Hopp til innhold

Tour-lederen hedret terrorofrene

BOURG-SAINT-ANDÉOL/OSLO (NRK): Tour de France-rytterne har vært sterkt preget av det meningsløse angrepet i Nice. Fredag ble ofrene hedret med ett minutts stillhet etter den 13. etappen.

APTOPIX France Cycling Tour de France Truck Attack

ØKTE LEDELSEN: Chris Froome.

Foto: Peter Dejong / Ap

Enger

FORTVILET: Sondre Holst Enger.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er bare veldig trist og ikke sånn som skal skje. Det er mange syke folk i verden, men vi kan ikke frykte det. Vi må stå sammen og gå videre, bli sterkere av det, sier Sondre Holst Enger til NRK.

Tour de France-arrangøren gjorde det klart at fredagens tempoetappe skulle gå som normalt, og etappen ble dedisert til ofrene etter terrorangrepet i Nice.

Fredag ble også terrorofrene hedret med ett minutts stillhet etter at etappen var over. Chris Froome og de andre Tour de France-rytterne la i tillegg ned blomster på scenen i en enkel seremoni.

Økte i sammendraget

Det var Tom Dumoulin som vant tempoetappen fredag, 1,03 foran Chris Froome. Nelson Oliveira endte som nummer tre. Froome økte i sammendraget til nestemann med ett minutt, og leder nå Tour de France med 1,47 til andremann Bauke Mollema.

Edvald Boasson Hagen kjørte en god tempo og kom i mål 2.34 bak Dumoulin. Det holdt til en 13.-plass.

– En gal verden

Rytterne sendte i morgentimene støttemeldinger til de som var rammet av terroren.

Samtidig var rytterne bekymret for sin egen og supporternes sikkerhet.

– Det preger oss alle. Det er nervøsitet i feltet for at noe kan skje her. Det gjør at alle er årvåkne og følger med. Det er en gal verden vi lever i. Det er utrolig trist at dette skjer, sier Dimenson Data-sjef Douglas Ryder til NRK.

Enger påpeker imidlertid at rytterne ikke kan la frykten ta overhånd.

Da har terroristene seiret.

– Alt kan skje. Når som helst og hvor som helst. Man må bare ikke tenke så mye over det, for hvis de får oss til å frykte dem, vinner de. Det er ikke bra å frykte. Vi må leve videre og kan ikke stoppe på grunn av folk som det, sier Enger.

De første meldingene om angrepet kom torsdag kveld, og nyhetene satte en kraftig støkk i rytterne.

– Nå er det nok!

Bauke Mollema, fjerdemann i sammendraget, uttrykte sin støtte på Twitter natt til fredag.

Da fikk han ikke sove.

Chris Froome har lagt ved et bilde av det franske flagget.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Alexander Kristoffs lagkamerat Joaquim Rodríguez reagerer med sinne og fortvilelse.

– Våknet opp og hørte at det har vært nok et terroristangrep bare noen kilometer unna. Nå er det nok! skriver han.

Laster Twitter-innhold

Langs Tour de France-løypene står det tusenvis av supportere som heiet frem sine helter.

– Det er synd på menneskene som er rammet. Vi merker ikke så mye her, men vi har tanker om at dette kan skje. Du har en tanke i bakhodet om at det kan skje. Det er litt skremmende. Vi får håpe det ikke skjer noe, men man vet aldri, sa Benjamin Mendoza, som er i Frankrike for å følge de norske rytterne.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal