NRK Meny
Normal

Tidenes andre skytterdronning strikket av seg presset

Eileen Torp (22) holdt nervene i sjakk og vant landsskytterstevnet etter omskyting.

Eileen Torp vinner.

VINNER: Se den dramatiske avslutningen av landsskytterstevnet.

– Det er så stort. Det har ikke gått helt opp for meg, men det er vanvittig kult, sa Torp bare sekunder etter å ha sikret seg tittelen.

Eileen Torp lå på skive en og taklet alt press som var lagt på henne. Først skjøt hun hundre poeng, og gikk til omskyting mot John Olav Ågotnes og Ole Kristian Bryhn.

I omskytingen var hun best, og selv om hun skjøt en nier i nest siste skudd, så skjøt Ågotnes to, og Ole Kristian Bryhn tre.

– Jeg så vinden var litt lumsk og etter de første skudde dro jeg et skudd til høyre og jeg skulle dratt enda ett, da hadde det blitt hundre. Men det holdt jo med 99 sa en smørblid nykronet skytterdronning.

At Øgotnes ble nummer to var også spesielt for Torp. For tiden leier hun en hbel i huset hans, og de to skyter nå også for samme klubb.

Første kvinne siden 2006

Ågotnes ble dermed kronet til skytterprins. Åse Marit Myrvang tok tittelen som skytterprinsesse etter omskyting mot Kine Gjerstad Eide.

Eileen Torp

Eileen Torp var tredje kvinne i historien som skulle skyte på skive nummer 1 i kongelaget, og hun stresset ned med strikking før hun skulle i aksjon.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Dermed ble Torp den første kvinnen til å vinne landsskytterstevnet siden Mette Elisabeth Finnestad gjorde det i 2006.

Torp ble skytterprinsesse i fjor, og hadde en noe spesiell oppladning til finalen. For å beholde roen holdt hun seg opptatt med strikking før hun skulle igang med skytingen.

Drømmekongelag

Det var svært store forventninger til årets kongelag i landsskytterstevnet.

– Dette er et drømmekongelag. Vi har sju tidligere konger, den eneste dronningen gjennom historien, to tidligere prinsesser og en prins. 11 av de 16 som er i kongelaget er svært meritterte på landsskytterstevnet fra før, oppsummerte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith før det hele skulle i gang.

Eileen Torp lå på skive nummer en, og

Både John Olav Ågotnes og Ole Kristian Bryhn hadde skjøt hundre poeng i kongelaget og dermed ble det omskyting mellom de tre beste fra de første 25 skuddene.

Bare Ågotnes av de tre har tidligere blitt skytterkonge. Det skjedde i 1990 på Elverum.

For andre gang i historien ble det kåret en dronning på Landsskytterstevnet. For 22 år gamle Eileen Torp gikk en 11 år gammel drøm i oppfyllelse. Reporter: Christian Nitschke Smith

Se reportasjen fra landsskytterstevnet, der Eileen Torp ble skytterdronning.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08