NRK Meny
Normal

Thoresen til KHL-finalen: – Det har sittet langt inne

MOSKVA/OSLO (NRK): Patrick Thoresen (31) ble matchvinner da SKA St.Petersburg fullførte en utrolig snuoperasjon med seier tirsdag kveld.

Thoresen

Patrick Thoresen satte inn 3-2-målet da SKA St. Petersburg slo CSKA Moskva i KHL-sluttspullet tirsdag.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

CSKA Moskva ble slått 3-2 i den sjuende og siste semifinalekampen i Moskva. Dermed vant SKA 4-3 i kamper etter å ha ligget under 3-0 etter de tre første oppgjørene.

– Det har sittet langt inne. Vi har jobbet hele sesongen for dette, men da vi havnet bakpå 3-0 i kamper visste jeg ikke helt om det skulle gå, sier Thoresen til NRK.

– Stoppet aldri å tro

Men det gikk til slutt - mye takket være nordmannen. Tirsdag kveld ble han nemlig matchvinner i den avgjørende kampen i Moskva.

– Det var utrolig deilig, sier han.

31-åringen scoret det avgjørende 3-2-målet snaue ti minutter før slutt i sisteperioden etter assist fra rekkekamerat Anton Belov.

– Jeg stoppet aldri å tro på dette laget for vi har veldig mange gode spillere og det synes jeg vi viser gjennom hele serien. Vi er flere som kan bidra. Det er kanskje styrken vår, sier nordmannen.

Assist

Ilja Kovaltsjuk åpnet scoringsballet for hjemmelaget i tirsdagens skjebnekamp. Thoresen gjorde forarbeidet forut for målet som kom 11 minutter ut i første periode.

Sekunder tidligere hadde CSKA fått en scoring annullert som følge av at Alexander Radulov brukte skøyta til å sette pucken i mål.

Sju minutter ut i midtperioden var det duket for scoring igjen. Evgenij Dadonov overlistet CSKA-keeper Kevin Lalande med et strålende skudd. Fire minutter før den andre pausen skapte så nevnte Radulov ny spenning i kampen da han reduserte til 1-2 for hjemmelaget, og 47 sekunder før periodens slutt kom utligningen signert Stephane Da Costa.

Ti minutter ut i siste periode kom den avgjørende scoringen signert Patrick Thoresen.

Dermed fullførte Patrick Thoresen & co. en mesterlig snuoperasjon.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal