Tom Nordlie: – Bare jeg hørte ordet Vålerenga, ba jeg folk holde kjeft

«Skeid-land» er i ekstase over å få storebror Vålerenga på besøk, men trener Tom Nordlie fikk nok av Vålerenga-prat.

Tom Nordlie

SKEID-TRENER: Tom Nordlie, her avbildet under en kamp i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Prøv å gjette hvor mye prat det har vært i støtteapparatet, vakter, NFF, NRK og alt mulig foran Vålerenga-kampen. Bare jeg hørte ordet Vålerenga, ba jeg folk om å holde kjeft, sier Nordlie til NRK.

Før helgen ble det klart at Skeid ble satt opp med hjemmekamp mot Vålerenga i cupens tredje runde. I forrige runde ble Sandefjord sendt hjem fra Skeidbanen med 0–3 i sekken, men nå blir det tøffere motstand for Nordlies menn.

Det er mye følelser i sving når Skeid møter Vålerenga. Klubbene har vært rivaler i en årrekke, og flere spillere har vært innom begge klubber. Assistenttrener i Skeid er Morten Berre, som er en av de største Vålerenga-legendene på denne siden av 2000-tallet.

Morten Berre

SKEID-ASSISTENT: Morten Berre.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er mye følelser i sving, men vi spiller for å vinne. Vi stiller ikke opp for å samle autografer, sier Tom Nordlie.

Møter gamle kjente – igjen

Også Tom Nordlie har en fortid i Vålerenga. Han var trener for klubben i 2000, da Vålerenga rykket ned. For klubbnomaden Tom Nordlie er det ikke noe nytt å møte gamle kjente.

– Jeg har vært med i 31 sesonger, og møter lag jeg har trent ofte. Jeg har vært trener for 10–15 av trenerne i eliteserien og 1.-divisjon. Jeg har vært trener for Ronny, og Geir Ludvig Fevang (Sandefjord-trener). Det blir du vant til, du møter sånne hele tiden, sier han.

– Men det er litt ekstra spesielt, erkjenner Nordlie.

Tor Ole Skullerud Strømsgodset-trener takker Tom Nordlie

TAKK OG FARVEL: I fjor røk Tom Nordlie (til høyre) ut mot Strømsgodset og Tor Ole Skullerud. Da ble det 2-4-tap hjemme på Skeidbanen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ny cupbombe?

Han er kjent som en trener som fyrer løs, og etter 3–0 mot Sandefjord meldte Nordlie at det ikke var en cupbombe.

– Folk trodde jeg tullet, sier Nordlie og fortsetter.

– Det var en liten overraskelse at vi slo dem, men jeg hadde bra tro på det. Du kan vinne 1–0 på flaks etter ekstraomganger og sånt, men vi var bedre enn dem. Både 11 mot 11 og 11 mot 10. Vi vant 3-0, og det var ikke mye tvil.

– Er det en cupbombe hvis dere slår ut Vålerenga?

– Sa du hvis eller når, svarer Nordlie og ler.

– Det er en litt større bombe enn Sandefjord. Det er en bombe om vi slår ut Vålerenga, men det skjer oftere nå enn før, sier Tom Nordlie.

DIREKTE: Se Skeid-Vålerenga fra klokken 19.00.

Siste nytt

 • Haver-Løseth tilbake i verdenscupen

  Nina Haver-Løseth er blant tolv utøvere som er tatt ut i den norske troppen til slalåmpremieren i Finland kommende helg. Det melder Norges Skiforbund. Haver-Løseth er dermed klar for comeback i verdenscupen etter at hun skadet seg 29. desember i fjor.

  Den offisielle VM-genseren 2019 fra Dale Norway lanseres
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Zuccarello-assist i Wild-seier

  Mats Zuccarello sto for en målgivende pasning da hans Minnesota Wild vant 4-1 mot Buffalo Sabres i NHL tirsdag.

  Tirsdagens seier var etterlengtet for Wild som sliter på bunnen i vestlig avdeling i NHL. Zuccarello fikk nesten 15 minutter på isen.

  Mats Zuccarello signerer kontrakten med Minnesota Wild
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Lillehammer slo Oilers

  Stavanger Oilers gikk på sitt første tap i ordinær spilletid i årets sesong da Lillehammer vant 5-2 på hjemmebane. Stavangerklubben leder eliteserien i ishockey suverent. Lillehammer klatret til tredjeplass på tabellen.

  Hockey Classic Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal