NRK Meny
Normal

Kun én norsk blant de 48 beste: – Nå blir det full skjerpings

ØSTERSUND/OSLO (NRK.no): Kun Tiril Eckhoffs 7. plass reddet noe av Norges ære på en svak sesongåpning i Østersund torsdag.

Tiril Eckhoff

Tiril Eckhoff var omlag ett minutt og 28 sekunder bak hviterussiske Darja Domratsjeva torsdag. – Hun går styggfort. Mer er det ikke å si om det, sier Eckhoff.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Det blir veldig store differanser på starten av sesongen, men forhåpentligvis kjemper vi bedre til helgen, sier Eckhoff om den svake norske laginnsatsen.

Bak Eckhoff måtte man lete lenge for å finne nest beste norske kvinne. Først på 49. plass dukket «NOR» opp bak navnet til Kaia Wøien Nicolaisen - som torsdag gikk sitt første verdenscuprenn utenfor Norge.

Selv om hun er ny i verdenscupsirkuset var hun nådeløs overfor den norske laginnsatsen etter rennet.

– Nå blir det full skjerpings, sa hun.

– Dett var en fryktelig tung dag som jeg bare vil glemme, sa Marte Olsbu som endte på 69. plass med fire bom.

– Domratsjeva går styggfort

Opp til den hviterussiske vinneren Darja Domratsjeva var det et hav av tid - også for Eckhoff som ble slått med ett minutt og 28 sekunder i sporet av hviterusseren.

Domracheva

Darya Domracheva var nok en gang overlegen i kvinnenes skiskyteråpning.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er langt bak. Darja går styggfort. Det er ikke mer å si om det, sier Ekchoff.

Men selv om Domratsjeva var i en klasse for seg, og om de andre norske gjorde det dårlig, kom Eckhoff godt ut av det langrennsmessig. Hun fikk til slutt fjerde beste langrennstid.

– Det hadde jeg ikke trodd, nå ble jeg glad sier hun til NRK.no.

Selv synes hun det var tungt i den svenske løypa.

– Det var helt forferdelig å gå her i dag. Det var tungt og føltes som å gå tre kilometer i slush. Jeg tenkte egentlig at jeg bare kunne dra hjem til Norge, sier hun ærlig.

Eckhoff startet godt, og lå på andreplass etter to skytinger.

På tredje skyting ble det dessverre to bom, og hun falt fort nedover på listene.

– Jeg er ikke vant til å bomme på liggende, så det var litt rart, sier hun.

Dramatikk på siste runde

På siste runde ble det riktignok dramatisk i kampen om seieren.

Domratsjeva ledet med 44 sekunder til finske Kaisa Makarainen etter siste skyting. Ved neste passering hadde hviterusseren tapt 16 sekunder, og hun så pinne stiv ut.

Men noe særlig nærmere kom ikke Makarainen. Domratsjeva hentet frem litt ekstra krefter og gikk inn til sin 20. verdenscupseier, 27,9 sekunder foran Makarainen. Norske Tiril Eckhoff er imponert over hviterusseren, men ikke skremt.

– Hun er veldig god, men en dag tar jeg henne kanskje, sier Eckhoff.

Kan det skje allerede i år?

– Kanskje, vi får håpe det.

Ukrainske Valj Semerenko skøyt 20 treff og lå på andre etter siste skyting. Med en litt dårlig sisterunde endte hun på tredjeplass, 38,1 sekunder bak vinneren.

De norske bommet og bommet

Det ble dessverre mange bom på de norske utøverne i dag. De seks norske bommet tilsammen 31 ganger.

– Jeg drømte om å vinne med 20 treff, men det gikk ikke helt sånn, sier Marte Olsbu etter løpet. Hun bommet fire ganger.

Det ble en meget skuffende dag for de norske. Med unntak av Tiril Eckhoff er det ingen norske blant de 40 beste.

– Jeg tror det mangler litt trygghet. Det er tidlig på sesongen, og mye nerver oppsummerer landslagstrener Stian Eckhoff etter løpet.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal