Hopp til innhold

Treneren om Wengs kritikk: – Vi skal ikke klage for mye

OBERSTDORF (NRK): Kaosløype, mener Heidi Weng. Landslagstrener Roar Hjelmeset mener kaoset skyldes manglende erfaring, ikke dårlig løype.

Weng

IRRITERT: Heidi Weng var oppgitt over den smale løypa under tirsdagens 10 kilometer med skibytte.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hjelmeset

IKKE ENIG: Landslagstrener Roar Hjelmeset.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Heidi Weng ble nummer tre på den tredje etappen i Tour de Ski, tirsdagens 10 km fellesstart med skibytte i Oberstdorf. Etter å ha blitt slått av Stina Nilsson og Jessica Diggins, sier hun sin klare mening om løypa på den avsluttende skøytedelen:

– Det var mye klabb og babb. Skal det være samme distanse igjen her en annen gang, så må det være bredere løype. Det er så vidt plass til én opp den siste bakken. Det var litt tulleløype.

Ingvild Flugstad Østberg ble kanskje mest skadelidende. Hun brakk staven i bunn av den siste bakken, og mistet ledelsen i Tour de Ski.

– Kaos og knuffing

- Det er kjedelig at sånt skjer. Jeg tenkte på det sjøl at her kan det skje mye rart på søytinga. Det er rett og slett en kaosløype. Det blir kaos og knuffing, sier Weng til NRK.

Hun får til en viss grad støtte av amerikanske Jessica Diggins.

– Jeg er enig, det var veldig smalt. Mange ville gå, men de kunne ikke fordi det var folk mellom dem. Det er utfordrende, for det var veldig vanskelig å gå forbi. Det var som en sprint. Men det er også en del av sporten, påpeker hun.

Diggins, Nilsson og Weng

PÅ PALLEN: Amerikanske Jessica Diggins ble nummer to, Stina Nilsson nummer to og Heidi Weng nummer tre på 10 kilometeren med skibytte.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Av sin egen trener, Roar Hjelmeset, får imidlertid Weng lite støtte.

– Jeg synes løypa er grei. Det blir smalt når så mange kommer sammen. Det er det Heidi Weng ikke er vant med, at så mange kommer samlet i et felt. Jeg tror ikke vi skal klage for mye, sier Hjelmeset.

– Ikke vant til posisjonskrig

For første gang på svært lenge var det nemlig en stor tetgruppe samlet på den siste kilometeren i en fellesstart i kvinnelangrenn. Normalt er det mye mer vann mellom båtene.

– Det er sjelden en ser så mange samlet på en plass som vi gjorde i dag. Det er noe en må ta med seg. Det er ikke smalere for oss enn for de andre, påpeker Hjelmeset.

Ingvild Flugstad Østberg var uheldig og brakk staven i den siste bakken på 10-kilometeren i Tour de Ski.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland synes også løypa var bra nok.

– Løypa er ikke noe smalere enn løypene som har vært tidligere i år. Weng er nok ikke vant til å gå med så mange i felt. Jeg synes løypa er utfordrende, men ikke unormal, sier Aukland.

– Jentene er bare ikke vant til posisjonskrig i et så stort felt på slutten av en fellesstart, påpeker han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • The Athletic: Migrantarbeider døde i arbeidsulykke under VM

  The Athletic hevder en migrantarbeider mistet livet i en arbeidsulykke i forbindelse med VM. Det skal ha skjedd mens han jobbet på treningsbanen til Saudi-Arabias landslag.

  Nettstedet skriver at det gjelder en filipiner i starten av 40-årene.

  – Fifa er i dyp sorg etter tragedien, og våre tanker går til arbeiderens familie, skriver Fifa i en uttalelse.

  Qatarske myndigheter skal også være oppmerksomme på dødsfallet og det hevdes de etterforsker saken.

  Migrantarbeidere i Qatar.
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Bach: IOC ser på muligheter for å inkludere utøvere fra Russland og Belarus

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) undersøker måter å inkludere utøvere fra Russland og Belarus til internasjonale konkurranser og OL i Paris 2024.

  – Vi må utforske måter å overvinne dette dilemmaet på, og være tro mot vårt oppdrag. Sanksjonene forblir på plass, men vi trenger fortsatt beskyttelse av integriteten til internasjonale arrangementer. Dette er situasjonen vi må overvinne. Internasjonal konkurranse må være rettferdig og for alle, sa IOC-president Thomas Bach, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  Bach fortalte på en pressekonferanse at saken ble diskutert grundig av hovedstyret i løpet av tre dagene med møter som ble avsluttet onsdag.

  Samtalene mellom IOC, idrettsutøverrepresentanter, Det internasjonale idrettsforbundet (IFs) og Nasjonale olympiske komiteer (NOC) skal fortsette på et olympisk toppmøte som er planlagt fra fredag ​​og i dagene utover.

  Bach siterte FNs generalforsamlingspresident Csaba Körösi som forrige uke sa at det var «mer lovende hvis nasjoner konkurrerer på idrettsbaner i stedet for på slagmarker.»

  Russiske og belarusiske idrettsutøvere har vært utestengt i de fleste internasjonale idrettsforbund siden invasjonen av Ukraina i februar. (NTB)

  Switzerland International Olympic Committee
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Infantino skryter av høye TV-tall under Qatar-VM: – Tidenes gruppespill

  Fifa-president Gianni Infantino ser ikke ut til å bry seg om kritikken som har haglet rundt fotball-VM i Qatar når han skryter at hvor bra mesterskapet går.

  – Jeg har sett alle kampene, og for å si det veldig enkelt og tydelig, så har dette vært tidenes gruppespill i et VM noensinne. Så det ser veldig lovende for resten av verdensmesterskap, sa Fifa-presidenten til forbundets nettsted.

  Qatar-VM har vært et kontroversielt mesterskap siden dagen de fikk tildelt verdensmesterskapet i 2010. Av de 22 personene som bestemte at Qatar skulle få VM i 2022, er 16 enten blitt suspendert, siktet eller havnet i fengsel i ettertid.

  Til tross for mye kritikk er Infantinos fokus på hvor mange som har sett på verdensmesterskapet i Qatar.

  – Rekordhøye TV-tall. Vi har hatt over to milliarder seere, noe som virkelig er utrolig. To og en halv million mennesker i Dohas gater og noen hundre tusen hver dag på stadionene, alle heier sammen, støtter lagene deres, fantastisk atmosfære, flotte mål, utrolig spenning og flere overraskelser, sa Fifa-presidenten. (NTB)

  Soccer WCup Analysis The World Turns
  Foto: Abbie Parr / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste