NRK Meny
Normal

Lundanes sprakk, Tiomila glapp

Halden var på vei mot seier i Tiomila, men Olav Lundanes sviktet på siste etappe. Østfoldingene måtte nøye seg med annenplass i orienteringsstafetten.

Olav Lundanes

Her ligger Olav Lundanes sønderknust og helt utmattet etter at han mistet ledelsen på siste etappen

Foto: Ivar Haugen / Norges Orienteringsforbund

Halden hadde opparbeidet seg en ledelse på over tre minutter til det finske laget Kalevan Rasti, men på sisteetappen fikk Lundanes det tungt. Han måtte til slutt se seg slått med nesten tre minutter av Thierry Gueorgiou.

– Jeg er skuffet over annenplass etter det utgangspunktet jeg fikk av lagkameratene. Ambisjonene ut fra start var å vinne, men det ble for tungt. Jeg tapte også rundt minuttet tidlig, og det er jeg skuffet over, sa Lundanes.

– Jeg skjønte tidlig at Olav Lundanes ikke var i sin beste form i dag, samtidig som jeg kjente allerede på oppvarmingen at jeg var i toppslag, sa franskmannen etter å ha løpt sitt lag inn til seier, melder orientering.no .

NTNU best i mørket

NTNU hadde best kontroll da natta var på det mørkeste. Men med dagslyset kom Halden sterkt og overtok ledelsen. Marcus Millegård sendte Lundanes ut med en klar ledelse på tiende og siste etappe.

– Taktikken vår fungerte perfekt, og vi ledet fra det begynte å lysne. Men dessverre var ikke Olav sterk nok til å holde unna på siste etappe, sa Magne Dæhli, som løp åttende etappe.

Utmattet og sønderknust Lundanes

Fjorårsverdensmester Lundanes har slitt med sykdom i vinter. Han ble liggende utmattet og sønderknust i målområdet og måtte støttes ut av arenaen.

– VM-formen i juli er jeg ikke bekymret for, men Tiomila kom nok i tidligste laget etter sykdommen i vinter, sa en skuffet Lundanes.

IFK Göteborg tok tredjeplassen. Det svenske laget var et drøyt kvarter bak vinneren.

I kvinnenes stafett ble det også annenplass til Halden. Svenske Domnarvet vant.

Nesten 1000 lag stilte opp i de ulike klassene, men det var bare herreklassen om løp gjennom natta. Halden har vunnet ni ganger siden 1997, men måtte altså se seg slått i år. I fjor vant de klassene både for kvinner og menn.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn