Normal

Thorkildsen må opereres

Spydkasteren Andreas Thorkildsen må operere hofta, og trenger opp mot ni måneders rehabilitering.

Andreas Thorkildsen må operere den skadede hofta og mister nesten hele neste års friidrettssesong. Det betyr at han går glipp av både 50-årsjubileet til Bislett Games og VM i Beijing.

SE VIDEO: Andreas Thorkildsen er forberedt på å gå den tunge veien for å rekke OL i 2016.

Den siste månedens utredning har avslørt en skade i hofteleddets menisk, som krever operasjon. Spydkasteren må påregne seks til ni måneders rehabilitering for å komme tilbake.

Ove Talsnes

Friidrettsforbundets lege, Ole Talsnes, vil gjøre alt for å gjøre spydkasteren klar til OL i Rio om to år.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

Andreas Thorkildsen har gjennom lengre tid hatt en hofteskade som ikke har respondert tilstrekkelig på vanlig opptrening og treningstilpasning, forteller Ove Talsnes, lege for Friidrettsforbundet.

– Han skal derfor opereres for skaden i hofteleddets menisk, og må påregne en rehabiliteringsperiode på seks til ni måneder før spydkasting blir aktuelt.

Lettet over å ha fått svar

Thorkildsen avsluttet sesongen allerede i midten av juli, og har siden vært gjennom medisinske utredninger. Selv om konklusjonen var skuffende, ser spydkasteren lyst på omsider å ha fått svar.

– Jeg har vært plaget av skaden såpass lenge, at det oppleves greit at det nå foreligger en diagnose og en plan for å operere, slår Thorkildsen fast i en pressemelding.

– Opptreningstiden vil bli lang, og jeg har slått meg til ro med at jeg må være tålmodig, og gjøre den treningsjobben som kreves, sier han.

Motivert for nytt OL

Med både skade og behandling fastslått, er Thorkildsen innstilt på å gjøre det som kreves for å komme tilbake på internasjonalt toppnivå.

– Det ligger i sakens natur at jeg har forsonet meg med at det neppe blir mye spydkasting neste sesong, men jeg er innstilt på, og motivert for, å gjøre den jobben som er nødvendig for å komme tilbake skadefri i OL-sesongen 2016, sier Thorkildsen, som har Friidrettsforbundet i ryggen hele veien.

– Målsettingen for opptreningen er å kunne gjennomføre spydkast kommende sesong, for så å kunne forberede seg optimalt til Rio 2016, sier Talsnes.

– Andreas kommer tilbake

Sportssjef Ronny Nilsen sier at han er glad for at Thorkildsen har funnet problemet.

Ronny Nilsen

Ronny Nilsen, sportssjef i Friidrettsforbundet.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Det er bra at han kommer under kniven innen kort tid slik at man kan sette i gang skaderehabiliteringen i etterkant av operasjonen, sier han.

– Tror dere han kommer tilbake til toppen til OL-sesongen?

– Det har vi. Andreas har vist at han har motivasjon til å legge ned arbeidet som trengs for å nå det nivået han har vært på tidligere. Vi mener også det er viktig at han får tid til å komme tilbake. Det betyr at 2015-sesongen trolig går fløyten, svarer Nilsen og påpeker at det er 2016-sesongen som er det langsiktige målet.

Det er liten tvil om at den dobbelte OL-mesteren har hatt noen tunge sesonger de siste årene. Resultatene har vært svake og smertene i kroppen har vært store.

– Det er tøft – spesielt for Andreas. Han har over mange år vist hvilken klasseutøver han er, og det er klart at det ikke har vært en god tid for han de siste årene når han ikke har fått ut sitt potensial. Derfor er det nå viktig at han får den nødvendige behandlingen og oppfølging for å komme tilbake på høyt nivå, sier Nilsen.

Siste nytt

 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Dustin Johnson ny golf-topp

  Medan golf-verda jubla for Tiger Woods' siger i Tour Championship, nytta Dustin Johnson høvet til å overta toppen av golf-rankingen.

  Johnson blei nr 3, og det var akkurat nok til å passere Justin Rose som enda på fjerdeplass i turneringa.

  Woods avanserte frå 21. til 13.-plass med sin siger.

  Dustin Johnson
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Lillestrøm - Tromsø
Team Ingebrigtsen