Toppserieavslutningen korona-utsettes

Tre lag kjemper om gull i Toppserien. Nå er kampene i den avsluttende runden utsatt.

Toppserien i fotball 2020: Vålerenga - Kolbotn (1-1)

GULLKANDIDAT: Vålerenga skulle spille om gullet søndag, men nå er kampen utsatt.

Foto: Annika Byrde / NTB

Årsaken er at flere spillere i Arna-Bjørnar er i karantene i påvente av svar på en koronatest. En av spillerne har søndag fått påvist korona.

– Seks spillere i Arna Bjørnar er i karantene. Dette er enkeltspillere som har hatt nærkontakt med noen utenfor laget som har testet positivt for koronavirus, sier nestleder Synnøve Tverlid i Arna Bjørnar.

– Flere av spillerne har hatt symptomer, sier hun.

Noen av spillerne har fått negativt svar på testen, mens andre venter fortsatt på testsvar. De er likevel i karantene, sier Tverlid.

– Svært uheldig

Det får også konsekvenser for de andre kampene i Toppserien, ettersom tre lag kan ta gullet før den siste runden.

Ingen lag skal ha fordel av å kunne spille på andres resultater, og dermed må store deler av den siste serierunden utsettes.

– Det er kjempetrasig å være det laget som bidrar til at runden blir utsatt. Vi tok selv kontakt med NFF og varslet. Vi var helt på linje. Hadde vi fått beskjed om å spille, så hadde vi gjort det, sier Tverlid.

– I toppserien er det seks spillere som er i karantene fordi de er under testing. De kan ikke spille og da må kampen mot Vålerenga utsettes, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen.

– Det er selvsagt svært uheldig at fire av fem kamper i Toppseriens siste serierunde må utsettes, men når nærmest alle kamper har betydning, må også hensynet til konkurransen og fair play ivaretas. Derfor må kampene utsettes selv om det foreløpig ikke er påvist smitte i Arna-Bjørnar, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Hege Jørgensen

LEDER: Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Avgjørelse til uken

Toppserien har klart å holde seg i gang hele sesongen. Men dagen før Vålerenga, Avaldsnes og Rosenborg skulle gjøre opp om gullet, blir altså en rekke kamper utsatt. Alle kamper som er avgjørende for utfallet på tabellen er utsatt. Rosenborg var i gang med boarding på flypassen i Trondheim da de fikk beskjeden.

– Alle kamper av betydning for utfallet av tabellen er utsatt. Det fikk vi vite i det SAS ropte opp til boarding til Oslo. Da avbrøt vi boardingen vår og drar hjem, sier sportslig leder, Tarjei Smågesjø, til lokalavisen Nidaros.

Dermed er det kun Røa-Kolbotn som spilles søndag.

– Egentlig har vi vært heldige og dyktige med at dette ikke har skjedd før. Det er forsmedelig at det skjer nå, rett før gullkampen, sier Jørgensen.

Når kampene nå skal spilles, blir avgjort først til uken.

– Det er et tett program, men vi skal få det til. Det blir avgjort i løpet av mandag eller tirsdag når kampene skal spilles. Vi må uansett vente til det er forsvarlig, sier Jørgensen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen endret kampen nærmest på egenhånd med en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Messi hyllet Maradona

  Det ble helt stille på Camp Nou da Barcelonas Lionel Messi tok av seg drakta og viste fram en klassisk Maradona-trøye etter å ha scoret et praktmål i 4-0-seieren over Osasuna.

  Drakten var en gammel Newell Old Boys-trøye med nummer ti på, en klubb både Messi og Maradona har et forhold til. De to er Argentinas store helter på fotballbanen, med Messi som den naturlige arvtakeren etter legenden Maradona som døde onsdag.

  Messi ble stående i flere sekunder med hendene hevet til himmelen mens han så opp i en sterk gest til sin avdøde landsmann.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Tok sin første seier

  Jarl Magnus Riiber fikk ikke delta da Jens Lurås Oftebro seiret i det siste kombinertrennet i Ruka, men 23-åringen ble likevel sammenlagtvinner.

  Tyskeren Manuel Faisst var best i prøveomgangen og gikk ut med 18 sekunders ledelse til Oftebro i langrennet. Lamparter startet som nummer tre, åtte sekunder bak 20-åringen.

  Faisst åpnet hardt og satte tempoet tidlig på 10-kilometeren, men Oftebro hang godt med og tok inn hele ti sekunder på tyskeren fram til første passering. Ved andre passering var Oftebro oppe i ryggen på Faisst.

  Bak nordmannen lurte Lamparter og tyske Fabian Riessle, som smøg seg nærmere og nærmere teten for hver passering.

  De fire samlet seg midtveis i rennet og lå tett i tett hele veien til like før oppløpet. Riibers argeste konkurrent Lamparter måtte gi en luke til Oftebro og tyskerne mot slutten, og nordmannen lå i føringen.

  Ingen klarte å holde følge med Oftebro på oppløpet, og han skled inn til sin aller første verdenscupseier foran tyskerne.

  dUuDFQcN7lE
  Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sendeplan

Kl. Program Kanal