NRK Meny
Normal

Kristoff-kompis tok seieren i Tour de France

HUY (NRK) Joaquim Rodriguez vant den dramatiske 3. etappen i Tour de France.

Tour de France tredje etappe. Bilder fra TV2

MÅLGANG: Joaquim Rodriguez gikk i mål som førstemann i dagens etappe. Bilder fra TV 2.

Selv om mye av fokuset etter etappen var på den dramatiske velten, der fire mann måtte trekke seg, var det også en etappe der man for første gang fikk se sammenlagtfavorittene føle litt på hverandre.

Belgium Cycling Tour de France

SEIER: Joaquim Rodriguez syklet inn til seier på toppen av Mur de Huy.

Foto: Peter Dejong / Ap

Avslutningen på mandagens Tour de France-etappe var helt lik avslutningen på klassikeren La Fleche Wallone. Rytterne skulle opp en ekstremt bratt stigning, kalt Mur de Huy, en klassiker av en bakke i sykkelsirkuset.

Legendarisk bakke

Inn mot den siste bakken var farten svært høy, og mange fikk en tøff reise opp den stupbratte bakken. Joaquim Rodriguez bestemte seg og satte inn et rykk med 400 meter igjen og fikk følge av Chris Froome.

Han klarte imidlertid ikke å utligne rykket til Katusja-syklisten, og dermed endte det med seier til spanjolen. Froome ble nummer to, mens Alexis Vuillermoz ble nummer tre.

– Det var en spektakulær avslutning av Rodriguez, sa en entusiastisk NRK-ekspert Dag Erik Pedersen under radiosendingen.

For Alexander Kristoff og laget hans var det en viktig seier, etter skuffelsen i går.

– Det betyr mye. Det ble en seier og vi kan senke skuldrene. Rodriguez skal kjempe i sammendraget, men etappeseiere er viktig, og nå kommer vi ikke tomhendt hjem, sa en fornøyd Alexander Kristoff til NRK etter målgang.

Froome i gult

Den sterke avslutningen til Froome betyr imidlertid at Sky-syklisten overtar den gule trøya, ett fattig sekund foran Tony Martin som også i går misset den gule trøya med noen små sekunder.

Verken Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff hadde noen store ambisjoner om å vinne dagens etappe. Boasson Hagen kom i mål drøye to minutter bak Rodriguez, mens Kristoff var langt bak.

Cancellara kjørte i gul trøye mandag, men etter at han var involvert i den dramatiske velten, var han aldri i stand til å kunne forsvare ledelsen i sammendraget. Han hadde tydelige smerter, og ble kjørt rett til sykehus etter målgang for å få en evaluering av almenntilstanden.

Massevelt på dagens etappe. Bilder fra TV2

Se bildene fra den dramatiske velten. Bilder fra TV 2.

Siste nytt

 • Sesongen trolig over for «Ox»

  Liverpool-spiller Alex Oxlade-Chamberlain ble båret ut av banen etter 18 minutter spill i mesterligasemifinalen mot Roma tirsdag. Til tross for 5-2-seier, var «Ox»' kneskade et skår i gleden for manager Jürgen Klopp.

  – Vi mistet en fantastisk spiller i kveld, sa Klopp etter kampen og fortalte at spilleren trolig er ute resten av sesongen.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid