NRK Meny
Normal

Yaya Toure mener han fortjener mer anerkjennelse

Samir Nasri uttalte at Yaya Toure (30) ikke får den anerkjennelsen han fortjener fordi han er afrikansk, og Toure selv sier at han oftere er offer for medias kritikk enn spillere som Xavi og Iniesta.

Messi og Toure

Yaya Toure mener han ikke får den anerkjennelsen han fortjener og at spillere som for eksempel Lionel Messi blir behandlet bedre i media.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Yaya Toure

Yaya Toure har har fått Manchester City på skuddhold til å gjenvinne Premier League-tronen.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Hadde han ikke vært fra Afrika ville alle sagt at han er den beste midtbanespilleren i verden, uttalte lagkamerat Samir Nasri til The Telegraph tidligere i år.

Nå tar Yaya Toure bladet fra munnen og sier i et intervju med BBC at han langt på vei er enig.

– Jeg tror det Samir sa definitivt er sant, sier 30-åringen som fredag ble nominert til årets spiller i England.

Ivorianeren sier i intervjuet at han ikke føler han får nok anerkjennelse for det han har oppnådd på fotballbanen. Han har vunnet ligatittelen i fire land og var en del av Barcelona-laget som vant Champions League i 2009.

– For å være ærlig, så føler jeg at jeg kun har fått skikkelig anerkjennelse av fansen, sier Toure.

Han mener at media ikke skryter nok av afrikanske spillere sammenlignet med andre.

– Hvis vi spiller bra og vi ikke får den skryten vi fortjener fra media, så er vi ikke der vi skal være. Jeg ønsker ikke være hard og jeg ønsker ikke være negativ, men jeg må være ærlig, sier han til BBC.

Skuffet hvis han ikke vinner årets spiller-prisen

Toure mener at media legger lista mye lavere for å kritisere ham selv enn for eksempel Iniesta og Xavi.

I tillegg er Manchester City-spilleren irritert over at spillere som Messi og Cristiano Ronaldo er gjenkjent over hele verden, mens han selv ikke er det.

– Hvis du drar til hvilken som helst del av Afrika, vet de hvem han (Messi) er. Men kommer du til Europa og sier «Yaya Toure», vil mange spørre seg «Hvem er det?» De vil kanskje kjenne navnet mitt, men ikke ansiktet, sier Toure.

Fredag ble det kjent at Toure var en av seks spillere som er nominert til å bli årets spiller i England. Han sier til BBC at han vil bli skuffet hvis han ikke blir utropt til årets spiller.

– Definitivt. Som en mester, som en vinner, ønsker jeg alltid å vinne, sier mannen med ligatitler i Elfenbenkysten, Hellas, Spania og England.

Nominasjonen til årets spiller i England

De nominerte til årets spiller i England. Luis Suarez, Eden Hazard, Yaya Toure, Daniel Sturridge, Steven Gerrard og Adam Lallana.

Foto: PAUL ELLIS GLYN KIRK ANDREW YATE / Afp

– De er mer enn legender

Toure er overbevist om at spillere som Samuel Eto'o og Didier Drogba også har fått mindre ros enn de fortjener.

– Definitivt, de spillerne er mer enn legender for meg og Afrika.

– Jeg er stolt av å være afrikansk, jeg ønsker å forsvare det afrikanske folket og vil vise verden at afrikanske spillere kan være like gode som europeere og sør-amerikanere, avslutter Toure, som sammen med lagkameratene i Manchester City går inn i en spennende ligainnspurt, der neste kamp er mot West Bromwich mandag.

PS: Yaya Toure ble skadet i kampen mot Liverpool og er usikker på hva han rekker av den resterende sesongen.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial