NRK Meny
Normal

Cancellara: – Kan ikke sette ord på skuffelsen

Sveitsiske Fabian Cancellara er ute av Touren for i år. Han ble dratt med i kjempekrasjet vel fem mil før mål på mandagens etappe og fikk brist i to ryggvirvler.

Fabian Cancellara

TOUR-SLUTT: Fabian Cancellara holder seg til ryggen etter massevelten på mandagens etappe. Skadene var så store at han må bryte rittet

Foto: Christophe Ena / Ap

Det var helt tydelig at Trek-rytteren hadde store smerter etter uhellet og kjempevelten som skjedde i stor fart. Han fikk seg en smell i ryggen, som han også har slitt med tidligere i år.

Laster Twitter-innhold

Likevel klarte han å fullføre etappen og kom til mål nesten 12 minutter etter Joaquim Rodrguez, vinneren av den tøffe og dramatiske tredjeetappen mandag .

Etter innkomst ble Cancellara kjørt direkte til sykehus uten å snakke med pressefolkene som flokket seg rundt lagbussen. Han var gjennom en skanning, og resultatet var at to ryggvirvler i nedre del av ryggen er bristet. Dermed måtte tøffingen kaste inn håndkleet.

– Veldig skuffende

Han overtok den gule ledertrøya for 29. gang etter søndagens etappe , men fikk bare kjøre i gult en dag. Det var en kraftig nedtur for Cancellara som tidligere i år gjorde comeback etter skadeavbrekk i Tour des Fjords.

– Jeg kan nesten ikke sette ord på hvor skuffende dette er for meg. I laget mitt var vi veldig motiverte etter at vi fikk ledertrøya, og vi var klare for å forsvare den på etappene som står for tur, men slik blir det ikke nå, sa sveitseren i en pressemelding.

– Kan bli flere som må bryte

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen tror massevelten kan få følger vi ennå ikke har sett.

– Det er slik at hevelsene og de ordentlige skadene kommer først på kvelden og natta. Og det kan være at vi får flere ryttere i morgen som ike stiller til start, sier Pedersen.

– For meg var det noe dritt

Velten førte til at rittet ble stoppet i ti minutter. Det var Alexander Kristoff forundret over.

– Det var litt rart. Ritt pleier ikke å bli stoppet selv om det er velt. I går ble det ikke det. For meg var det noe dritt, jeg satt foran. Da hadde jo utskillelsen skjedd. Så ble rittet stoppet, og alt måtte gjøres på nytt. Da var jeg ikke med. Jeg er er litt irritert nå, sa han til NRK.

Siste nytt

 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming