Tom Nordlie: – Bare jeg hørte ordet Vålerenga, ba jeg folk holde kjeft

«Skeid-land» er i ekstase over å få storebror Vålerenga på besøk, men trener Tom Nordlie fikk nok av Vålerenga-prat.

Tom Nordlie

SKEID-TRENER: Tom Nordlie, her avbildet under en kamp i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Prøv å gjette hvor mye prat det har vært i støtteapparatet, vakter, NFF, NRK og alt mulig foran Vålerenga-kampen. Bare jeg hørte ordet Vålerenga, ba jeg folk om å holde kjeft, sier Nordlie til NRK.

Før helgen ble det klart at Skeid ble satt opp med hjemmekamp mot Vålerenga i cupens tredje runde. I forrige runde ble Sandefjord sendt hjem fra Skeidbanen med 0–3 i sekken, men nå blir det tøffere motstand for Nordlies menn.

Det er mye følelser i sving når Skeid møter Vålerenga. Klubbene har vært rivaler i en årrekke, og flere spillere har vært innom begge klubber. Assistenttrener i Skeid er Morten Berre, som er en av de største Vålerenga-legendene på denne siden av 2000-tallet.

Morten Berre

SKEID-ASSISTENT: Morten Berre.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er mye følelser i sving, men vi spiller for å vinne. Vi stiller ikke opp for å samle autografer, sier Tom Nordlie.

Møter gamle kjente – igjen

Også Tom Nordlie har en fortid i Vålerenga. Han var trener for klubben i 2000, da Vålerenga rykket ned. For klubbnomaden Tom Nordlie er det ikke noe nytt å møte gamle kjente.

– Jeg har vært med i 31 sesonger, og møter lag jeg har trent ofte. Jeg har vært trener for 10–15 av trenerne i eliteserien og 1.-divisjon. Jeg har vært trener for Ronny, og Geir Ludvig Fevang (Sandefjord-trener). Det blir du vant til, du møter sånne hele tiden, sier han.

– Men det er litt ekstra spesielt, erkjenner Nordlie.

Tor Ole Skullerud Strømsgodset-trener takker Tom Nordlie

TAKK OG FARVEL: I fjor røk Tom Nordlie (til høyre) ut mot Strømsgodset og Tor Ole Skullerud. Da ble det 2-4-tap hjemme på Skeidbanen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ny cupbombe?

Han er kjent som en trener som fyrer løs, og etter 3–0 mot Sandefjord meldte Nordlie at det ikke var en cupbombe.

– Folk trodde jeg tullet, sier Nordlie og fortsetter.

– Det var en liten overraskelse at vi slo dem, men jeg hadde bra tro på det. Du kan vinne 1–0 på flaks etter ekstraomganger og sånt, men vi var bedre enn dem. Både 11 mot 11 og 11 mot 10. Vi vant 3-0, og det var ikke mye tvil.

– Er det en cupbombe hvis dere slår ut Vålerenga?

– Sa du hvis eller når, svarer Nordlie og ler.

– Det er en litt større bombe enn Sandefjord. Det er en bombe om vi slår ut Vålerenga, men det skjer oftere nå enn før, sier Tom Nordlie.

DIREKTE: Se Skeid-Vålerenga fra klokken 19.00.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen endret kampen nærmest på egenhånd med en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Messi hyllet Maradona

  Det ble helt stille på Camp Nou da Barcelonas Lionel Messi tok av seg drakta og viste fram en klassisk Maradona-trøye etter å ha scoret et praktmål i 4-0-seieren over Osasuna.

  Drakten var en gammel Newell Old Boys-trøye med nummer ti på, en klubb både Messi og Maradona har et forhold til. De to er Argentinas store helter på fotballbanen, med Messi som den naturlige arvtakeren etter legenden Maradona som døde onsdag.

  Messi ble stående i flere sekunder med hendene hevet til himmelen mens han så opp i en sterk gest til sin avdøde landsmann.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Tok sin første seier

  Jarl Magnus Riiber fikk ikke delta da Jens Lurås Oftebro seiret i det siste kombinertrennet i Ruka, men 23-åringen ble likevel sammenlagtvinner.

  Tyskeren Manuel Faisst var best i prøveomgangen og gikk ut med 18 sekunders ledelse til Oftebro i langrennet. Lamparter startet som nummer tre, åtte sekunder bak 20-åringen.

  Faisst åpnet hardt og satte tempoet tidlig på 10-kilometeren, men Oftebro hang godt med og tok inn hele ti sekunder på tyskeren fram til første passering. Ved andre passering var Oftebro oppe i ryggen på Faisst.

  Bak nordmannen lurte Lamparter og tyske Fabian Riessle, som smøg seg nærmere og nærmere teten for hver passering.

  De fire samlet seg midtveis i rennet og lå tett i tett hele veien til like før oppløpet. Riibers argeste konkurrent Lamparter måtte gi en luke til Oftebro og tyskerne mot slutten, og nordmannen lå i føringen.

  Ingen klarte å holde følge med Oftebro på oppløpet, og han skled inn til sin aller første verdenscupseier foran tyskerne.

  dUuDFQcN7lE
  Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sendeplan

Kl. Program Kanal