Hopp til innhold

Toppserieavslutningen korona-utsettes

Tre lag kjemper om gull i Toppserien. Nå er kampene i den avsluttende runden utsatt.

Toppserien i fotball 2020: Vålerenga - Kolbotn (1-1)

GULLKANDIDAT: Vålerenga skulle spille om gullet søndag, men nå er kampen utsatt.

Foto: Annika Byrde / NTB

Årsaken er at flere spillere i Arna-Bjørnar er i karantene i påvente av svar på en koronatest. En av spillerne har søndag fått påvist korona.

– Seks spillere i Arna Bjørnar er i karantene. Dette er enkeltspillere som har hatt nærkontakt med noen utenfor laget som har testet positivt for koronavirus, sier nestleder Synnøve Tverlid i Arna Bjørnar.

– Flere av spillerne har hatt symptomer, sier hun.

Noen av spillerne har fått negativt svar på testen, mens andre venter fortsatt på testsvar. De er likevel i karantene, sier Tverlid.

– Svært uheldig

Det får også konsekvenser for de andre kampene i Toppserien, ettersom tre lag kan ta gullet før den siste runden.

Ingen lag skal ha fordel av å kunne spille på andres resultater, og dermed må store deler av den siste serierunden utsettes.

– Det er kjempetrasig å være det laget som bidrar til at runden blir utsatt. Vi tok selv kontakt med NFF og varslet. Vi var helt på linje. Hadde vi fått beskjed om å spille, så hadde vi gjort det, sier Tverlid.

– I toppserien er det seks spillere som er i karantene fordi de er under testing. De kan ikke spille og da må kampen mot Vålerenga utsettes, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen.

– Det er selvsagt svært uheldig at fire av fem kamper i Toppseriens siste serierunde må utsettes, men når nærmest alle kamper har betydning, må også hensynet til konkurransen og fair play ivaretas. Derfor må kampene utsettes selv om det foreløpig ikke er påvist smitte i Arna-Bjørnar, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Hege Jørgensen

LEDER: Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Avgjørelse til uken

Toppserien har klart å holde seg i gang hele sesongen. Men dagen før Vålerenga, Avaldsnes og Rosenborg skulle gjøre opp om gullet, blir altså en rekke kamper utsatt. Alle kamper som er avgjørende for utfallet på tabellen er utsatt. Rosenborg var i gang med boarding på flypassen i Trondheim da de fikk beskjeden.

– Alle kamper av betydning for utfallet av tabellen er utsatt. Det fikk vi vite i det SAS ropte opp til boarding til Oslo. Da avbrøt vi boardingen vår og drar hjem, sier sportslig leder, Tarjei Smågesjø, til lokalavisen Nidaros.

Dermed er det kun Røa-Kolbotn som spilles søndag.

– Egentlig har vi vært heldige og dyktige med at dette ikke har skjedd før. Det er forsmedelig at det skjer nå, rett før gullkampen, sier Jørgensen.

Når kampene nå skal spilles, blir avgjort først til uken.

– Det er et tett program, men vi skal få det til. Det blir avgjort i løpet av mandag eller tirsdag når kampene skal spilles. Vi må uansett vente til det er forsvarlig, sier Jørgensen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

  Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC.

  De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia.

  Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF. Usyk overtok de tre sistnevnte fra briten Anthony Joshua i 2021, mens Fury har hatt WBC-beltet siden han slo amerikanske Deontay Wilder for fire år siden.

  Forrige gang en tungvektsbokser ble kåret til ubestridt mester var da Lennox Lewis beseiret Evander Holyfield i 1999.

  Opprinnelig skulle Usyk og Fury gjøre opp om tittelen allerede i februar, men kampen ble utstt da Fury pådro seg et kutt under trening, skriver NTB.

  Saudi Arabia Boxing Fury Usyk
  Foto: Nick Potts / AP
 • Hovland med i seierskampen i PGA-mesterskapet

  Viktor Hovland spilte en solid runde fem under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Med dagens runde er Hovland på en foreløpig delt tredjeplass. Han er totalt 13 slag under par, mens lederne, Xander Schauffele og Colon Morikawa er 14 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal