Tidenes andre skytterdronning strikket av seg presset

Eileen Torp (22) holdt nervene i sjakk og vant landsskytterstevnet etter omskyting.

Eileen Torp vinner.

VINNER: Se den dramatiske avslutningen av landsskytterstevnet.

– Det er så stort. Det har ikke gått helt opp for meg, men det er vanvittig kult, sa Torp bare sekunder etter å ha sikret seg tittelen.

Eileen Torp lå på skive en og taklet alt press som var lagt på henne. Først skjøt hun hundre poeng, og gikk til omskyting mot John Olav Ågotnes og Ole Kristian Bryhn.

I omskytingen var hun best, og selv om hun skjøt en nier i nest siste skudd, så skjøt Ågotnes to, og Ole Kristian Bryhn tre.

– Jeg så vinden var litt lumsk og etter de første skudde dro jeg et skudd til høyre og jeg skulle dratt enda ett, da hadde det blitt hundre. Men det holdt jo med 99 sa en smørblid nykronet skytterdronning.

At Øgotnes ble nummer to var også spesielt for Torp. For tiden leier hun en hbel i huset hans, og de to skyter nå også for samme klubb.

Første kvinne siden 2006

Ågotnes ble dermed kronet til skytterprins. Åse Marit Myrvang tok tittelen som skytterprinsesse etter omskyting mot Kine Gjerstad Eide.

Eileen Torp

Eileen Torp var tredje kvinne i historien som skulle skyte på skive nummer 1 i kongelaget, og hun stresset ned med strikking før hun skulle i aksjon.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Dermed ble Torp den første kvinnen til å vinne landsskytterstevnet siden Mette Elisabeth Finnestad gjorde det i 2006.

Torp ble skytterprinsesse i fjor, og hadde en noe spesiell oppladning til finalen. For å beholde roen holdt hun seg opptatt med strikking før hun skulle igang med skytingen.

Drømmekongelag

Det var svært store forventninger til årets kongelag i landsskytterstevnet.

– Dette er et drømmekongelag. Vi har sju tidligere konger, den eneste dronningen gjennom historien, to tidligere prinsesser og en prins. 11 av de 16 som er i kongelaget er svært meritterte på landsskytterstevnet fra før, oppsummerte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith før det hele skulle i gang.

Eileen Torp lå på skive nummer en, og

Både John Olav Ågotnes og Ole Kristian Bryhn hadde skjøt hundre poeng i kongelaget og dermed ble det omskyting mellom de tre beste fra de første 25 skuddene.

Bare Ågotnes av de tre har tidligere blitt skytterkonge. Det skjedde i 1990 på Elverum.

For andre gang i historien ble det kåret en dronning på Landsskytterstevnet. For 22 år gamle Eileen Torp gikk en 11 år gammel drøm i oppfyllelse. Reporter: Christian Nitschke Smith

Se reportasjen fra landsskytterstevnet, der Eileen Torp ble skytterdronning.

Siste nytt

 • Hovland med i toppen i Dubai

  Viktor Hovland ligger foreløpig på delt 9.-plass etter å ha gått åpningsrunden av europatourturneringen Dubai Desert Classic på fire slag under par.

  Nordmannen var tre slag bak teten da han fullførte det 18. og siste hullet torsdag. Hovland er den nest høyest rankede spilleren (5) som er med i turneringen. Verdenstoer Collin Morikawa og 8.-rankede Rory McIlroy er blant de andre storspillerne i Dubai.

  Hovland startet runden på det jevne med fire strake hull på par. Så ble det en birdie på hull fem og en bogey på hull sju. Etter halvspilt runde lå han stadig på par for dagen.

  Så hentet 24-åringen fram sin beste golf og spilte en eagle på det 10. hullet. Dermed klatret han også betydelig oppover resultatlistene etter en middels dag før det.

  Abu Dhabi Golf Championship
  Foto: Kamran Jebreili / AP
 • Bodø/Glimt kan møte cupaskeladd

  Cupoverraskelsen Nardo kan komme til å få en svært vrien motstander i form av Bodø/Glimt i kvartfinalen i fotball-NM i mars.

  Det ble klart i torsdagens trekning.

  Som en konsekvens av koronasituasjonen ble det kun spilt tre runder i fotball-NM i fjor. De øvrige rundene er skjøvet til i år.

  4. runde spilles 12. og 13. mars. Bare en uke deretter er det klart for kvartfinaler. De spilles 19. og 20. mars. Torsdag ble det klart hvilke lag som kan møtes der.

  Kvartfinalene spilles slik:

  Aalesund/Bodø/Glimt – Nardo/Lillestrøm, Molde/Odd – Åsane/Sarpsborg 08, Sandnes Ulf/Start – Raufoss/Strømsgodset, KFUM Oslo/Brann – Kongsvinger/Viking.

  Semifinalene i cupen spilles 6. og 7. april. De trekkes etter at kvartfinalene er spilt.

  Finalen er satt til 30. april. (NTB)

  Glimt-supportere stormet banen
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Kjempehopp av Riiber i Seefeld – suverent best av alle

  Jarl Magnus Riiber dokumenterte OL-form med et klassehopp på 107 meter som gjorde at han vant den provisoriske omgangen i Seefeld torsdag.

  Riibers hopp på 107 meter gjør at han leder med 57 sekunder i langrennet foran tyske Terence Weber og estlenderen Kristian Ilves om det skulle bli bruk for omgangen.

  Startgaten og farten varierte stort i løpet av omgangen. Riiber hoppet fra gate 12, mens for eksempel Ilves strakte seg til 109,5 meter fra gate nummer 18.

  Trippelen i den østerrikske skibyen er en viktig oppladningskonkurranse før utøverne drar til OL i Beijing over helgen.

  Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på en 24.-plass i den provosoriske omgangen.

  Øvrige norske plasseringer (tid bak lederen i parentes): 27) Jens Lurås Oftebro (2.11 min.bak), 35) Espen Andersen (2.20), 36) Andreas Skoglund (2.21), 38) Espen Bjørnstad (2.29), 48) Simen Tiller (3.02). (NTB)

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal