Weng røk ut av prologen: – Jeg tryna!

BEITOSTØLEN (NRK):To av de største favorittene røk rett ut av prologen på Beitostølen. Både Heidi Weng og Finn Hågen Krogh fikk begge store problem og får ikke gå kvartfinale.

Weng

UTE: Heidi Weng var en av de store favorittene før søndagens sprint. Men gikk ikke videre til kvartfinalene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg tryna og da er det gjort. sa en ordknapp og tydelig skuffet Weng ovenfor NRK rett etter målgang.

Trener etter exiten

Hun kom i mål på en 37.-plass, 22 sekunder bak Maiken Caspersen Falla som var raskest blant kvinnene i søndagens prolog. Weng mistet balansen i den samme svingen som Kathrine Harsem fikk et dramatisk fall under gårsdagens 7,5 kilometer fri.

– Jeg havna langt ned i grøfta. Det er så typisk, det holder vel ikke til kvartfinale en gang, sa Weng etter målgangen.

Det gjorde det heller ikke. Da stakk 24-åringen heller ut på en intervalløkt etter søndagens prolog.

En annen landslagsløper som ikke gikk videre etter prologen var Finn Hågen Krogh. Han er ikke kjent for å ha sine beste renn i sesongåpningen, men var likevel skuffet etter rennet.

Krogh bommet på skivalget

– Det var rett og slett for dårlig utført. Det gikk ikke raskt nok, sier Krogh.

Rasket blant guttene etter prologen var Emil Nyeng. Ingen av landslagsløperne blandet seg inn blant de topp tre. Best var Eirik Brandsdal på en femteplass.

– Jeg valgte å gå på ski med smurning og det viste seg å ikke være noen god ide. Jeg endte opp med å måtte stake med festesmurning siden de ikke satt, fortsetter Krogh.

– Motiverer dette deg til å ta revansje under verdenscupåpningen om to uker?

– Skal jeg gjøre det må det skje noe. Formen og kroppen er tung.

Tre blad Northug i samme kvartfinale

Med raske spor på Beitostølen vil trolig de fleste herreløperne velge blanke ski, det mener i hvert fall Petter Northug etter prologen med en ellevteplass.

– Det er staking som gjelder i dag, sier han til NRK etter målgang.

Han tok seg vidre til kvartfinalene sammen med brødrene Emil og Tomas. Samtlige av Northug-brødrene er satt opp til å gå i samme kvartfinale.

Finalene kan du følge på NRK1 og på nrk.no fra 11:00.

Siste nytt

 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Arsenal med storseier

  Molde fikk også hjelp av Arsenal i den andre kampen i gruppe B. London-klubben har vunnet samtlige kamper og slo til slutt Rapid Wien 4-1.

  Alexandre Lacazette, Pablo Mari, Eddie Nketiah og Emile Smith-Rowe scoret for Arsenal. Koya Kitagawa scoret for Rapid.

  Alex Lacazette
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Hovland med solid åpningsrunde

  Viktor Hovland åpnet PGA-turneringen i Playa del Carmen i Mexico med en runde på fire slag under par. Det holder foreløpig til delt 2.-plass.

  Særlig mot slutten av 1. runde imponerte Hovland. Han gikk de fem siste hullene på fire slag under par.

  Hovland startet runden på 10. hull og fikk en fin start med birdie på hull 11. En bogey på 18. hull gjorde imidlertid at han lå på par halvveis.

  På banens 5. hull puttet han til eagle ved å bruke tre slag på par fem-hullet. Han fulgte opp med birdier på hull sju og ni.

  Victor Hovland
  Foto: Charles Krupa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal