NRK Meny
Normal

Topalov over 2800

Veselin Topalov vant en knusende seier i Pearl Spring-turneringen i Nanjing i Kina. Han kom hele 1,5 poeng foran nestemann og kan dessuten notere seg en uoffisiell rating på 2809!

Veselin Topalov
Foto: MERGEN BEMINOV / AP

Topalov og hjemmefavoritten Bu Xiangzhi kjempet lenge side om side, men kineseren sprakk på slutten og endte på 5 poeng og en tredjeplass. Levon Aronian ble nummer to med 5,5.

Vesselin Topalov

Topalov er i støtet.

Foto: VALENTINA PETROVA / AFP

2809,2 er Topalovs uoffisielle rating etter turneringen. Verdensmester Anand er nummer to med 2790,8. Vår egen Magnus Carlsen ligger som nummer fire i øyeblikket. Han luktet også på 2800 grensen tidligere i år, men etter noen resultater mer på det jevne i det siste er han nå bokført med 2770,3 poeng.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Hans Arild Runde er mannen som oppdaterer den uoffisielle verdensrankingen og han forteller at Topalov har vært over 2800 også tidligere.

- Topalov har faktisk hatt den høyeste offisielle ratingen av alle aktive spillere, med 2813. Dette er høyere en Kasparov som hadde 2812 da han la opp.

Se den uoffisielle verdensrankingen!(ekstern lenke)

Inn på den offisielle listen kommer imidlertid ikke prestasjonene fra Kina. Fristen for å komme med på FIDEs januarliste er alt gått ut, så Topalov vil nok stå bokført med 2796 der.

Det er kun fire spillere som har vært over 2800 grensen og det eksklusive klubben består i tillegg til Topalov av Kasparov, Kramnik og Anand.

Runde legger for øvrig til at det for så vidt ikke betyr noe spesielt å komme over 2800.

- grenser som 2700 eller 2800 er relativt kunstige, siden de betyr ulike ting fra liste til liste. Ratintallet i seg selv har liten verdi – verdien er knyttet til relasjonen til tallene til de andre aktive spilleren.

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm