Hopp til innhold

– Det har vært en jævlig prosess

DOHA/OSLO (NRK.no): Andreas Thorkildsen (31) følte seg bedre enn på lenge under fredagens Diamond League-stevne i Doha. Sørlendingen medgir at veien tilbake etter fjorårsfiaskoen har vært lang og tung.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen kastet sin første konkurranse på ni måneder fredag kveld. Spydet fløy ikke like langt som i glansdagene, men nordmannen ser positivt på fortsettelsen.

Foto: FADI AL-ASSAAD / Reuters

Det ble «bare» 3.-plass i fredagens sesongåpning i Doha, men sørlendingen smilte likevel fra øre til øre etter konkurransen.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen slet med teknikken i hele fjor - nå begynner det å sitte bedre.

Foto: FADI AL-ASSAAD / Reuters

Thorkildsen har nemlig lagt bak seg det tunge fjoråret, der han fikk store deler av sesongen ødelagt av skader og formsvikt. OL i London ble en stor nedtur med 6.-plass og mange korte kast.

Nå peker formpilen endelig oppover igjen.

– Resultatet var ikke kjempebra, men det var ingen andre som fikk det spesielt bra til heller, sier Thorkildsen til NRK.no.

«Bare» 80 meter - smiler likevel

Nordmannen kastet dødt i første omgang, før han fulgte opp med 79,68 meter i andrekastet. Deretter kastet han ytterligere to døde kast. Men så begynte spydet å fly igjen. I sjette og siste omgang landet spydet på 81,51 meter.

Det holdt til 3.-plass, bak tsjekkiske Vitezslav Veselý (85,09 meter) og erkerivalen Tero Pitkämäki (82,19 meter) fra Finland.

Den 31 år gamle nordmannen innrømmer at han følte seg rusten.

– Det er første gang jeg løper et konkurransetilløp på ni måneder, så det føltes litt rart, ja. Jeg har så mye mer inne. Dersom jeg gjør noen små endringer, så vil spydet fly noen meter til, sier han med en gryende selvtillit i stemmen.

Vært en lang vei tilbake

– Forhåpentligvis kan jeg ta et nytt steg i Shanghai om en uke, sier han.

– Føler du at folk har for høye forventninger til deg?

– Nei, egentlig ikke. Jeg kan ikke love at jeg skal kaste 90 meter i morgen, men jeg føler det er innen rekkevidde om ting går som det skal. Fjorårssesongen ødela mye av teknikken min, og det har vært en - mildt sagt - jævlig prosess å finne tilbake til det gamle. Det er derfor jeg varierte så mye i dag også, sier Thorkildsen.

– Det vil komme bedre lengder etterhvert, smiler den doble OL-mesteren fra 2004 og 2008.

VIDEO: Se Thorkildsens lengste kast fra Doha

Thorkildsen imponerte ingen under dagens Diamond Leauge. Men han klarte på sitt siste kast å levere 81.51 meter.

Her er Thorkildsen lengste kast

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

Siste nytt

 • Midtjylland om Olsson: – Fått tilbake motorisk funksjon

  Fotballspilleren Kristoffer Olsson er på bedringens vei etter at ble det kjent at han hadde flere blodpropper i hjernen.

  «Kristoffer Olsson gjør store fremskritt», skriver Midtjylland i en pressemelding søndag.

  I slutten av februar ble den svenske landslagsspilleren lagt i respirator, og i starten av mars det kjent at han ble rammet av flere blodpropper i hjernen.

  I midten av mars var Olsson ute av respirator og ble flyttet til Hammel Neurocenter, hvor han startet sin rehabilitering.

  «Her har Kristoffer fått tilbake både motorisk funksjon og verbale evner. Hans fysiske fremgang er betydelig. Han trener nå aktivt på å kunne gå igjen, og han er i stand til å spise selvstendig», skriver klubben.

  Midtjylland skriver at det fortsatt er kognitive utfordringer som gjenstår og at det er usikkert om han vil bli helt frisk igjen.

  «Likevel er spesialistene ved behandlingssenteret oppmuntret over skrittene Kristoffer har tatt», skriver de. (NTB)

  Kristoffer Olsson i aksjon for Midtjylland
  Foto: FODBOLDBILLEDER
 • Lillebergs Lightning tapte i Washington

  Emil Lilleberg fikk 19 og et halvt minutt på isen, da hans Tampa Bay Lightning tapte 2-4 borte mot Washington Capitals i NHL natt til søndag.

  Etter 2-2 i den første perioden og en målløs andreperiode, var lagene like langt før den tredje. Der sikret John Carlson og Nic Dowd seieren for vertene.

  Lightning er allerede klare for NHL-sluttspillet som starter 20. april.

  Dit skal ikke Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild, som uten nordmannen i troppen vant 6-2 borte mot San Jose Sharks søndag.

  Emil Lilleberg
  Foto: David Kirouac / Reuters
 • Amerikansk OL-håp ute av OL

  Alicia Monson, USAs rekordholder på 5000 og 10.000 meter, mister sommerens OL i Paris.

  Årsaken er en avrivning i menisken. Hun har nå blitt operert og det er ventet at hun må gjennom en lengre periode med rehabilitering og opptrening.

  – Jeg har jobbet hardt for muligheten til å representere USA i enda et OL, så det smerter å ikke stille til start, skriver Monson på Instagram.

  25-åringen kom på 5.-plass på 10.000-meteren under VM i Budapest sist sommer. Hun var regnet som en outsider til medalje i sommerens leker.

  US Championships Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal