Tom Nordlie: – Bare jeg hørte ordet Vålerenga, ba jeg folk holde kjeft

«Skeid-land» er i ekstase over å få storebror Vålerenga på besøk, men trener Tom Nordlie fikk nok av Vålerenga-prat.

Tom Nordlie

SKEID-TRENER: Tom Nordlie, her avbildet under en kamp i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Prøv å gjette hvor mye prat det har vært i støtteapparatet, vakter, NFF, NRK og alt mulig foran Vålerenga-kampen. Bare jeg hørte ordet Vålerenga, ba jeg folk om å holde kjeft, sier Nordlie til NRK.

Før helgen ble det klart at Skeid ble satt opp med hjemmekamp mot Vålerenga i cupens tredje runde. I forrige runde ble Sandefjord sendt hjem fra Skeidbanen med 0–3 i sekken, men nå blir det tøffere motstand for Nordlies menn.

Det er mye følelser i sving når Skeid møter Vålerenga. Klubbene har vært rivaler i en årrekke, og flere spillere har vært innom begge klubber. Assistenttrener i Skeid er Morten Berre, som er en av de største Vålerenga-legendene på denne siden av 2000-tallet.

Morten Berre

SKEID-ASSISTENT: Morten Berre.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er mye følelser i sving, men vi spiller for å vinne. Vi stiller ikke opp for å samle autografer, sier Tom Nordlie.

Møter gamle kjente – igjen

Også Tom Nordlie har en fortid i Vålerenga. Han var trener for klubben i 2000, da Vålerenga rykket ned. For klubbnomaden Tom Nordlie er det ikke noe nytt å møte gamle kjente.

– Jeg har vært med i 31 sesonger, og møter lag jeg har trent ofte. Jeg har vært trener for 10–15 av trenerne i eliteserien og 1.-divisjon. Jeg har vært trener for Ronny, og Geir Ludvig Fevang (Sandefjord-trener). Det blir du vant til, du møter sånne hele tiden, sier han.

– Men det er litt ekstra spesielt, erkjenner Nordlie.

Tor Ole Skullerud Strømsgodset-trener takker Tom Nordlie

TAKK OG FARVEL: I fjor røk Tom Nordlie (til høyre) ut mot Strømsgodset og Tor Ole Skullerud. Da ble det 2-4-tap hjemme på Skeidbanen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ny cupbombe?

Han er kjent som en trener som fyrer løs, og etter 3–0 mot Sandefjord meldte Nordlie at det ikke var en cupbombe.

– Folk trodde jeg tullet, sier Nordlie og fortsetter.

– Det var en liten overraskelse at vi slo dem, men jeg hadde bra tro på det. Du kan vinne 1–0 på flaks etter ekstraomganger og sånt, men vi var bedre enn dem. Både 11 mot 11 og 11 mot 10. Vi vant 3-0, og det var ikke mye tvil.

– Er det en cupbombe hvis dere slår ut Vålerenga?

– Sa du hvis eller når, svarer Nordlie og ler.

– Det er en litt større bombe enn Sandefjord. Det er en bombe om vi slår ut Vålerenga, men det skjer oftere nå enn før, sier Tom Nordlie.

DIREKTE: Se Skeid-Vålerenga fra klokken 19.00.

Sportsnyheter

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Armenia - Norway

Landskamp stoppet etter tjukk tåke – usikkert om den kan fullføres

JEREVAN/OSLO (NRK): Norge hadde full kontroll, men så stoppet tåke de siste minuttene av kampen.

Siste nytt

 • Ragnick må vente på United-debuten

  Michael Carrick leder Manchester United også i torsdagens Premier League-oppgjør mot Arsenal. Årsaken er at Ralf Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg.

  Dermed tar den tidligere midtbanemannen fatt på sin tredje kamp som hovedtrener for de røde djevlene. De to første endte i 2-0 mot Villarreal i mesterligaen og 1-1 mot ligaleder Chelsea i Premier League.

  Tyske Rangnick er bekreftet som midlertidig United-manager ut sesongen, men han trenger å få godkjent sin arbeidstillatelse, noe som har latt vente på seg. Han skal etter planen gå inn i en konsulentrolle etter inneværende sesong.

  Det er ventet at Rangnick vil være klar til kampen mot Crystal Palace i ligaen til helgen.

  Rangnick
  Foto: HASAN BRATIC / AFP
 • Dropper OL – reiser til Paralympics

  Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har bestemt seg for ikke å reise til OL i Beijing. Hun besøker norske utøvere i Paralympics senere i februar.

  Kommunikasjonssjef Marius Bakke i Kulturdepartementet skriver i en e-post til NTB at regjeringen kommer til å være representert også under OL i starten av februar, men at det fortsatt er uklart på hvilken måte.

  «Når jeg velger å takke ja til invitasjonen fra NIF og besøke Paralympics, ser jeg på det som en mulighet til å sette søkelys på en gruppe utøvere som i aller høyeste grad lever opp til de olympiske idealer», skriver Trettebergstuen i en e-post til NTB.

  Hun lover å ta opp sensitive politiske temaer med kinesiske myndigheter.

  «Når vi reiser til Kina, vil vi selvsagt benytte anledningen til å ta opp norske myndigheters standpunkt når det gjelder menneskerettighetssituasjonen i Kina». (NTB)

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen
  Foto: NTB/Statsministerens kontor
 • Vil stengje stadion i Bayern

  Bayerns regjeringssjef Markus Söder vil stengje fotballstadiona i delstaten heilt for publikum på grunn av sterk smitteauke.

  Førebels har føderale styresmakter ikkje kome med forslag om avgrensingar i forsamlingar. Det synest Söder er uklokt.

  – I ei overskodeleg framtid gir det inga meining å skulle tillate tilskodarar. Om dette ikkje blir gjort på føderalt nivå, vil vi gjere det her i Bayern, seier Söder til ein lokal radiostasjon.

  I Bayern er det no lov å utnytte 25 prosent av kapasiteten på fotballstadiona.

  I Sachsen, der RB Leipzig held til, er tilskodarar allereie forbode.

  Publikum Olympiastadion München
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal