To uker til å redde NHL-sesongen

Hvis restene av NHL-sesongen i ishockey skal reddes, må spillerne og klubbene bli enige i løpet av de neste to ukene.

NHL

NHL-konflikten fortsetter: Nå er over halvparten av kampene avlyst, og hvis de ikke blir enige innen et par uker, blir hele sesongen avlyst

Foto: Paul Bereswill / Afp

Lockouten som klubbene vedtok 15. september, har så langt ført til avlysning av 625 av de 1230 ordinære seriekampene denne sesongen. Torsdag ble alle kampene fram til 14. januar avlyst, melder NHL selv på sine nettsider.

Ligaledelsen mener at det minimum må gjennomføres 48 serierunder hvis ligasesongen skal ha noen mening. Nå nærmer det seg et kritisk punkt for å rekke det fram til sluttspillet etter planen skal begynne i midten av april.

Normalt skulle klubbene spilt 82 serierunder med seriestart 11. oktober. Men tross mange møter og utspill har partene ennå ikke blitt enige . Det betyr trolig nye hektiske møter i jule- og nyttårsperioden.

Striden dreier seg om fordelingen av ligaens årlige inntekter på 3,3 milliarder kroner . NHL-ledelsen regner med at konflikten koster minst 100 millioner kroner daglig.

Siste nytt

 • Samba tilbake i Monaco

  Verdens beste på 400 meter hekk, Abderrahman Samba fra Qatar, måtte droppe både Bislett Games og kommende helgs Diamond League-stevne i Stanford på grunn av en betennelse i hofta. Nå er det imidlertid klart at han er tilbake i konkurranse i Monaco 12. juli. Agent Daniel Wessfeldt opplyser til NRK at Samba der løper 400 meter flatt.

  X01793
  Foto: ALY SONG / Reuters
 • Hjelmeset gir seg som idrettssjef

  Odd-Bjørn Hjelmeset er ferdig i jobben som idretts- og markedssjef i Norges Skiskytterforbund, melder VG. Generalsekretær Anne Rustberggard Varden bekrefter overfor avisen at stillingen forsvinner fra 1. oktober. I den forbindelse har man kommet til enighet med den tidligere langrennsstjernen om en sluttavtale.

  Odd-Bjørn Hjelmeset
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • – Laengen klar for Tour de France

  Sykkelproffen Vegard Stake Laengen er inne på UAE-laget til sommerens Tour de France, melder procycling.no. Uttaket er ennå ikke offentliggjort, men nettstedet mener å kjenne til at Vegard Stake Laengen har fått grønt lys.

  Vegard Stake Laengen
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal