Hopp til innhold

– Det har vært en jævlig prosess

DOHA/OSLO (NRK.no): Andreas Thorkildsen (31) følte seg bedre enn på lenge under fredagens Diamond League-stevne i Doha. Sørlendingen medgir at veien tilbake etter fjorårsfiaskoen har vært lang og tung.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen kastet sin første konkurranse på ni måneder fredag kveld. Spydet fløy ikke like langt som i glansdagene, men nordmannen ser positivt på fortsettelsen.

Foto: FADI AL-ASSAAD / Reuters

Det ble «bare» 3.-plass i fredagens sesongåpning i Doha, men sørlendingen smilte likevel fra øre til øre etter konkurransen.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen slet med teknikken i hele fjor - nå begynner det å sitte bedre.

Foto: FADI AL-ASSAAD / Reuters

Thorkildsen har nemlig lagt bak seg det tunge fjoråret, der han fikk store deler av sesongen ødelagt av skader og formsvikt. OL i London ble en stor nedtur med 6.-plass og mange korte kast.

Nå peker formpilen endelig oppover igjen.

– Resultatet var ikke kjempebra, men det var ingen andre som fikk det spesielt bra til heller, sier Thorkildsen til NRK.no.

«Bare» 80 meter - smiler likevel

Nordmannen kastet dødt i første omgang, før han fulgte opp med 79,68 meter i andrekastet. Deretter kastet han ytterligere to døde kast. Men så begynte spydet å fly igjen. I sjette og siste omgang landet spydet på 81,51 meter.

Det holdt til 3.-plass, bak tsjekkiske Vitezslav Veselý (85,09 meter) og erkerivalen Tero Pitkämäki (82,19 meter) fra Finland.

Den 31 år gamle nordmannen innrømmer at han følte seg rusten.

– Det er første gang jeg løper et konkurransetilløp på ni måneder, så det føltes litt rart, ja. Jeg har så mye mer inne. Dersom jeg gjør noen små endringer, så vil spydet fly noen meter til, sier han med en gryende selvtillit i stemmen.

Vært en lang vei tilbake

– Forhåpentligvis kan jeg ta et nytt steg i Shanghai om en uke, sier han.

– Føler du at folk har for høye forventninger til deg?

– Nei, egentlig ikke. Jeg kan ikke love at jeg skal kaste 90 meter i morgen, men jeg føler det er innen rekkevidde om ting går som det skal. Fjorårssesongen ødela mye av teknikken min, og det har vært en - mildt sagt - jævlig prosess å finne tilbake til det gamle. Det er derfor jeg varierte så mye i dag også, sier Thorkildsen.

– Det vil komme bedre lengder etterhvert, smiler den doble OL-mesteren fra 2004 og 2008.

VIDEO: Se Thorkildsens lengste kast fra Doha

Thorkildsen imponerte ingen under dagens Diamond Leauge. Men han klarte på sitt siste kast å levere 81.51 meter.

Her er Thorkildsen lengste kast

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal