Hopp til innhold

Toppserieavslutningen korona-utsettes

Tre lag kjemper om gull i Toppserien. Nå er kampene i den avsluttende runden utsatt.

Toppserien i fotball 2020: Vålerenga - Kolbotn (1-1)

GULLKANDIDAT: Vålerenga skulle spille om gullet søndag, men nå er kampen utsatt.

Foto: Annika Byrde / NTB

Årsaken er at flere spillere i Arna-Bjørnar er i karantene i påvente av svar på en koronatest. En av spillerne har søndag fått påvist korona.

– Seks spillere i Arna Bjørnar er i karantene. Dette er enkeltspillere som har hatt nærkontakt med noen utenfor laget som har testet positivt for koronavirus, sier nestleder Synnøve Tverlid i Arna Bjørnar.

– Flere av spillerne har hatt symptomer, sier hun.

Noen av spillerne har fått negativt svar på testen, mens andre venter fortsatt på testsvar. De er likevel i karantene, sier Tverlid.

– Svært uheldig

Det får også konsekvenser for de andre kampene i Toppserien, ettersom tre lag kan ta gullet før den siste runden.

Ingen lag skal ha fordel av å kunne spille på andres resultater, og dermed må store deler av den siste serierunden utsettes.

– Det er kjempetrasig å være det laget som bidrar til at runden blir utsatt. Vi tok selv kontakt med NFF og varslet. Vi var helt på linje. Hadde vi fått beskjed om å spille, så hadde vi gjort det, sier Tverlid.

– I toppserien er det seks spillere som er i karantene fordi de er under testing. De kan ikke spille og da må kampen mot Vålerenga utsettes, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen.

– Det er selvsagt svært uheldig at fire av fem kamper i Toppseriens siste serierunde må utsettes, men når nærmest alle kamper har betydning, må også hensynet til konkurransen og fair play ivaretas. Derfor må kampene utsettes selv om det foreløpig ikke er påvist smitte i Arna-Bjørnar, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Hege Jørgensen

LEDER: Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Avgjørelse til uken

Toppserien har klart å holde seg i gang hele sesongen. Men dagen før Vålerenga, Avaldsnes og Rosenborg skulle gjøre opp om gullet, blir altså en rekke kamper utsatt. Alle kamper som er avgjørende for utfallet på tabellen er utsatt. Rosenborg var i gang med boarding på flypassen i Trondheim da de fikk beskjeden.

– Alle kamper av betydning for utfallet av tabellen er utsatt. Det fikk vi vite i det SAS ropte opp til boarding til Oslo. Da avbrøt vi boardingen vår og drar hjem, sier sportslig leder, Tarjei Smågesjø, til lokalavisen Nidaros.

Dermed er det kun Røa-Kolbotn som spilles søndag.

– Egentlig har vi vært heldige og dyktige med at dette ikke har skjedd før. Det er forsmedelig at det skjer nå, rett før gullkampen, sier Jørgensen.

Når kampene nå skal spilles, blir avgjort først til uken.

– Det er et tett program, men vi skal få det til. Det blir avgjort i løpet av mandag eller tirsdag når kampene skal spilles. Vi må uansett vente til det er forsvarlig, sier Jørgensen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal