Toppserieavslutningen korona-utsettes

Tre lag kjemper om gull i Toppserien. Nå er kampene i den avsluttende runden utsatt.

Toppserien i fotball 2020: Vålerenga - Kolbotn (1-1)

GULLKANDIDAT: Vålerenga skulle spille om gullet søndag, men nå er kampen utsatt.

Foto: Annika Byrde / NTB

Årsaken er at flere spillere i Arna-Bjørnar er i karantene i påvente av svar på en koronatest. En av spillerne har søndag fått påvist korona.

– Seks spillere i Arna Bjørnar er i karantene. Dette er enkeltspillere som har hatt nærkontakt med noen utenfor laget som har testet positivt for koronavirus, sier nestleder Synnøve Tverlid i Arna Bjørnar.

– Flere av spillerne har hatt symptomer, sier hun.

Noen av spillerne har fått negativt svar på testen, mens andre venter fortsatt på testsvar. De er likevel i karantene, sier Tverlid.

– Svært uheldig

Det får også konsekvenser for de andre kampene i Toppserien, ettersom tre lag kan ta gullet før den siste runden.

Ingen lag skal ha fordel av å kunne spille på andres resultater, og dermed må store deler av den siste serierunden utsettes.

– Det er kjempetrasig å være det laget som bidrar til at runden blir utsatt. Vi tok selv kontakt med NFF og varslet. Vi var helt på linje. Hadde vi fått beskjed om å spille, så hadde vi gjort det, sier Tverlid.

– I toppserien er det seks spillere som er i karantene fordi de er under testing. De kan ikke spille og da må kampen mot Vålerenga utsettes, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen.

– Det er selvsagt svært uheldig at fire av fem kamper i Toppseriens siste serierunde må utsettes, men når nærmest alle kamper har betydning, må også hensynet til konkurransen og fair play ivaretas. Derfor må kampene utsettes selv om det foreløpig ikke er påvist smitte i Arna-Bjørnar, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Hege Jørgensen

LEDER: Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Avgjørelse til uken

Toppserien har klart å holde seg i gang hele sesongen. Men dagen før Vålerenga, Avaldsnes og Rosenborg skulle gjøre opp om gullet, blir altså en rekke kamper utsatt. Alle kamper som er avgjørende for utfallet på tabellen er utsatt. Rosenborg var i gang med boarding på flypassen i Trondheim da de fikk beskjeden.

– Alle kamper av betydning for utfallet av tabellen er utsatt. Det fikk vi vite i det SAS ropte opp til boarding til Oslo. Da avbrøt vi boardingen vår og drar hjem, sier sportslig leder, Tarjei Smågesjø, til lokalavisen Nidaros.

Dermed er det kun Røa-Kolbotn som spilles søndag.

– Egentlig har vi vært heldige og dyktige med at dette ikke har skjedd før. Det er forsmedelig at det skjer nå, rett før gullkampen, sier Jørgensen.

Når kampene nå skal spilles, blir avgjort først til uken.

– Det er et tett program, men vi skal få det til. Det blir avgjort i løpet av mandag eller tirsdag når kampene skal spilles. Vi må uansett vente til det er forsvarlig, sier Jørgensen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Drømmedebut for Vindheim i Schalkes storseier

  Andreas Vindheim debuterte med et brak for Schalke i 5-0-seieren lørdag kveld. Bergenseren noterte seg for et mål og assist og var også involvert i to andre scoringer.

  Drøyt 20 minutter før slutt kom også Marius Lode inn for Schalke til sin andre kamp etter overgangen fra Bodø/Glimt.

  Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong og er på lån i Schalke fram til sommeren med opsjon på kjøp. Han ble solgt til Sparta Praha etter å ha imponert i Malmö. Sesongen før det spilte han i Brann. (NTB)

  Andreas Vindheim
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • X Games: Sølv for Kleveland i slopestyle

  Snowboarder Marcus Kleveland (22) sikret seg nok en medalje i X Games da han tok sølv i slopestyle lørdag kveld.

  – Det føles helt magisk, sier Kleveland i en pressemelding.

  Mark McMorris fra Canada tok gullet foran nordmannen, mens svenske Sven Thorgren fikk bronsemedaljen.

  Ståle Sandbech ble nummer 8, mens Mons Røisland kom på plassen bak.

  Fredag tok Kleveland sitt femte X Games-gull da han gikk til topps i øvelsen knuckle huck. Fridtjof Tischendorf tok da sølvet.

  Kleveland var likevel godt fornøyd med sølv lørdag, forteller han til NRK. Etter X Games går turen til Kina og OL i Beijing.

  – Men nå skal jeg hjem til Dombås for å hvile, sier han.

  Friskikjører Johanne Killi (24) havnet på den sure 4.-plassen i kvinnenes konkurranse tidligere på dagen lørdag. Killi endte på 7.-plass i big air-konkurransen i Aspen fredag.

  Marcus Kleveland
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • City med sjeldent poengtap

  Manchester City måtte til slutt ta til takke med 1-1 borte mot Southampton i Premier League lørdag. Dermed røk rekken på tolv ligaseirer på rad for de lyseblå.

  Kyle Walker-Peters ga City en kalddusj tidlig i 1. omgang da han på vakkert vis tuppet ballen i mål. Den ledelsen holdt inn til pause, men derfra og ut handlet alt om Manchester City. Det selv om det ikke var synlig på måltavla til slutt. Aymeric Laportes utligning ble omgangens eneste mål.

  City kjørte på etter utligningen, men stolpen sto i veien for laget ved flere anledninger. De lyseblå beleiret sekstenmeteren til vertene, og Southampton så lenge sluttkjørte ut i kampen om et svært sterkt poeng. Vertene holdt ut og sikret poenget.

  City har 57 poeng på 23 kamper og har tolv poeng ned til Liverpool på 2.-plass foran de rødes oppgjør mot Crystal Palace søndag ettermiddag.

  Premier League - Southampton v Manchester City
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal