NRK Meny
Normal

Cancellara: – Kan ikke sette ord på skuffelsen

Sveitsiske Fabian Cancellara er ute av Touren for i år. Han ble dratt med i kjempekrasjet vel fem mil før mål på mandagens etappe og fikk brist i to ryggvirvler.

Fabian Cancellara

TOUR-SLUTT: Fabian Cancellara holder seg til ryggen etter massevelten på mandagens etappe. Skadene var så store at han må bryte rittet

Foto: Christophe Ena / Ap

Det var helt tydelig at Trek-rytteren hadde store smerter etter uhellet og kjempevelten som skjedde i stor fart. Han fikk seg en smell i ryggen, som han også har slitt med tidligere i år.

Laster Twitter-innhold

Likevel klarte han å fullføre etappen og kom til mål nesten 12 minutter etter Joaquim Rodrguez, vinneren av den tøffe og dramatiske tredjeetappen mandag .

Etter innkomst ble Cancellara kjørt direkte til sykehus uten å snakke med pressefolkene som flokket seg rundt lagbussen. Han var gjennom en skanning, og resultatet var at to ryggvirvler i nedre del av ryggen er bristet. Dermed måtte tøffingen kaste inn håndkleet.

– Veldig skuffende

Han overtok den gule ledertrøya for 29. gang etter søndagens etappe , men fikk bare kjøre i gult en dag. Det var en kraftig nedtur for Cancellara som tidligere i år gjorde comeback etter skadeavbrekk i Tour des Fjords.

– Jeg kan nesten ikke sette ord på hvor skuffende dette er for meg. I laget mitt var vi veldig motiverte etter at vi fikk ledertrøya, og vi var klare for å forsvare den på etappene som står for tur, men slik blir det ikke nå, sa sveitseren i en pressemelding.

– Kan bli flere som må bryte

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen tror massevelten kan få følger vi ennå ikke har sett.

– Det er slik at hevelsene og de ordentlige skadene kommer først på kvelden og natta. Og det kan være at vi får flere ryttere i morgen som ike stiller til start, sier Pedersen.

– For meg var det noe dritt

Velten førte til at rittet ble stoppet i ti minutter. Det var Alexander Kristoff forundret over.

– Det var litt rart. Ritt pleier ikke å bli stoppet selv om det er velt. I går ble det ikke det. For meg var det noe dritt, jeg satt foran. Da hadde jo utskillelsen skjedd. Så ble rittet stoppet, og alt måtte gjøres på nytt. Da var jeg ikke med. Jeg er er litt irritert nå, sa han til NRK.

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk