Hopp til innhold

Toppserieavslutningen korona-utsettes

Tre lag kjemper om gull i Toppserien. Nå er kampene i den avsluttende runden utsatt.

Toppserien i fotball 2020: Vålerenga - Kolbotn (1-1)

GULLKANDIDAT: Vålerenga skulle spille om gullet søndag, men nå er kampen utsatt.

Foto: Annika Byrde / NTB

Årsaken er at flere spillere i Arna-Bjørnar er i karantene i påvente av svar på en koronatest. En av spillerne har søndag fått påvist korona.

– Seks spillere i Arna Bjørnar er i karantene. Dette er enkeltspillere som har hatt nærkontakt med noen utenfor laget som har testet positivt for koronavirus, sier nestleder Synnøve Tverlid i Arna Bjørnar.

– Flere av spillerne har hatt symptomer, sier hun.

Noen av spillerne har fått negativt svar på testen, mens andre venter fortsatt på testsvar. De er likevel i karantene, sier Tverlid.

– Svært uheldig

Det får også konsekvenser for de andre kampene i Toppserien, ettersom tre lag kan ta gullet før den siste runden.

Ingen lag skal ha fordel av å kunne spille på andres resultater, og dermed må store deler av den siste serierunden utsettes.

– Det er kjempetrasig å være det laget som bidrar til at runden blir utsatt. Vi tok selv kontakt med NFF og varslet. Vi var helt på linje. Hadde vi fått beskjed om å spille, så hadde vi gjort det, sier Tverlid.

– I toppserien er det seks spillere som er i karantene fordi de er under testing. De kan ikke spille og da må kampen mot Vålerenga utsettes, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen.

– Det er selvsagt svært uheldig at fire av fem kamper i Toppseriens siste serierunde må utsettes, men når nærmest alle kamper har betydning, må også hensynet til konkurransen og fair play ivaretas. Derfor må kampene utsettes selv om det foreløpig ikke er påvist smitte i Arna-Bjørnar, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Hege Jørgensen

LEDER: Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Avgjørelse til uken

Toppserien har klart å holde seg i gang hele sesongen. Men dagen før Vålerenga, Avaldsnes og Rosenborg skulle gjøre opp om gullet, blir altså en rekke kamper utsatt. Alle kamper som er avgjørende for utfallet på tabellen er utsatt. Rosenborg var i gang med boarding på flypassen i Trondheim da de fikk beskjeden.

– Alle kamper av betydning for utfallet av tabellen er utsatt. Det fikk vi vite i det SAS ropte opp til boarding til Oslo. Da avbrøt vi boardingen vår og drar hjem, sier sportslig leder, Tarjei Smågesjø, til lokalavisen Nidaros.

Dermed er det kun Røa-Kolbotn som spilles søndag.

– Egentlig har vi vært heldige og dyktige med at dette ikke har skjedd før. Det er forsmedelig at det skjer nå, rett før gullkampen, sier Jørgensen.

Når kampene nå skal spilles, blir avgjort først til uken.

– Det er et tett program, men vi skal få det til. Det blir avgjort i løpet av mandag eller tirsdag når kampene skal spilles. Vi må uansett vente til det er forsvarlig, sier Jørgensen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sørloth kåret til månedens spiller

  Alexander Sørloth er kåret til januars beste spiller i La Liga. Det melder den spanske toppligaen på sine nettsider.

  Sørloth får prisen etter å ha scoret tre mål på fire kamper, og står totalt med åtte mål så langt denne sesongen. Det tallet gjør han også til Real Sociedads toppscorer så langt.

  – Det er veldig kult. Jeg har pleid å være ganske nøktern de gangene jeg har fått noen priser tidligere, men månedens spiller i La Liga er helt rått. Det er et bevis på at jeg har gjort det godt, og det er bare fryktelig, fryktelig artig, sier Sørloth til TV 2.

  NRK kommer tilbake med mer.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Rodrigo med langvarig skadeavbrekk

  Leeds United-spilleren Rodrigo Moreno (31) er ute med skade i opp mot to måneder.

  Sist lørdag tok Leeds imot Accrington Stanley i FA-cupen. Yorkshire-laget sikret seg seieren 3-1, men måtte se sin storscorer Rodrigo Moreno takke for seg med en ankelskade. På klubbens nettside bekreftes det nå at spanjolen er ventet å være på sidelinjen i opp mot to måneder.

  – Det medisinske støtteapparatet er sikre på at Rodrigo vil være tilbake i spill i slutten av mars, står det.

  31-åringens fravær kan bli tungt for det hvitkledde laget som har et hektisk kampprogram i vente og møter Nottingham Forest kommende helg. Klubben ligger foreløpig på 15.-plass i ligaen.

  Leeds skal også møte et formsterkt Manchester United to ganger i løpet av fire dager i Premier League.

  Rodrigo har så langt funnet nettmaskene tolv ganger denne sesongen. ti av dem i Premier League.

  (©NTB)

  rodrigo
  Foto: Jon Super / AP
 • Skarp start av Skarpnord i Kenya

  Marianne Skarpnord gikk åpningsrunden på par og er på delt 12.-plass etter første dag av Kenya Open i golf, som inngår i kvinnenes europatour, skriver NTB.

  Med seks birdier, fire bogeyer og en dobbeltbogey er Skarpnord seks slag bak den indiske lederen Aditi Ashok, men kun to slag fra spillerne på delt andreplass.

  De øvrige norske spillerne er lenger nede på listene. Maiken Bing Paulsen endte fem slag over par og er på delt 49.-plass, mens Renate Grimstad og Madelene Stavnar gikk sju slag over par og er på delt 65.-plass.

  Det er 96 deltakere i Kenya Open.

  skarpnod
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste