Hopp til innhold

Tom Nordlie: – Bare jeg hørte ordet Vålerenga, ba jeg folk holde kjeft

«Skeid-land» er i ekstase over å få storebror Vålerenga på besøk, men trener Tom Nordlie fikk nok av Vålerenga-prat.

Tom Nordlie

SKEID-TRENER: Tom Nordlie, her avbildet under en kamp i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Prøv å gjette hvor mye prat det har vært i støtteapparatet, vakter, NFF, NRK og alt mulig foran Vålerenga-kampen. Bare jeg hørte ordet Vålerenga, ba jeg folk om å holde kjeft, sier Nordlie til NRK.

Før helgen ble det klart at Skeid ble satt opp med hjemmekamp mot Vålerenga i cupens tredje runde. I forrige runde ble Sandefjord sendt hjem fra Skeidbanen med 0–3 i sekken, men nå blir det tøffere motstand for Nordlies menn.

Det er mye følelser i sving når Skeid møter Vålerenga. Klubbene har vært rivaler i en årrekke, og flere spillere har vært innom begge klubber. Assistenttrener i Skeid er Morten Berre, som er en av de største Vålerenga-legendene på denne siden av 2000-tallet.

Morten Berre

SKEID-ASSISTENT: Morten Berre.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er mye følelser i sving, men vi spiller for å vinne. Vi stiller ikke opp for å samle autografer, sier Tom Nordlie.

Møter gamle kjente – igjen

Også Tom Nordlie har en fortid i Vålerenga. Han var trener for klubben i 2000, da Vålerenga rykket ned. For klubbnomaden Tom Nordlie er det ikke noe nytt å møte gamle kjente.

– Jeg har vært med i 31 sesonger, og møter lag jeg har trent ofte. Jeg har vært trener for 10–15 av trenerne i eliteserien og 1.-divisjon. Jeg har vært trener for Ronny, og Geir Ludvig Fevang (Sandefjord-trener). Det blir du vant til, du møter sånne hele tiden, sier han.

– Men det er litt ekstra spesielt, erkjenner Nordlie.

Tor Ole Skullerud Strømsgodset-trener takker Tom Nordlie

TAKK OG FARVEL: I fjor røk Tom Nordlie (til høyre) ut mot Strømsgodset og Tor Ole Skullerud. Da ble det 2-4-tap hjemme på Skeidbanen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ny cupbombe?

Han er kjent som en trener som fyrer løs, og etter 3–0 mot Sandefjord meldte Nordlie at det ikke var en cupbombe.

– Folk trodde jeg tullet, sier Nordlie og fortsetter.

– Det var en liten overraskelse at vi slo dem, men jeg hadde bra tro på det. Du kan vinne 1–0 på flaks etter ekstraomganger og sånt, men vi var bedre enn dem. Både 11 mot 11 og 11 mot 10. Vi vant 3-0, og det var ikke mye tvil.

– Er det en cupbombe hvis dere slår ut Vålerenga?

– Sa du hvis eller når, svarer Nordlie og ler.

– Det er en litt større bombe enn Sandefjord. Det er en bombe om vi slår ut Vålerenga, men det skjer oftere nå enn før, sier Tom Nordlie.

DIREKTE: Se Skeid-Vålerenga fra klokken 19.00.

Siste nytt

 • Haaland åpnet opp om «tøff» periode: – Plutselig vet du ikke hva du skal gjøre

  Erling Braut Haaland har ikke for vane å stille på pressekonferanser for Manchester City. Tirsdag gjorde nordmannen en sjelden opptreden foran pressen i forkant av Citys møte med FC København onsdag.

  Det kom mange spørsmål rundt jærbuens form, og den store sjansen han bommet på i Manchester-derbyet i forrige kamp.

  – Jeg kommer til å bomme på store muligheter i framtiden og folk kommer til å kritisere meg da. Hva skal jeg gjøre? Jeg må bare fortsette, sier Haaland.

  Stjernespissen snakker åpent om den nylige skadeperioden. Da var den norske landslagsspissen ute i rundt én måneds tid.

  – Det var tøft. Fordi du blir vant til noe, og plutselig vet du ikke hva du skal gjøre. Du må bare fokusere på å trene. Samtidig handler det om å finne det positive i livet. Livet er nydelig og jeg har mange nydelige folk rundt meg som hjelper meg mye, fortsetter Haaland.

  Pep Guardiolas mannskap vant 3–1 i Parken, men spanjolen tar ikke lett på returoppgjøret på Etihad.

  – Dere så hva de gjorde sist. Mot Bayern München, Galatasaray og Manchester United. De er et godt lag, sier Guardiola dagen før kampen.

  UVsHQzhLzOQ
  Foto: Reuters
 • Storslalåmen i Kranjska Gora er avlyst

  På grunn av ugunstige værforhold og sikkerhetssituasjonen avlyses verdenscupen i storslalåm for menn i Kranjska Gora i Slovenia.

  Det opplyser Det internasjonale skiforbundet.

  Etter planen skulle det være storslalåm på lørdag og slalåm på søndag. Nå blir slalåmen flyttet frem til lørdagen.

  wQHlSVjE1L4
  Foto: AP
 • Norges vei mot EM i 2025 er klar

  Det norske landslaget starter ferden med å prøve å bli ett av de 16 lagene som skal kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Sveits i 2025.

  På veien mot neste års sluttspill møter de: (Landets FIFA-rangering i parentes.)

  Nederland (7)
  Italia (14)
  Norge (16)
  Finland (27)

  – Det er fint at trekningen er over, jeg har ventet på det. Nå vet vi motstanderne og kan starte planleggingen. Jeg gleder meg, sier landslagssjef Gemma Grainger til TV 2.

  Norge slo nylig Kroatia overbevisende over to kamper, dermed beholdt de sin posisjon i pulje A, men i pot C. Grainger og resten av landslaget måtte likevel krysse fingrene for en heldig trekning.

  Hvor de blant annet kunne trekke lag som Frankrike fra pot A og England fra pot B som begge havnet i samme gruppe sammen med Sverige og Irland.

  Glad for at dere slapp den?

  – Ja, jeg så den gruppen og den skiller seg ut. Alle grupper ville blitt tøffe, men det er en svært interessant gruppe, sier landslagstreneren.

  NRKs fotballekspert mener Norge var heldig med trekningen:

  – Vi skal være veldig glad for at vi ikke havnet i «dødens» gruppe med Frankrike, England og Sverige. Det hadde vært fryktelig. Vi havnet i en gruppe med muligheter, så det er positivt, sier Carl-Erik Torp.

  I den kommende kvalifiseringen tar de to beste i hver av gruppene på A-nivået seg direkte til EM-sluttspillet, det vil si åtte lag. Dessuten får både gruppetreeren og gruppefireren på nivå A seedet plass i omspillet om de siste sju EM-plassene.

  EM spilles i Sveits i juli 2025. Norge har kvalifisert seg til 21 EM- og VM-sluttspill på rad.

  De første kvalifiseringskampene spilles 3.–9. april i år.

  nbkBafFt-HQ
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal