Treneren om Wengs kritikk: – Vi skal ikke klage for mye

OBERSTDORF (NRK): Kaosløype, mener Heidi Weng. Landslagstrener Roar Hjelmeset mener kaoset skyldes manglende erfaring, ikke dårlig løype.

Weng

IRRITERT: Heidi Weng var oppgitt over den smale løypa under tirsdagens 10 kilometer med skibytte.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hjelmeset

IKKE ENIG: Landslagstrener Roar Hjelmeset.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Heidi Weng ble nummer tre på den tredje etappen i Tour de Ski, tirsdagens 10 km fellesstart med skibytte i Oberstdorf. Etter å ha blitt slått av Stina Nilsson og Jessica Diggins, sier hun sin klare mening om løypa på den avsluttende skøytedelen:

– Det var mye klabb og babb. Skal det være samme distanse igjen her en annen gang, så må det være bredere løype. Det er så vidt plass til én opp den siste bakken. Det var litt tulleløype.

Ingvild Flugstad Østberg ble kanskje mest skadelidende. Hun brakk staven i bunn av den siste bakken, og mistet ledelsen i Tour de Ski.

– Kaos og knuffing

- Det er kjedelig at sånt skjer. Jeg tenkte på det sjøl at her kan det skje mye rart på søytinga. Det er rett og slett en kaosløype. Det blir kaos og knuffing, sier Weng til NRK.

Hun får til en viss grad støtte av amerikanske Jessica Diggins.

– Jeg er enig, det var veldig smalt. Mange ville gå, men de kunne ikke fordi det var folk mellom dem. Det er utfordrende, for det var veldig vanskelig å gå forbi. Det var som en sprint. Men det er også en del av sporten, påpeker hun.

Diggins, Nilsson og Weng

PÅ PALLEN: Amerikanske Jessica Diggins ble nummer to, Stina Nilsson nummer to og Heidi Weng nummer tre på 10 kilometeren med skibytte.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Av sin egen trener, Roar Hjelmeset, får imidlertid Weng lite støtte.

– Jeg synes løypa er grei. Det blir smalt når så mange kommer sammen. Det er det Heidi Weng ikke er vant med, at så mange kommer samlet i et felt. Jeg tror ikke vi skal klage for mye, sier Hjelmeset.

– Ikke vant til posisjonskrig

For første gang på svært lenge var det nemlig en stor tetgruppe samlet på den siste kilometeren i en fellesstart i kvinnelangrenn. Normalt er det mye mer vann mellom båtene.

– Det er sjelden en ser så mange samlet på en plass som vi gjorde i dag. Det er noe en må ta med seg. Det er ikke smalere for oss enn for de andre, påpeker Hjelmeset.

Ingvild Flugstad Østberg var uheldig og brakk staven i den siste bakken på 10-kilometeren i Tour de Ski.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland synes også løypa var bra nok.

– Løypa er ikke noe smalere enn løypene som har vært tidligere i år. Weng er nok ikke vant til å gå med så mange i felt. Jeg synes løypa er utfordrende, men ikke unormal, sier Aukland.

– Jentene er bare ikke vant til posisjonskrig i et så stort felt på slutten av en fellesstart, påpeker han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP
 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

  Casper Ruud
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal