Hopp til innhold

Tom Nordlie: – Bare jeg hørte ordet Vålerenga, ba jeg folk holde kjeft

«Skeid-land» er i ekstase over å få storebror Vålerenga på besøk, men trener Tom Nordlie fikk nok av Vålerenga-prat.

Tom Nordlie

SKEID-TRENER: Tom Nordlie, her avbildet under en kamp i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Prøv å gjette hvor mye prat det har vært i støtteapparatet, vakter, NFF, NRK og alt mulig foran Vålerenga-kampen. Bare jeg hørte ordet Vålerenga, ba jeg folk om å holde kjeft, sier Nordlie til NRK.

Før helgen ble det klart at Skeid ble satt opp med hjemmekamp mot Vålerenga i cupens tredje runde. I forrige runde ble Sandefjord sendt hjem fra Skeidbanen med 0–3 i sekken, men nå blir det tøffere motstand for Nordlies menn.

Det er mye følelser i sving når Skeid møter Vålerenga. Klubbene har vært rivaler i en årrekke, og flere spillere har vært innom begge klubber. Assistenttrener i Skeid er Morten Berre, som er en av de største Vålerenga-legendene på denne siden av 2000-tallet.

Morten Berre

SKEID-ASSISTENT: Morten Berre.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er mye følelser i sving, men vi spiller for å vinne. Vi stiller ikke opp for å samle autografer, sier Tom Nordlie.

Møter gamle kjente – igjen

Også Tom Nordlie har en fortid i Vålerenga. Han var trener for klubben i 2000, da Vålerenga rykket ned. For klubbnomaden Tom Nordlie er det ikke noe nytt å møte gamle kjente.

– Jeg har vært med i 31 sesonger, og møter lag jeg har trent ofte. Jeg har vært trener for 10–15 av trenerne i eliteserien og 1.-divisjon. Jeg har vært trener for Ronny, og Geir Ludvig Fevang (Sandefjord-trener). Det blir du vant til, du møter sånne hele tiden, sier han.

– Men det er litt ekstra spesielt, erkjenner Nordlie.

Tor Ole Skullerud Strømsgodset-trener takker Tom Nordlie

TAKK OG FARVEL: I fjor røk Tom Nordlie (til høyre) ut mot Strømsgodset og Tor Ole Skullerud. Da ble det 2-4-tap hjemme på Skeidbanen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ny cupbombe?

Han er kjent som en trener som fyrer løs, og etter 3–0 mot Sandefjord meldte Nordlie at det ikke var en cupbombe.

– Folk trodde jeg tullet, sier Nordlie og fortsetter.

– Det var en liten overraskelse at vi slo dem, men jeg hadde bra tro på det. Du kan vinne 1–0 på flaks etter ekstraomganger og sånt, men vi var bedre enn dem. Både 11 mot 11 og 11 mot 10. Vi vant 3-0, og det var ikke mye tvil.

– Er det en cupbombe hvis dere slår ut Vålerenga?

– Sa du hvis eller når, svarer Nordlie og ler.

– Det er en litt større bombe enn Sandefjord. Det er en bombe om vi slår ut Vålerenga, men det skjer oftere nå enn før, sier Tom Nordlie.

DIREKTE: Se Skeid-Vålerenga fra klokken 19.00.

Siste nytt

 • Martinelli forlenger med Arsenal

  Gabriel Martinelli har skrevet under på en ny kontrakt med Arsenal. Det bekrefter klubben fredag formiddag.

  Brasilianeren, som har hatt en meget god sesong for serieleder Arsenal, har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2027.

  21 år gamle Martinelli, som ble hentet brasiliansk fotball, har allerede fått over 100 kamper for Arsenal. Han har scoret syv mål denne sesongen og vært en viktig bidragsyter i Arsenals gode sesong.

  – Han er en viktig del av fremtiden vår og vi er veldig glade for at vi har blitt enige om en ny kontrakt, sier Arsenal-trener Mikel Arteta.

 • Supporter døde etter å ha kollapset på stadion

  Før cupkampen mellom RB Leipzig og Hoffenheim kollapset en supporter ved inngangen til stadion. Nå opplyser klubben at mannen er død.

  – Personen som ble fraktet til sykehus i natt gikk dessverre bort. Vi uttrykker vår medfølelse og kondolanser til hans kjære, skriver RB Leipzig på Twitter.

  Kampen fikk en dyster start da supporteren ble fraktet av gårde fra stadion til sykehuset.

  RB Leipzig vant til slutt kampen 3-1 og avanserte videre til kvartfinalen i den tyske cupen.

  – Det var en litt merkelig kamp. Det merket vi også. Denne seieren var for han, sa den norske landslagskeeperen Ørjan Nyland. (NTB)

  Champions League - Group F - RB Leipzig v Celtic
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Messi utelukker ikke nytt VM

  Lionel Messi vant nylig sin første, og kanskje eneste, VM-tittel da Argentina slo Frankrike i finalen i Qatar. Nå åpner den lille magikeren for VM i 2026.

  Den 35 år gamle argentineren ledet nasjonen til VM-tittelen i Qatar i desember i fjor, og han var da usikker på om hans femte VM ville bli hans siste. Neste utgave finner sted i Mexico, Canada og USA når Messi er 39.

  – Jeg elsker å spille fotball, jeg elsker det jeg gjør, og mens jeg føler meg bra og føler at jeg er i form og fortsetter å nyte det, vil jeg gjøre det. Men det ser ut til å bli for lenge til neste VM, sa Messi, som likevel ikke utelukker helt å være med i 2026:

  – Jeg må se hvor karrieren min går, hva jeg skal gjøre. Det avhenger av mange ting, sier han til avisen Olé. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste