Treneren skeptisk til Bøs ville VM-plan: – Vi må være forsiktige

Johannes Thingnes Bø vil gå alt som er mulig i VM. Det betyr syv renn på kun elleve dager. Landslagstrener Siegfried Mazet frykter verdenseneren kan gå på en smell.

Johannes Thingnes Bø og Siegfried Mazet

ADVARER: Landslagssjef Siegfried Mazet frykter at Johannes Thingnes Bø kan gå på en smell hvis han går alt i VM.

Foto: Don Emmert/Berit Roald / AFP/NTB Scanpix

– Jeg vet ikke hvordan kroppen hans kommer til å respondere. Vi må være veldig forsiktige, sier landslagstrener Siegfried Mazet om den ambisiøse planen.

Bekymringen bunner i hovedsak ut i om Bø klarer å stå mesterskapet ut når man nærmer seg de avsluttende distansene.

– Det kan bli veldig vanskelig for kroppen, særlig med tanke på de siste løpene – stafetten og fellesstarten. Kanskje vi må inngå et kompromiss da, fordi han har gått alt frem til det. I så fall vil vi justere oss etter det. Vi får se, sier Mazet.

Landslagstreneren åpner altså for å endre planen underveis, men verdenscuplederen selv er ikke i tvil.

– Jeg skal gå alt. Jeg har gått seks distanser i mesterskap før uten problem, og har ofte gått meg i bedre form utover i mesterskapene. Det vil si at jeg tåler bra med renn og bra med trøkk, sier Bø.

– Det blir råtøft

Men nå er det en liten forskjell fra de foregående mesterskapene Bø har gått. Før har det nemlig stått seks distanser på programmet, men i år står også singel mixed stafett på programmet.

Halvard Hanevold

GOD PLAN: Halvard Hanevold tror det blir tøft, men mener Bø kan justere planen underveis.

Foto: Anders Rove Bentsen

– Det blir jo råtøft. Man kan kanskje forvente at den avsluttende fellesstarten er det som får lide litt, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Han mener likevel at det er mulig for Bø å ta medaljer på samtlige distanser. Derfor tror Hanevold det er en god «plan A».

Marte Olsbu er imidlertid ikke like sikker.

– Det blir mye, for det blir annenhver dag med konkurranser i en hel uke. Det blir heftig, sier Olsbu.

Forventer mer enn tre medaljer

Hanevold mener belastningen er tøffere for kroppen enn for hodet.

– Det er det fysiske som er det aller tøffeste. Det kan bli vel tungt på de siste dagene. Du trenger restitusjon. Gradvis vil du gå i underskudd, forteller Hanevold.

Aldri før har noen klart å vinne alle distanser i et verdensmesterskap i skiskyting. Bø tror at trenerne vil forsøke å holde han igjen.

– Ja, det tror jeg nok. De ser nok an i forhold til hvordan ting er i VM, og så vil jeg kanskje også kjenne på det selv. Hvis jeg kjenner at det ikke er riktig, så vil jeg selvfølgelig si ifra.

Kan du vinne alt?

– Nei, sier Bø, og drar på svaret.

– Det er det ingen som har gjort, og jeg tror heller ikke at noen kommer til å gjøre det. Tre medaljer er et minimumsmål for meg. Jeg vil være greit fornøyd med det, men jeg har forventninger om mer.

Verdenscup skisyting Antholz

12: Johannes Thingnes Bø har vunnet tolv verdenscuprenn denne sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal