Berger fintet ut av speaker og musikk

SJUSJØEN (NRK.no): – Jeg ble urolig av alt som skjedde rundt meg, innrømmet Tora Berger (32) etter at hun for andre dag på rad skjøt seg bort fra seieren.

Tora Berger ledet fellesstarten før fjerde skyting, men bommet to ganger og havnet på tredjeplass. Se Toras fjerde skyting her.

VIDEO: Her roter Tora berger bort seieren med to bom på siste skyting. Hun ledet fellesstaren helt frem til dette. Tyske Andrea Henkel vant løpet. Ukrainske Val Semerenko tok andreplassen.

Tora Berger

Her går Tora Berger i mål som nummer tre på søndagens fellesstart på Sjusjøen. – Jeg klarte ikke å holde nervene under kontroll, sier Berger.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Etter en lang sesongoppkjøring alene ble møtet med konkurrenter og publikum tøft selv for den norske skiskytterdronningen.

– På grunn av ting rundt meg, som speaker, musikk og konkurrenter, tenker jeg på andre ting enn det jeg skal når jeg skyter. Jeg klarer ikke å holde nervene under kontroll, sier Berger etter 3.-plassen på søndagens fellesstart.

Selv om 32-åringen har taklet atskillelig mer støy og leven enn det som møtte henne på Sjusjøen i helgen, forklarer Berger at det er noe spesielt med årets første konkurranse.

– De første rennene er alltid spesielle. Jeg er alltid ekstra spent på hvordan jeg ligger an i forhold til konkurrentene. Det er noe helt annet når vi er midt i sesongen.

Søndag gjorde Berger som hun ville fra start, og ledet fellesstarten på Sjusjøen mesteparten av løpet.

Inn til fjerde og siste skyting hadde hun en klar ledelse til forfølgerne, og skiskytteren fra Lesja skulle bare smelle ned blinkene og sikre sesongens første seier.

Men – som i lørdagens sprint – sviktet det på standplass. Denne gangen på stående skyting.

– Det er litt uvant å være i konkurranse igjen. Jeg var urolig og fullfører ikke skuddet som jeg skal. Da blir det bom, forklarer Berger.

To bom for mye

Berger pådro seg to strafferunder på siste skyting og ble med det skjøvet ned på 3.-plass.

I stedet var det Andrea Henkel som vant sitt andre renn på to dager. Den tyske vinneren trodde også Berger hadde avgjort løpet før den siste skytingen.

Elise Ringen

Elise Ringen ble nest beste norske på 5.-plass.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg trodde Tora hadde vunnet, fordi hun pleier å være så god på stående skyting. Jeg ble overrasket over at hun bommet, sier den tyske vinneren til NRK.no etter løpet.

Berger gikk i mål 12,1 sekunder bak Henkel. Inn imellom dem snek ukrainske Val Semerenko seg, 9,1 sekunder bak den tyske vinneren.

– Må terpe

Berger har dermed fått litt av hvert å tenke på før verdenscupen starter med mixed stafett i Östersund neste søndag.

– Jeg skal terpe på skytinga fremover, men dette skal gå bra. Nå har jeg noe helt spesifikt å trene mot frem mot det som skjer neste uke. Men så klart, det var ikke noe gøy å bomme i dag, sier Berger.

Elise Ringen ble nest beste norske på 5.-plass. Ann Kristin Aafedt Flatland klarte ikke å følge opp 3.-plassen fra lørdagens sprint, og endte på 10.-plass.

Resultat:

1) Andrea Henkel, Tyskland 37.30,1 (1)
2) Valentyna Semerenko, Ukraina 0.09,1 min. bak
3) Tora Berger, Norge 0.12,1 (3)
4) Marie Dorin-Habert, Frankrike 0.53,2 (3)
5) Elise Ringen, Norge 0.56,4 (4)
6) Julija Dzjima, Ukraina 1.00,6 (1)
7) Olena Pidhrusjna, Ukraina 1.15,9 (3)
8) Ane Skrove Nossum, Norge 1.24,3 (2)
9) Hilde Fenne, Norge 1.26,0 (5)
10) Ann Kristin Aafedt Flatland, Norge 1.26,0 (4)

Siste nytt

 • Riiber klar for konkurranse igjen

  Norges Skiforbund sender sju utøvere til sesongens nest største høydepunkt, «trippelen» i østerrikske Seefeld.

  Jarl Magnus Riiber er klar for konkurranser igjen sammen med det norske OL-laget. I tillegg får Andreas Skoglund og Simen Tiller sjansen i Østerrike.

  – Vi trenger virkelig en sånn prestisjefylt helg. Trippelen i Seefeld er for oss vinterens nest største hovedmål. I år blir konkurransen en utrolig viktig OL-test, sier sportssjef Ivar Stuan.

  Disse stiller for Norge:

  Espen Andersen Lommedalens Idrettslag
  Espen Dalhaug Bjørnstad Byaasen Skiklub
  Jørgen Nyland Graabak Byåsen Idrettslag
  Jens Lurås Oftebro IL Jardar
  Jarl Magnus Riiber, IL Heming
  Simen Tiller, Moelven IL
  Andreas Skoglund, Molde og Omegn IF

  Austria Nordic Combined World Cup
  Foto: Lisa Leutner / AP
 • Johaug og langrennskvinnene utsetter også hjemreise

  Også Therese Johaug og de kvinnelige langrennsutøverne utsetter sin hjemreise fra Seiser Alm til Norge, melder TV 2.

  Avreisen til Kina er allerede utsatt fra 27. januar til 31. januar for herrene etter at samtlige løpere ble definert som nærkontakter til den koronasmittede sprinttreneren Arild Monsen.

  Nå er det klart at også kvinnene utsetter hjemreisen fra Seiser Alm. Therese Johaug og de andre kvinnene skulle etter planen reise til Norge i dag, men blir værende i Seiser Alm.

  En utsettelse for Johaug og co. vil i praksis bety at de ikke kommer seg på Olympiatoppens første charterfly fra Gardermoen til Beijing torsdag. Neste oppsatte avgang er mandag.

  – Vi holder motet oppe så godt vi kan, sier Johaug til NRK.

  Langrennsstjernen går seg en runde i solskinnet i Seiser Alm, men stopper opp når NRK stiller henne spørsmål.

  – Vi får se om vi kommer oss til Kina, legger hun til.

  Ifølge TV 2 har ikke alle løperne som testet seg mandag ennå fått svar på testen. Ifølge kanalens opplysninger skal testene som er klare, ha vært negative.

  OL starter 4. februar. Første langrennsøvelse er kvinnenes skiathlon dagen etter.

  Høydetrening i Livigno
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Grand Slam-håpet ute for useedede Cornet

  Useedede Alize Cornet (til høyre på bildet) hadde aldri før vært i en kvartfinale i en Grand Slam, men der ble det Australian Open-exit mot amerikanske Danielle Collins.

  Cornet er rangert som nummer 61 på verdensrankingen, men kom seg videre til kvartfinalen ved å slå tidligere verdensener Simona Halep. Mot amerikanske Collins sa det derimot stopp.

  Collins vant et jevnt første sett 7-5 og hadde ingen problemer med å vinne det andre settet og matchen med 6-1. Dermed har den 28 år gamle amerikaneren nådd en semifinale i en Grand Slam for første gang.

  I den andre kvartfinalen på kvinnesiden ble det tap for estiske Kaia Kanepi, som slo ut verdenstoer Aryna Sabalenka i fjerde runde. Hun hadde også sjuendeseedede Iga Swiatek fra Polen i kne, men måtte til slutt gi tapt. (NTB)

  Australian Open Tennis
  Foto: Hamish Blair / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal