NRK Meny
Normal

«Trekant»-Thomas gikk fra Northug - fikk hjerteflimmer

Langrennstalentet ble lagt inn på sykehus etter at han slo Petter Northug og resten av langrennseliten i et testløp.

Thomas Dahlen

Thomas A. Dahlen, her fra NRK-programmet Trekant, fikk hjerteflimmer etter å ha slått blant andre Petter Northug og Eldar Rønning i en sprintprolog i september.

– Jeg har aldri vært i nærheten av å være så sliten og så full av melkesyre som jeg var etter den sprinten, sier Thomas A. Dahlen til NRK.no

21-åringen, best kjent fra NRK-programmet Trekant, viste sitt store langrennstalent da han satte på plass Petter Northug, Eldar Rønning og resten av den norske langrennseliten på en sprintprolog på rulleski i Meråker i slutten av september. Det skriver Levanger-Avisa.

Problemet var bare det at Dahlen aldri fikk ned pulsen igjen etter prologen. Til tross for at han har en makspuls på like under 200, målte han en puls på hele 237 i minuttene etter målgang.

– Det viste seg etterpå at det var hjerteflimmer. Rundt 14 dager senere opererte jeg inn en EKG-måler for å ha kontroll på hjerteslagene, forteller Dahlen.

  • Artikkelen fortsetter under bildet
Thomas Dahlen

Thomas A. Dahlen (foran) har mål om å gå verdenscup i langrenn i fremtiden. Her fra sesongåpningen på Beitostølen i november.

– Var for ivrig

Han skulle egentlig ha målt krefter mot Petter Northug og Niklas Dyrhaug i det første heatet etter prologen, men rakk ikke starten fordi han måtte legge seg ned og slappe av da hjertet dunket som verst.

I stedet stablet han seg på beina og stilte til start i det andre heatet, hvor blant annet Kristian Tettli Rennemo var blant konkurrentene.

Thomas Dahlen

Thomas A. Dahlen hadde så høy puls som 237 hjerteslag i minuttet.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Jeg var nok litt vel ivrig. Jeg skulle aldri ha stilt til start der. Etter 200 meter var kroppen full av melkesyre, og jeg klarte knapt å røre på meg, forteller Dahlen.

Han ble tatt hånd om av landslagstrenerne, før han dagen etterpå fikk undersøkt seg på sykehuset. Til tross for hjerteflimmerne og den påfølgende operasjonen, er han ikke satt noe tilbake i langrennssporet.

Vil på landslaget

– Jeg har ingen problemer med dette nå. Sesongen går bra, og jeg kommer til å delta både på NM, i Norgescup og i Skandinavisk cup, sier den tidligere Trekant-deltakeren.

På sikt er målet å konkurrere mot de store kanonene.

– Det ga mersmak å slå de beste på den prologen. Målet mitt er å bli landslagsløper og å gå verdenscup, sier Dahlen offensivt.

Og landslagsledelsen la godt merke til 21-åringen.

– Ja, jeg hadde jo den beste tiden på prologen. Hadde jeg fått fullføre sprinten, kunne jeg hevdet meg helt i toppen, sier Dahlen.

– God toppfart

Han har tidligere regnet seg som en distanseløper som er jevnt god i begge stilarter, men han innser nå at det kanskje er sprint som er hans beste disiplin.

– Jeg er nok best i klassisk sprint. Min aller største styrke ser ut til å være at jeg er god til å gå diagonalt, sier Dahlen.

Han virker ikke til å ha dårlig kapasitet, heller.

– Prologen i Meråker var bare motbakke. Vi startet i bunnen og gikk til toppen. Så jeg er fornøyd med det, avslutter Dahlen.

Trekant

Marie Kinge, Thomas A. Dahlen og Pia Dailey under den første utgaven av NRK-programmet Trekant i 2010.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten