Tre ganger Magnus sikret trippelt norsk

Magnus Moan, Magnus Krog og Jarl Magnus Riiber sikret trippelt norsk i kombinertrennet i Ramsau.

Se innspurten

Jarl Magnus Riiber hadde en ledelse på 37 sekunder før langrennsdelen av kombinertrennet i Ramsau i Østerrike. Det så likevel ut til å bli for tøft i sporet 18-åringen, som tok NM-gull i november.

Etter halvgått løp, var ledelsen nesten spist opp av Eric Frenzel og Akito Watabe. Men heller ikke de to klarte å holde unna på 10 kilometeren - for bak kom Magnus Moan og Magnus Krog. Og da Frenzel falt, handlet alt om de norske gutta.

Austria Nordic Combined World Cup

HELNORSK: Magnus Krogh (t.v.), Magnus Moan og Jarl Magnus Riiber sikret helnorsk pall i Ramsau.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

I innspurten ble det jevnt, men Magnus Moan ble dømt først på målfoto - foran Krog og med Riiber på tredjeplass.

– Ikke mistet gamle kunster

– Det ble en glimrende norsk dag. Det startet fantastisk i bakken med Riiber som den soleklare eneren, og så fikk vi vist hvor gode vi er i sporet, sier NRKs kombinertekspert Fred Børre Lundberg.

– Det er deilig. Jeg har ikke mistet gamle kunster, sier Moan til NRK.

Tyske Tino Edelmann kjempet for pallen, men var et lite sekund bak Riiber i spurten.

– Jarl Magnus viser at han er en utøver som er helt på toppen i hoppingen. Han er en av de beste i verden der, også har vi på gode dager utøvere på høyt nasjonalt langrennsnivå, og når vi da jobber sammen som lag og lærer av hverandre, blir det bra, forklarer Moan.

Tilbake fra sykdom

Moan gikk seg opp fra plass nummer 20 etter hoppinga og tok med det sin 25. verdenscupseier.

– Nå er jeg en verdenscupseier unna Bjarte Engen Vik. En person jeg har ekstremt stor respekt for. Jeg er ikke i nærheten av å prestere det han gjorde, men jeg kan ta ham igjen i verdenscupen - og det håper jeg skjer snart, forteller Moan.

32-åringen har slitt med sykdom før sesongstarten og hadde en 9. og 21. plass å vise til fra de to første rennene. For kort tiden siden, sa han til NRK at han håpet formen kom etter jul.

– Jeg er ikke overrasket over at seieren kommer nå, for jeg har så mye erfaring nå. Men dette viser at jobben jeg har lagt ned, tross sykdom, har vært bra. Målet er å være i treningsmodus, og ta konkurransene som en test, sier Moan.

– Endrer det målet seg etter seieren i dag?

– Nei, det er fortsatt målet. Også må jeg gjøre en bedre jobb i bakken. Det jeg gjør i dag, er OK, men jeg er ikke fornøyd.

Siste nytt

 • Hirscher: – Kan være mitt siste VM

  Gullvinneren i søndagens VM-slalåm, Marcel Hirscher (29), annonserte under søndagens pressekonferanse at mesterskapet i Åre mest sannsynlig er hans siste VM.

  – Det tror jeg, ja, sa Hirscher, som ikke utelukket at han ville gi seg allerede etter denne sesongen.

  – Men det venter 10 renn til på meg, så får vi se igjen etter en pause. Da vil kanskje ting være litt klarere, kommenterer han.

  Marcel Hirscher
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Sendeplan

Kl. Program Kanal