NRK Meny
Normal

– Det har vært en jævlig prosess

DOHA/OSLO (NRK.no): Andreas Thorkildsen (31) følte seg bedre enn på lenge under fredagens Diamond League-stevne i Doha. Sørlendingen medgir at veien tilbake etter fjorårsfiaskoen har vært lang og tung.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen kastet sin første konkurranse på ni måneder fredag kveld. Spydet fløy ikke like langt som i glansdagene, men nordmannen ser positivt på fortsettelsen.

Foto: FADI AL-ASSAAD / Reuters

Det ble «bare» 3.-plass i fredagens sesongåpning i Doha, men sørlendingen smilte likevel fra øre til øre etter konkurransen.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen slet med teknikken i hele fjor - nå begynner det å sitte bedre.

Foto: FADI AL-ASSAAD / Reuters

Thorkildsen har nemlig lagt bak seg det tunge fjoråret, der han fikk store deler av sesongen ødelagt av skader og formsvikt. OL i London ble en stor nedtur med 6.-plass og mange korte kast.

Nå peker formpilen endelig oppover igjen.

– Resultatet var ikke kjempebra, men det var ingen andre som fikk det spesielt bra til heller, sier Thorkildsen til NRK.no.

«Bare» 80 meter - smiler likevel

Nordmannen kastet dødt i første omgang, før han fulgte opp med 79,68 meter i andrekastet. Deretter kastet han ytterligere to døde kast. Men så begynte spydet å fly igjen. I sjette og siste omgang landet spydet på 81,51 meter.

Det holdt til 3.-plass, bak tsjekkiske Vitezslav Veselý (85,09 meter) og erkerivalen Tero Pitkämäki (82,19 meter) fra Finland.

Den 31 år gamle nordmannen innrømmer at han følte seg rusten.

– Det er første gang jeg løper et konkurransetilløp på ni måneder, så det føltes litt rart, ja. Jeg har så mye mer inne. Dersom jeg gjør noen små endringer, så vil spydet fly noen meter til, sier han med en gryende selvtillit i stemmen.

Vært en lang vei tilbake

– Forhåpentligvis kan jeg ta et nytt steg i Shanghai om en uke, sier han.

– Føler du at folk har for høye forventninger til deg?

– Nei, egentlig ikke. Jeg kan ikke love at jeg skal kaste 90 meter i morgen, men jeg føler det er innen rekkevidde om ting går som det skal. Fjorårssesongen ødela mye av teknikken min, og det har vært en - mildt sagt - jævlig prosess å finne tilbake til det gamle. Det er derfor jeg varierte så mye i dag også, sier Thorkildsen.

– Det vil komme bedre lengder etterhvert, smiler den doble OL-mesteren fra 2004 og 2008.

VIDEO: Se Thorkildsens lengste kast fra Doha

Thorkildsen imponerte ingen under dagens Diamond Leauge. Men han klarte på sitt siste kast å levere 81.51 meter.

Her er Thorkildsen lengste kast

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal