Tre ganger Magnus sikret trippelt norsk

Magnus Moan, Magnus Krog og Jarl Magnus Riiber sikret trippelt norsk i kombinertrennet i Ramsau.

Se innspurten

Jarl Magnus Riiber hadde en ledelse på 37 sekunder før langrennsdelen av kombinertrennet i Ramsau i Østerrike. Det så likevel ut til å bli for tøft i sporet 18-åringen, som tok NM-gull i november.

Etter halvgått løp, var ledelsen nesten spist opp av Eric Frenzel og Akito Watabe. Men heller ikke de to klarte å holde unna på 10 kilometeren - for bak kom Magnus Moan og Magnus Krog. Og da Frenzel falt, handlet alt om de norske gutta.

Austria Nordic Combined World Cup

HELNORSK: Magnus Krogh (t.v.), Magnus Moan og Jarl Magnus Riiber sikret helnorsk pall i Ramsau.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

I innspurten ble det jevnt, men Magnus Moan ble dømt først på målfoto - foran Krog og med Riiber på tredjeplass.

– Ikke mistet gamle kunster

– Det ble en glimrende norsk dag. Det startet fantastisk i bakken med Riiber som den soleklare eneren, og så fikk vi vist hvor gode vi er i sporet, sier NRKs kombinertekspert Fred Børre Lundberg.

– Det er deilig. Jeg har ikke mistet gamle kunster, sier Moan til NRK.

Tyske Tino Edelmann kjempet for pallen, men var et lite sekund bak Riiber i spurten.

– Jarl Magnus viser at han er en utøver som er helt på toppen i hoppingen. Han er en av de beste i verden der, også har vi på gode dager utøvere på høyt nasjonalt langrennsnivå, og når vi da jobber sammen som lag og lærer av hverandre, blir det bra, forklarer Moan.

Tilbake fra sykdom

Moan gikk seg opp fra plass nummer 20 etter hoppinga og tok med det sin 25. verdenscupseier.

– Nå er jeg en verdenscupseier unna Bjarte Engen Vik. En person jeg har ekstremt stor respekt for. Jeg er ikke i nærheten av å prestere det han gjorde, men jeg kan ta ham igjen i verdenscupen - og det håper jeg skjer snart, forteller Moan.

32-åringen har slitt med sykdom før sesongstarten og hadde en 9. og 21. plass å vise til fra de to første rennene. For kort tiden siden, sa han til NRK at han håpet formen kom etter jul.

– Jeg er ikke overrasket over at seieren kommer nå, for jeg har så mye erfaring nå. Men dette viser at jobben jeg har lagt ned, tross sykdom, har vært bra. Målet er å være i treningsmodus, og ta konkurransene som en test, sier Moan.

– Endrer det målet seg etter seieren i dag?

– Nei, det er fortsatt målet. Også må jeg gjøre en bedre jobb i bakken. Det jeg gjør i dag, er OK, men jeg er ikke fornøyd.

Siste nytt

 • Uavgjort for Ødegaards Vitesse

  Nederlandske Vitesse og Martin Ødegaard spilte 1–1 borte mot Utrecht i den første kvalifiseringskampen til europaligaen fredag. Vertene tok ledelsen etter 18 minutter, før Tim Matavz utlignet etter et Ødegaard-hjørnespark før pause.

  AFP_1FG2X3
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Norge U20 tapte VM-åpningen

  Norge tapte 1-3 mot Uruguay i sin første kamp i U20-VM i Polen fredag. Søramerikanernes Darwin Nunez satte et nydelig skudd i nettet etter 22 minutter, før Francisco Ginella økte etter svakt, norsk forsvarsspill åtte minutter senere. Christian Dahle Borchgrevink reduserte like etter pause, men tre minutter før full tid punkterte Brian Rodriguez kampen. Norge møter New Zealand på mandag.

 • Verdensrekord i debuten

  Sprinter Salum Kashafali løp inn til verdensrekord under et parafriidrettsstevne i Sveits fredag. Rekordtiden var 10,58. Dette var 25-åringens debut i parafriidrett, og han stiller i klassen T-12 for svaksynte.

  Salum Kashafali
  Foto: Norges friidrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal