Topalov over 2800

Veselin Topalov vant en knusende seier i Pearl Spring-turneringen i Nanjing i Kina. Han kom hele 1,5 poeng foran nestemann og kan dessuten notere seg en uoffisiell rating på 2809!

Veselin Topalov
Foto: MERGEN BEMINOV / AP

Topalov og hjemmefavoritten Bu Xiangzhi kjempet lenge side om side, men kineseren sprakk på slutten og endte på 5 poeng og en tredjeplass. Levon Aronian ble nummer to med 5,5.

Vesselin Topalov

Topalov er i støtet.

Foto: VALENTINA PETROVA / AFP

2809,2 er Topalovs uoffisielle rating etter turneringen. Verdensmester Anand er nummer to med 2790,8. Vår egen Magnus Carlsen ligger som nummer fire i øyeblikket. Han luktet også på 2800 grensen tidligere i år, men etter noen resultater mer på det jevne i det siste er han nå bokført med 2770,3 poeng.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Hans Arild Runde er mannen som oppdaterer den uoffisielle verdensrankingen og han forteller at Topalov har vært over 2800 også tidligere.

- Topalov har faktisk hatt den høyeste offisielle ratingen av alle aktive spillere, med 2813. Dette er høyere en Kasparov som hadde 2812 da han la opp.

Se den uoffisielle verdensrankingen!(ekstern lenke)

Inn på den offisielle listen kommer imidlertid ikke prestasjonene fra Kina. Fristen for å komme med på FIDEs januarliste er alt gått ut, så Topalov vil nok stå bokført med 2796 der.

Det er kun fire spillere som har vært over 2800 grensen og det eksklusive klubben består i tillegg til Topalov av Kasparov, Kramnik og Anand.

Runde legger for øvrig til at det for så vidt ikke betyr noe spesielt å komme over 2800.

- grenser som 2700 eller 2800 er relativt kunstige, siden de betyr ulike ting fra liste til liste. Ratintallet i seg selv har liten verdi – verdien er knyttet til relasjonen til tallene til de andre aktive spilleren.

Siste nytt

 • Historisk VM-uttak

  Sportssjef Ivar Stuan har tatt ut den første norske kvinnelige VM-troppen i kombinert. Det er trioen Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund og Marte Leinan Lund.

  – Dette er et historisk VM-uttak. For første gang skal kvinnene konkurrere i kombinert, og vi ser veldig frem til dette. Denne kvinnetrioen er alle medaljekandidater i VM. Dette har de vist i helgas kontinentalcup og i verdenscuprennet i Ramsau før jul, sier Stuan i pressemeldinga.

  To plasser er fortsatt ledige i den kvinnelige troppen.

  Hos herrene har Jørgen Graabak fått grønt lys etter helgas verdenscuprenn i Ramsau. Fra før er Jarl Magnus Riiber og Jens Lurås Oftebro tatt ut. Ytterlige tre plasser vil fylles seinere.

  Gyda Westvold Hansen
 • Ber FIS vurdere ny Bolsjunov-straff

  Det finske Skiforbundet har sendt en forespørsel til FIS hvor de ber dem vurdere om straffen Bolsjunov fikk var riktig etter søndagens stafett, skriver det finske Skiforbundet i en pressemelding.

  På oppløpet i kampen om 2.-plassen gikk den finske ankermannen, Joni Mäki, først inn på oppløpet, og Bolsjunov følte han ble sperret. Russeren svarte med å slå etter Mäki, før han etter målgang krasjet inn i finnen.

  Russlands lag ble disket, men finnene ber nå om en ny vurdering av straffen til Bolsjunov.

  Verdenscup Lahti
  Foto: Markku Ulander / NTB
 • Verdenscupen avsluttes i Norge

  Verdenscupsesongen for Therese Johaug og resten av langrennseliten avsluttes med renn på Lillehammer i mars.

  Det opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag.

  Verdenscupfinalen skulle etter planen gått i Beijing, men måtte avlyses som følge av viruspandemien.

  Lillehammer skulle på sin side hatt verdenscuprenn før jul, men også de ble utsatt. Årsaken var at norske myndigheter ikke åpnet for unntak fra innreise- og karantenebestemmelsene.

  Nå blir det renn i mjøsbyen fra 19. til 21. mars. FIS opplyser torsdag at rennprogrammet for avslutningshelgen vil bli offentliggjort så fort det er klart.

  Fra regjeringshold er det samtidig understreket at unntaket som nå foreligger kan bli trukket tilbake dersom smittesituasjonen forverrer seg.

  Russiske Tjumen hadde også søkt om å få overta verdenscupavslutningen i langrenn, men Lillehammer trakk imidlertid det lengste strået.

  Therese Johaug
  Foto: Jussi Nukari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal