Treneren skeptisk til Bøs ville VM-plan: – Vi må være forsiktige

Johannes Thingnes Bø vil gå alt som er mulig i VM. Det betyr syv renn på kun elleve dager. Landslagstrener Siegfried Mazet frykter verdenseneren kan gå på en smell.

Johannes Thingnes Bø og Siegfried Mazet

ADVARER: Landslagssjef Siegfried Mazet frykter at Johannes Thingnes Bø kan gå på en smell hvis han går alt i VM.

Foto: Don Emmert/Berit Roald / AFP/NTB Scanpix

– Jeg vet ikke hvordan kroppen hans kommer til å respondere. Vi må være veldig forsiktige, sier landslagstrener Siegfried Mazet om den ambisiøse planen.

Bekymringen bunner i hovedsak ut i om Bø klarer å stå mesterskapet ut når man nærmer seg de avsluttende distansene.

– Det kan bli veldig vanskelig for kroppen, særlig med tanke på de siste løpene – stafetten og fellesstarten. Kanskje vi må inngå et kompromiss da, fordi han har gått alt frem til det. I så fall vil vi justere oss etter det. Vi får se, sier Mazet.

Landslagstreneren åpner altså for å endre planen underveis, men verdenscuplederen selv er ikke i tvil.

– Jeg skal gå alt. Jeg har gått seks distanser i mesterskap før uten problem, og har ofte gått meg i bedre form utover i mesterskapene. Det vil si at jeg tåler bra med renn og bra med trøkk, sier Bø.

– Det blir råtøft

Men nå er det en liten forskjell fra de foregående mesterskapene Bø har gått. Før har det nemlig stått seks distanser på programmet, men i år står også singel mixed stafett på programmet.

Halvard Hanevold

GOD PLAN: Halvard Hanevold tror det blir tøft, men mener Bø kan justere planen underveis.

Foto: Anders Rove Bentsen

– Det blir jo råtøft. Man kan kanskje forvente at den avsluttende fellesstarten er det som får lide litt, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Han mener likevel at det er mulig for Bø å ta medaljer på samtlige distanser. Derfor tror Hanevold det er en god «plan A».

Marte Olsbu er imidlertid ikke like sikker.

– Det blir mye, for det blir annenhver dag med konkurranser i en hel uke. Det blir heftig, sier Olsbu.

Forventer mer enn tre medaljer

Hanevold mener belastningen er tøffere for kroppen enn for hodet.

– Det er det fysiske som er det aller tøffeste. Det kan bli vel tungt på de siste dagene. Du trenger restitusjon. Gradvis vil du gå i underskudd, forteller Hanevold.

Aldri før har noen klart å vinne alle distanser i et verdensmesterskap i skiskyting. Bø tror at trenerne vil forsøke å holde han igjen.

– Ja, det tror jeg nok. De ser nok an i forhold til hvordan ting er i VM, og så vil jeg kanskje også kjenne på det selv. Hvis jeg kjenner at det ikke er riktig, så vil jeg selvfølgelig si ifra.

Kan du vinne alt?

– Nei, sier Bø, og drar på svaret.

– Det er det ingen som har gjort, og jeg tror heller ikke at noen kommer til å gjøre det. Tre medaljer er et minimumsmål for meg. Jeg vil være greit fornøyd med det, men jeg har forventninger om mer.

Verdenscup skisyting Antholz

12: Johannes Thingnes Bø har vunnet tolv verdenscuprenn denne sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste nytt

 • Paralympics-drømmen brast

  Det blir ikke norsk deltakelse i paraishockey under Paralympics. 2-4-tapet for Slovakia gjør at Norge ikke kan bli blant de to beste i kvalifiseringen.

  Norge måtte vinne tirsdagens kamp for å holde liv i sjansen til å knipe en av de to Beijing-billettene som deles ut i kvalifiseringsturneringen i Berlin, men greide det ikke.

  Norge omsatte to av tre overtallsspill i scoring, men greide aldri å komme à jour etter to raske slovakiske mål omtrent fem minutter før slutt.

  Norges landslag i paraishockey, VM i 2021.
  Foto: Czech paraicehockey
 • Ray Kennedy er død

  Den engelske fotballprofilen Ray Kennedy (70) har gått bort. Han vant fem ligatitler og tre pokaler i den gjeveste europacupen med Liverpool.

  Det er lokalavisen Liverpool Echo som melder om Kennedys bortgang. Han led av Parkinsons sykdom i 35 år.

  Kennedy ble hentet til Liverpool fra Arsenal i 1974. Han ble opprinnelig kjøpt som spiss, men ble utviklet til en midtbanespiller under Bob Paisley. I alt scoret han 72 mål på 393 kamper for Merseyside-klubben.

  To av hans mest berømte Liverpool-scoringer kom i serievinnercupen (forgjengeren til dagens mesterliga). Han fant nettmaskene i en 3-1-seier i kvartfinalen mot Saint-Étienne i 1977 og i semifinalen mot Bayern München fire år senere.

  Kennedy var med på å vinne den engelske ligaen med Liverpool i 1976, 1977, 1979, 1980, 1982. I tillegg vant han den største europacupen i 1977, 1978 og 1981.

  I Arsenal scoret han vinnermålet mot Tottenham som sikret ligatittelen i 1971. Laget vant også FA-cupen og ble andre lag i det 20. århundre med seier i serie og cup samme år. (NTB)

 • Ragnick må vente på United-debuten

  Michael Carrick leder Manchester United også i torsdagens Premier League-oppgjør mot Arsenal. Årsaken er at Ralf Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg.

  Dermed tar den tidligere midtbanemannen fatt på sin tredje kamp som hovedtrener for de røde djevlene. De to første endte i 2-0 mot Villarreal i mesterligaen og 1-1 mot ligaleder Chelsea i Premier League.

  Tyske Rangnick er bekreftet som midlertidig United-manager ut sesongen, men han trenger å få godkjent sin arbeidstillatelse, noe som har latt vente på seg. Han skal etter planen gå inn i en konsulentrolle etter inneværende sesong.

  Det er ventet at Rangnick vil være klar til kampen mot Crystal Palace i ligaen til helgen.

  Rangnick
  Foto: HASAN BRATIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal