Hopp til innhold

Reiten «mistet det» etter scoring i gulldrama: – Plutselig står jeg og klemmer en på tribunen

Etter en intens avslutning på den engelske superligaen var det til slutt Chelsea som kunne juble for klubbens tredje strake ligagull. Det er mye takket være en Guro Reiten i kanonform.

Maren Mjelde og Guro Reiten

GULL: Maren Mjelde og Guro Reiten kunne vise frem det endelige bevise på at de er seriemestere.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Når jeg ser at den ballen går inn så mister jeg meg selv. Plutselig står jeg og klemmer en på tribunen. Det er sånne øyeblikk man aldri kommer til å glemme og det er sånt man lever for. Det var helt nydelig, sier Guro Reiten til NRK etter at seriegullet var sikret.

For tredje året på rad sikret Chelsea tittelen, og det er første gang i historien.

Det smaker bedre og bedre for hver gang du gjør det. Nå har vi gjort det tre år på rad. Det å klare det igjen er en ufattelig stor prestasjon, sier Maren Mjelde.

Mjelde satt på benken og dro seg i håret da Manchester United gikk opp i ledelsen, to ganger, og lenge hang seriegullet i en syltynn tråd.

Men med Reiten i superform og en enorm snuoperasjon av de blåkledde kunne den norske duoen heve superliga-trofeet på ny, etter å ha slått Arsenal med ett fattig poeng.

Det her følte jeg oppsummert sesongen vår ganske greit. Spesielt den siste perioden. Drita dårlig og ligger under til pause, vi vet at vi må vinne og klarer å finne en vei å score mål og vinne til slutt, sier Reiten.

9QIrm68NZ4I

EUFORI: Guro Reiten i intens glede etter å ha satt inn Chelseas tredje scoring.

Foto: Adam Davy / Pa Photos

Reiten i storform

Den historiske tittelen skal Reiten få mye av æren for. Hun bidro med både mål og målgivende i den uhyre viktige seieren mot Maria Thorisdottirs og Vilde Bøe Risas Manchester United.

Fra 16. mars i år har hun scoret fem mål og hatt tre målgivende på åtte kamper.

I hele 2022 har hun totalt åtte scoringer og fire målgivende på 17 kamper.

Det får supporterne til å juble, i alle fall. Etter at seriegullet var sikret, mottok Reiten prisen som «supporternes spiller».

– Dere aner ikke hvor mye deres støtte betydde for oss i andre omgang i dag, sa Reiten ute på banen etter å ha mottatt prisen.

Enorm dramatikk

De blåkledde fikk en verst tenkelig start på den avgjørende serieavslutningen mot United. Det var begravelsesstemning i solsteken på Kingsmeadow da Martha Thomas sendte de rødkledde i ledelsen etter bare 13 minutter.

Dermed var det plutselig Frida Maanum og Arsenal, som kjempet om seriegullet litt lenger øst i London, som ledet tabellen.

Før siste serierunde lå Arsenal ett poeng bak regjerende mester Chelsea, og de møtte antatt svakere motstand i West Ham i siste kamp.

Men så klinte Erin Cuthbert til på volley og sendte kula forbi Uniteds sisteskanse, men det skulle ikke ta lang tid før United igjen var i ledelsen. Et presist innlegg fra Leah Galton traff Ella Toone på bakerste stolpe, og via en Chelsea-spilleren gikk ballen i mål og United opp i ledelsen på ny.

Women's Super League - Chelsea v Manchester United

BØLGET: Galton sikret ledelsen like før pause, til full eufori for de rødkledde.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Vill snuoperasjon

Frustrasjonen hos Chelsea-spillerne var stor, og særlig danske Pernille Harder viste at hun tydelig var misfornøyd med både dømmingen og lagets prestasjoner i første omgang.

Selv årets spiller i superligaen, den australske superspissen Sam Kerr, sleit stort med å trenge gjennom United-forsvaret i første omgang, og norske Maria Thorisdottir skal ha mye av æren for det.

Women's Super League - Chelsea v Manchester United

DUELL: Maria Thorisdottir i tett duell med Sam Kerr.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Chelsea-trener Emma Hayes må åpenbart ha sagt noen kloke ord i garderoben i pausen, for etter hvilen var det et aggressivt Chelsea-lag som kun trengt et minutt på å utlikne.

Kerr fikk endelig hyll på byllen, og det med en vakker volley helt utagbar for keeper.

Så var det Reiten sin tur. Hun kombinerte med Pernille Harder på venstresiden, og fikk den tilbake i feltet og styrte ballen enkelt i mål.

Da Kerr satte inn sitt andre for dagen, var det ingen tvil. Chelsea sikret seriegullet foran Maanums Arsenal.

Women's Super League - Chelsea v Manchester United

VOLLEY: Sam Kerr i aksjon.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

– I første omgang tror jeg vi var litt nervøse. Jeg var i hvert fall nervøs. I andre omgang handlet det om å spille som vi pleier, og det er derfor vi er seriemestere. Når vi spiller på den måten, kan ingen stoppe oss, sier Kerr til Sky Sports etter kampen.

Hun er meget fornøyd med egen prestasjon.

– Dette er helt ærlig den beste kampen jeg noensinne har spilt på Kingsmeadow. Det var fullsatt og vi elsket det.

Mjelde, som fremdeles ikke er tilbake for fullt etter langtidsskade, opplevde kampen som en berg-og-dal-bane av følelser fra sidelinja.

Det bor så ufattelig mye i dette laget og jeg er aldri i tvil om at vi kommer til å klare å komme oss tilbake også får vi en pangstart på andre omgangen. Da renner målene inn og det var noen sjukt fine mål så det var enormt å se på, sier Mjelde.

Women's Super League - Chelsea v Manchester United

GLEDE: Guro Reiten og Sam Kerr feirer etter at tittelen var sikret.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Uhyre jevnt

For Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir og United hjalp ikke tapet mot Chelsea i kampen om tredjeplass og en mesterligabillett. Selv om de hadde vunnet, kom de til kort i kampen mot Manchester City og tredjeplassen.

En tredjeplass i superligaen betydde også mesterligaspill neste sesong, og den tok Julie Blakstad og hennes City. Blakstad startet for de blåkledde mot Amalie Eikeland og Reading, og vant 4–0.

– For en klubb som City er mesterligaspill utrolig viktig, sa Blakstad til NRK før serieavslutningen.

PS! Søndag den 15. mai spiller Chelsea FA-cupfinale mot Blakstad og City, og kan dermed sikre seg «The Double».

Les også Rosenborg-juvelen: – Jeg vil ikke bli som Haaland

Julie Blakstad

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal