NRK Meny
Normal

Thoresen til KHL-finalen: – Det har sittet langt inne

MOSKVA/OSLO (NRK): Patrick Thoresen (31) ble matchvinner da SKA St.Petersburg fullførte en utrolig snuoperasjon med seier tirsdag kveld.

Thoresen

Patrick Thoresen satte inn 3-2-målet da SKA St. Petersburg slo CSKA Moskva i KHL-sluttspullet tirsdag.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

CSKA Moskva ble slått 3-2 i den sjuende og siste semifinalekampen i Moskva. Dermed vant SKA 4-3 i kamper etter å ha ligget under 3-0 etter de tre første oppgjørene.

– Det har sittet langt inne. Vi har jobbet hele sesongen for dette, men da vi havnet bakpå 3-0 i kamper visste jeg ikke helt om det skulle gå, sier Thoresen til NRK.

– Stoppet aldri å tro

Men det gikk til slutt - mye takket være nordmannen. Tirsdag kveld ble han nemlig matchvinner i den avgjørende kampen i Moskva.

– Det var utrolig deilig, sier han.

31-åringen scoret det avgjørende 3-2-målet snaue ti minutter før slutt i sisteperioden etter assist fra rekkekamerat Anton Belov.

– Jeg stoppet aldri å tro på dette laget for vi har veldig mange gode spillere og det synes jeg vi viser gjennom hele serien. Vi er flere som kan bidra. Det er kanskje styrken vår, sier nordmannen.

Assist

Ilja Kovaltsjuk åpnet scoringsballet for hjemmelaget i tirsdagens skjebnekamp. Thoresen gjorde forarbeidet forut for målet som kom 11 minutter ut i første periode.

Sekunder tidligere hadde CSKA fått en scoring annullert som følge av at Alexander Radulov brukte skøyta til å sette pucken i mål.

Sju minutter ut i midtperioden var det duket for scoring igjen. Evgenij Dadonov overlistet CSKA-keeper Kevin Lalande med et strålende skudd. Fire minutter før den andre pausen skapte så nevnte Radulov ny spenning i kampen da han reduserte til 1-2 for hjemmelaget, og 47 sekunder før periodens slutt kom utligningen signert Stephane Da Costa.

Ti minutter ut i siste periode kom den avgjørende scoringen signert Patrick Thoresen.

Dermed fullførte Patrick Thoresen & co. en mesterlig snuoperasjon.

Siste nytt

 • Fourcade mot Bø på tredjeetappen

  Startlisten for herrestafetten i skiskyting er klart, og både Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade går tredje etappe.

  Emil Hegle Svendsen er Norges ankermann, og skal opp mot blant andre franske Antonin Guigonnat.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Femte strake tap for Zuccas Rangers

  New York Rangers og Mats Zuccarello gikk på sitt femte strake tap i NHL da Montreal Canadiens ble for sterke og vant 3-1 natt til fredag. Det melder NTB. 30 år gamle Zuccarello noterte seg for to skudd på mål i oppgjøret.

  Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Curling og ishockey
OL i Pyeongchang: Skøyter 1000 m menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting stafett menn og skøyter 1000 m
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin