Hopp til innhold

Kun én norsk blant de 48 beste: – Nå blir det full skjerpings

ØSTERSUND/OSLO (NRK.no): Kun Tiril Eckhoffs 7. plass reddet noe av Norges ære på en svak sesongåpning i Østersund torsdag.

Tiril Eckhoff

Tiril Eckhoff var omlag ett minutt og 28 sekunder bak hviterussiske Darja Domratsjeva torsdag. – Hun går styggfort. Mer er det ikke å si om det, sier Eckhoff.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Det blir veldig store differanser på starten av sesongen, men forhåpentligvis kjemper vi bedre til helgen, sier Eckhoff om den svake norske laginnsatsen.

Bak Eckhoff måtte man lete lenge for å finne nest beste norske kvinne. Først på 49. plass dukket «NOR» opp bak navnet til Kaia Wøien Nicolaisen - som torsdag gikk sitt første verdenscuprenn utenfor Norge.

Selv om hun er ny i verdenscupsirkuset var hun nådeløs overfor den norske laginnsatsen etter rennet.

– Nå blir det full skjerpings, sa hun.

– Dett var en fryktelig tung dag som jeg bare vil glemme, sa Marte Olsbu som endte på 69. plass med fire bom.

– Domratsjeva går styggfort

Opp til den hviterussiske vinneren Darja Domratsjeva var det et hav av tid - også for Eckhoff som ble slått med ett minutt og 28 sekunder i sporet av hviterusseren.

Domracheva

Darya Domracheva var nok en gang overlegen i kvinnenes skiskyteråpning.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er langt bak. Darja går styggfort. Det er ikke mer å si om det, sier Ekchoff.

Men selv om Domratsjeva var i en klasse for seg, og om de andre norske gjorde det dårlig, kom Eckhoff godt ut av det langrennsmessig. Hun fikk til slutt fjerde beste langrennstid.

– Det hadde jeg ikke trodd, nå ble jeg glad sier hun til NRK.no.

Selv synes hun det var tungt i den svenske løypa.

– Det var helt forferdelig å gå her i dag. Det var tungt og føltes som å gå tre kilometer i slush. Jeg tenkte egentlig at jeg bare kunne dra hjem til Norge, sier hun ærlig.

Eckhoff startet godt, og lå på andreplass etter to skytinger.

På tredje skyting ble det dessverre to bom, og hun falt fort nedover på listene.

– Jeg er ikke vant til å bomme på liggende, så det var litt rart, sier hun.

Dramatikk på siste runde

På siste runde ble det riktignok dramatisk i kampen om seieren.

Domratsjeva ledet med 44 sekunder til finske Kaisa Makarainen etter siste skyting. Ved neste passering hadde hviterusseren tapt 16 sekunder, og hun så pinne stiv ut.

Men noe særlig nærmere kom ikke Makarainen. Domratsjeva hentet frem litt ekstra krefter og gikk inn til sin 20. verdenscupseier, 27,9 sekunder foran Makarainen. Norske Tiril Eckhoff er imponert over hviterusseren, men ikke skremt.

– Hun er veldig god, men en dag tar jeg henne kanskje, sier Eckhoff.

Kan det skje allerede i år?

– Kanskje, vi får håpe det.

Ukrainske Valj Semerenko skøyt 20 treff og lå på andre etter siste skyting. Med en litt dårlig sisterunde endte hun på tredjeplass, 38,1 sekunder bak vinneren.

De norske bommet og bommet

Det ble dessverre mange bom på de norske utøverne i dag. De seks norske bommet tilsammen 31 ganger.

– Jeg drømte om å vinne med 20 treff, men det gikk ikke helt sånn, sier Marte Olsbu etter løpet. Hun bommet fire ganger.

Det ble en meget skuffende dag for de norske. Med unntak av Tiril Eckhoff er det ingen norske blant de 40 beste.

– Jeg tror det mangler litt trygghet. Det er tidlig på sesongen, og mye nerver oppsummerer landslagstrener Stian Eckhoff etter løpet.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal