Treneren om Fallas argeste VM-rivaler: – Tror ikke de ble skremt i det hele tatt

TRONDHEIM (NRK): Etter en trøblete oppkjøring slo Maiken Caspersen Falla voldsomt fra seg i sitt andre sprintrenn for sesongen. Selv om formen for alvor er i anmarsj, toner landslagstrener Ole Morten Iversen ned forventningene en drøy måned før VM.

ONK01Y0WkZw

GULLGLISET: Maiken Caspersen Falla, her med kongepokalen etter NM-seieren i Granåsen lørdag.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

På NRKs spørsmål om hva han tror sprintere som Maja Dahlqvist og Linn Svahn – som ble nummer én og to i siste verdenscupsprint i klassisk – tenkte etter Fallas NM-seier lørdag, svarer Iversen slik:

– Jeg tror ikke de ble skremt i det hele tatt. Det er et norsk mesterskap – og jeg tror ikke de lar seg skremme over det. Men jeg tror de registrerer at Maiken er på gang. At de kanskje begynner å se noen kamper mot norske jenter likevel, sier han.

Kongepokal foran Svendsen og Weng

8rw3EKWKIKg

IMPONERT: Landslagstrener Ole Morten Iversen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Landslagstreneren kunne imidlertid glede seg over det han mente var et nasjonalt renn i sprint som aldri har holdt et slik nivå som under NM-rennet i Granåsen lørdag.

Han begrunner det med at landslagsutøverne gikk klokkerent dagen igjennom, det aldri var tvil hvem som gikk videre fra kvart- og semifinale. De som har vært best før møttes i finalen, sier han, og kaller det betryggende.

Det viktigste for Falla denne sesongen er likevel ikke NM-gullet og kongepokalen hun snappet foran Anna Svendsen og Tiril Udnes Weng lørdag formiddag.

– Uslåelig

Viktigst av alt er VM i Oberstdorf. Og ettersom Falla ennå har til gode å møte resten av verdenseliten siden sesongstart er styrkeforholdet helt uvisst.

For før sesongstart slet hun med å trene rolige treningsturer. Først i begynnelsen av desember begynte hun å gå skirenn. Det gikk ikke spesielt bra.

Sakte, men sikkert har hun likevel respondert på treningen den siste måneden.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener at dersom Falla viser så stor fremgang den neste måneden som hun har vist i den siste, så bør Linn Svahn være bekymret. Det er landslagstrener Iversen enig i.

– Hvis hun har like mye fremgang som den siste måneden. Da er hun uslåelig. Jeg sier ikke hun vil ha det. Men hun er på sporet.

Svahn og Falla

SPRINTPROFILER: Linn Svahn, her etter å sikret svensk trippelseier under i Tour de Ski for noen uker siden. Svahn blir en tøff nøtt å bryne seg på for Maiken Caspersen Falla.

Foto: NTB Scanpix

– Umulig å si

Falla sier selv at hun kan gå «veldig, veldig fort» om hun har halvparten så god fremgang fram til VM i februar som hun har hatt den siste måneden. Hun mener svarene hun har fått i NM er inspirerende for det videre arbeidet i å bygge formen mot mesterskapet i Tyskland.

På spørsmål om hvordan hun tror rennet lørdag hadde stått seg mot resten av verdenseliten, svarer Falla at det er et mye bedre løp enn fjerdeplassen under norgescup sist helg.

– Det gjelder taktisk, teknisk og formen. Men hva det holder til internasjonalt er umulig å si. Men jentene jeg møter i finalen i dag var i finalen i verdenscupåpningen for halvannen måned siden. Så jeg vet de holder et høy nivå. Noe annet er vanskelig å si, sier Falla.

Den aller siste testen i sprint klassisk sprint før VM kommer om to uker. Da reiser Norge for første gang ut av landet og til Falun i Sverige for å delta i verdenscup.

– Tenker ikke på norske konkurrenter

Svenskenes landslagssjef Anders Byström mener de aldri ville avskrevet Falla basert på merittene hennes og en oppløftende trend treningsmessig.

Når NRK spør om hva hans største sprintprofiler tenker etter Fallas overbevisende seier responderer han på denne måten:

– De tenker ikke på norske konkurrenter, men på sin egen plan og prestasjon. Men de er glade for å møte norske damer i Falun igjen.

Sportsnyheter

Hoffenheim slaktes i tyske aviser – kaller tapet «absurd» og «pinlig»

Etter noen intense sluttminutter ble Molde historiske da de torsdag kveld tok seg til åttendedelsfinale i Europaligaen.

bilde

Lundby tok sølv – men hoppsjefen og NRK-ekspertene freste etter dette

Maren Lundby klinket til med sesongbeste da hun tok VM-sølv, men den store snakkisen ble dømmingen da østerrikske Marita Kramer tilsynelatende var nede i bakken med rumpa.

Siste nytt

 • Leicester-smell i europaligaen

  Leicester skuffa med 0-2 og exit frå europaligaen mot Slavia Praha, etter 0-0 i bortekampen.

  Lukas Provod scora like etter pause, og Abdellah Sima dobla etter 79 minutt.

  Dermed er Leicester som det einaste engelske laget slått ut i europaligaens 16-delsfinale.

 • United med 0-0 og full kontroll

  Med 4-0 i ryggen frå bortekampen måtte ikkje Manchester United gå i kjellaren for å avansere til åttedelsfinalen i europaligaen. 0-0 var meir enn godt nok mot Real Sociedad.

  Bortsett frå at gjestene bomma på straffe i første omgang, skjedde det ikkje så veldig mykje i kampen.

  Uniteds motstandar blir klar i trekninga klokka 13 fredag. Kanskje møter Soslkjær Molde?

  Amad Diallo og Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Veslebakke-laget er klart

  Landslagssjef Alexander Stöckl har teke ut Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Marius Lindvik og Daniel André Tande til VM-hopprennet i liten bakke.

  Joihann André Forfang og Anders Håre får ikkje vere med.

  Det er kvalifisering fredag kveld, rennet går laurdag.

  Granerud
  Foto: Czarek Sokolowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal