Hopp til innhold

Treneren om Fallas argeste VM-rivaler: – Tror ikke de ble skremt i det hele tatt

TRONDHEIM (NRK): Etter en trøblete oppkjøring slo Maiken Caspersen Falla voldsomt fra seg i sitt andre sprintrenn for sesongen. Selv om formen for alvor er i anmarsj, toner landslagstrener Ole Morten Iversen ned forventningene en drøy måned før VM.

ONK01Y0WkZw

GULLGLISET: Maiken Caspersen Falla, her med kongepokalen etter NM-seieren i Granåsen lørdag.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

På NRKs spørsmål om hva han tror sprintere som Maja Dahlqvist og Linn Svahn – som ble nummer én og to i siste verdenscupsprint i klassisk – tenkte etter Fallas NM-seier lørdag, svarer Iversen slik:

– Jeg tror ikke de ble skremt i det hele tatt. Det er et norsk mesterskap – og jeg tror ikke de lar seg skremme over det. Men jeg tror de registrerer at Maiken er på gang. At de kanskje begynner å se noen kamper mot norske jenter likevel, sier han.

Kongepokal foran Svendsen og Weng

8rw3EKWKIKg

IMPONERT: Landslagstrener Ole Morten Iversen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Landslagstreneren kunne imidlertid glede seg over det han mente var et nasjonalt renn i sprint som aldri har holdt et slik nivå som under NM-rennet i Granåsen lørdag.

Han begrunner det med at landslagsutøverne gikk klokkerent dagen igjennom, det aldri var tvil hvem som gikk videre fra kvart- og semifinale. De som har vært best før møttes i finalen, sier han, og kaller det betryggende.

Det viktigste for Falla denne sesongen er likevel ikke NM-gullet og kongepokalen hun snappet foran Anna Svendsen og Tiril Udnes Weng lørdag formiddag.

– Uslåelig

Viktigst av alt er VM i Oberstdorf. Og ettersom Falla ennå har til gode å møte resten av verdenseliten siden sesongstart er styrkeforholdet helt uvisst.

For før sesongstart slet hun med å trene rolige treningsturer. Først i begynnelsen av desember begynte hun å gå skirenn. Det gikk ikke spesielt bra.

Sakte, men sikkert har hun likevel respondert på treningen den siste måneden.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener at dersom Falla viser så stor fremgang den neste måneden som hun har vist i den siste, så bør Linn Svahn være bekymret. Det er landslagstrener Iversen enig i.

– Hvis hun har like mye fremgang som den siste måneden. Da er hun uslåelig. Jeg sier ikke hun vil ha det. Men hun er på sporet.

Svahn og Falla

SPRINTPROFILER: Linn Svahn, her etter å sikret svensk trippelseier under i Tour de Ski for noen uker siden. Svahn blir en tøff nøtt å bryne seg på for Maiken Caspersen Falla.

Foto: NTB Scanpix

– Umulig å si

Falla sier selv at hun kan gå «veldig, veldig fort» om hun har halvparten så god fremgang fram til VM i februar som hun har hatt den siste måneden. Hun mener svarene hun har fått i NM er inspirerende for det videre arbeidet i å bygge formen mot mesterskapet i Tyskland.

På spørsmål om hvordan hun tror rennet lørdag hadde stått seg mot resten av verdenseliten, svarer Falla at det er et mye bedre løp enn fjerdeplassen under norgescup sist helg.

– Det gjelder taktisk, teknisk og formen. Men hva det holder til internasjonalt er umulig å si. Men jentene jeg møter i finalen i dag var i finalen i verdenscupåpningen for halvannen måned siden. Så jeg vet de holder et høy nivå. Noe annet er vanskelig å si, sier Falla.

Den aller siste testen i sprint klassisk sprint før VM kommer om to uker. Da reiser Norge for første gang ut av landet og til Falun i Sverige for å delta i verdenscup.

– Tenker ikke på norske konkurrenter

Svenskenes landslagssjef Anders Byström mener de aldri ville avskrevet Falla basert på merittene hennes og en oppløftende trend treningsmessig.

Når NRK spør om hva hans største sprintprofiler tenker etter Fallas overbevisende seier responderer han på denne måten:

– De tenker ikke på norske konkurrenter, men på sin egen plan og prestasjon. Men de er glade for å møte norske damer i Falun igjen.

Siste nytt

 • Klopp sesongens manager i Premier League

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er kåret til sesongens manager i Premier League for 2021/22, det kom frem i en prisutdeling tirsdag kveld.

  Klopp ledet Liverpool til den sure andreplassen i Premier League, ett poeng bak seriemester Manchester City.

  Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Thomas Frank (Brentford) og Patrick Vieira (Palace) var også nominert i samme kategori.

  Prisen ble for øvrig delt ut av tidligere United-manager Alex Ferguson.

  Jürgen Klopp
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Ding sendte Carlsen ut i semifinalen

  Kinesiske Ding Liren vant det avgjørende partiet i semifinaleduellen i Champions Chess-turneringen mot Magnus Carlsen tirsdag og slo ut nordmannen.

  Neste oppgave for Magnus Carlsen blir Norway Chess. Den turneringen starter i neste uke.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP
 • PSG-trener suspendert etter «upassende oppførsel og uttalelser»

  Paris Saint-Germain har suspendert treneren for klubbens kvinnelag for det som omtales som upassende oppførsel og ordbruk over spillere på laget.

  Den franske storklubben offentliggjorde selv beslutningen om å suspendere trener Didier Ollé-Nicolle tirsdag.

  «Paris Saint-Germain har i dag blitt informert om upassende hendelser og bemerkninger medlemmer av klubbens kvinnelag skal ha blitt utsatt for», heter det i en uttalelse.

  «Disse hendelsene og kommentarene vil, dersom de blir bekreftet, være uforenlige med de sportslige og menneskelige verdiene til Paris Saint-Germain», skriver storklubben videre.

  PSG opplyser at den tar situasjonen som har oppstått på største alvor, og at klubben har til hensikt å belyse fakta.

  Norske Celin Bizet Ildhusøy er del av PSGs spillerstall.

  (©NTB)

  PCyi-Lw6zws
  Foto: LUKAS BARTH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste