tøft, men mener Bø kan justere planen underveis.

Foto: Anders Rove Bentsen

– Det blir jo råtøft. Man kan kanskje forvente at den avsluttende fellesstarten er det som får lide litt, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Han mener likevel at det er mulig for Bø å ta medaljer på samtlige distanser. Derfor tror Hanevold det er en god «plan A».

Marte Olsbu er imidlertid ikke like sikker.

– Det blir mye, for det blir annenhver dag med konkurranser i en hel uke. Det blir heftig, sier Olsbu.

Forventer mer enn tre medaljer

Hanevold mener belastningen er tøffere for kroppen enn for hodet.

– Det er det fysiske som er det aller tøffeste. Det kan bli vel tungt på de siste dagene. Du trenger restitusjon. Gradvis vil du gå i underskudd, forteller Hanevold.

Aldri før har noen klart å vinne alle distanser i et verdensmesterskap i skiskyting. Bø tror at trenerne vil forsøke å holde han igjen.

– Ja, det tror jeg nok. De ser nok an i forhold til hvordan ting er i VM, og så vil jeg kanskje også kjenne på det selv. Hvis jeg kjenner at det ikke er riktig, så vil jeg selvfølgelig si ifra.

Kan du vinne alt?

– Nei, sier Bø, og drar på svaret.

– Det er det ingen som har gjort, og jeg tror heller ikke at noen kommer til å gjøre det. Tre medaljer er et minimumsmål for meg. Jeg vil være greit fornøyd med det, men jeg har forventninger om mer.

Verdenscup skisyting Antholz

12: Johannes Thingnes Bø har vunnet tolv verdenscuprenn denne sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste nytt

 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Koepka vant PGA-mesterskapet

  Tittelforsvarer Brooks Koepka vant USAs PGA-mesterskap i golf søndag. Amerikaneren hadde en ledelse på sju slag før sisterunden, men rotet det nesten til før han vant med ett fattig slag foran verdenseneren Dustin Johnsen, som delte andreplassen med tre andre.

  Brooks Koepka
  Foto: Seth Wenig / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal