NRK Meny
Normal

Tora Berger avanserte 18 plasser tross fall

Tora Berger reiste seg etter fredagens skuffende 27.- plass, og klatret voldsomt på resultatlistene på lørdagens jaktstart.

IBU Biathlon World Cup

Tora Berger gjorde et godt løp på lørdagens jaktstart.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Med god fart i sporet gikk Berger seg opp hele 18 plasser, og endte med det på en godkjent niendeplass.

– Det var bra å klatre så mange plasser. Det var en helt annen Tora i dag enn i går, sier Berger, og viser til den meget skuffende 27.-plassen på fredagens sprint.

Da innrømmet smørerne at Berger hadde fått altfor dårlige ski. I dag var skiene, i likhet med Berger, av helt annen kvalitet.

– I dag var skiene noe helt annet, ja, smiler Berger.

Tora Berger ble kjørt ned på vei inn til føste skyting. Se hele intervjuet her.

Tora Berger ble påkjørt av en annen løper på vei inn til første skyting.

Ble kjørt ned

Hun kunne også fortelle om at uhellet var ute på vei inn til den første skytingen på jaktstarten.

– Jeg ble nedkjørt. Hun som kjørte på meg må ha hatt høy fart. Jeg ble omtåka, og skjønte ikke helt hva som skjedde da jeg falt. Men kom meg på skiene igjen, og skjøt fullt hus, sier Berger.

Hun skjøt ned 18 av 20 blinker, og gikk også godt i sporet. Allikevel var det ingenting å gjøre med den tyske vinneren Miriam Gössner. Hun startet jaktstarten som nummer to, og til tross for hele fem bom på standplass, kunne hun juble for seier til slutt.

Tyskeren gikk nemlig styggfort i løypa, og slo Berger med ett minutt der.

– Gössner går fort. Jeg er ikke i like god form som henne nå, erkjenner Berger.

Skuffende innsats av Tora

Tora Berger hadde et håpløst utgangspunkt på lørdagens jaktstart, men klatret hele 18 plasser og ble til slutt nummer ni.

22.- plass på Eckhoff

Gössner gikk ut to sekunder bak tsjekkiske Gabriela Soukalova, som hun raskt plasserte bak seg, men etter to bom på første skyting ledet ikke Gössner rennet før det gjensto noen hundre meter til mål.

Soukalova skjøt feilfritt og så nesten hele veien ut til å ha god kontroll på løpet, men måtte altså gi tapt for lynraske Gössner til slutt.

For øvrig hadde Marie Dorin Habert på tredjeplass ett bomskudd, mens Olene Pidhrusjna på fjerdeplass og Veronika Vitkova på femteplass skjøt feilfritt.

Tiril Eckhoff og Synnøve Solemdal måtte tåle fem bomskudd hver og endte henholdsvis på 22.- og 25.-plass. Bak dem fulgte Fanny Welle-Strand Horn på 40.-plass og Bente Landheim på 43.-plass.

Siste nytt

 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Fem mål på 33 minutter

  Det ble en svært målrik førsteomgang da Tromsø tok imot Sandefjord. Hjemmelagets første scoring kom etter sju minutter. Fem minutter før pause sto det 4-1 til Tromsø, noe som også ble sluttresultatet.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Sandefjord
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias