Thoresen etter tapet: – Må kjempe tilbake og ikke gråte

Stavanger Oilers-trener, Petter Thoresen, slaktet laget sitt tapte 4–1 mot Lørenskog i kveldens hockeyfinale.

Petter Thoresen

LANGT FRA FORNØYD: Petter Thoresen var langt fra fornøyd med hvordan spillerne hans fremsto mot Lørenskog i kveld.

– Ishockey er en kampsport, da kan man ikke bli lei seg når Lørenskog kjemper hardere enn deg. Da må du kjempe tilbake og ikke gråte, sier en oppgitt Petter Thoresen til NRK etter kampen.

Finaleserien er på ny vidåpen. Etter Lørenskogs seier står det nå 2–2 i best av syv serien.

Mandag vant hjemmelaget fortjent og Lørenskog spilte en god kamp.

8.08 minutter var spilt av 1. periode da Lørenskog tok ledelsen i egen hall. Steffen Thoresen nettet med assist fra Maxims Ponomarenko og Robin Dahlstrøm.

Petter Thoresen kom med krass kritikk mot egne spillere etter kampen mot Lørenskog i går.

Petter Thoresen kom med krass kritikk mot egne spillere etter kampen.

Misfornøy med importspillerne

Stavanger utlignet til 1-1 drøye fire minutter senere. 12.51 minutter var spilt da måltyven Dan Kissel var på ferde. Henrik Medhus og Mike Hoeffel ble kreditert for assist.

– Første periode er den eneste jeg er fornøyd med, etter det er det eneste vi er gode til er å gå sure og få dumme utvisninger, seier Thoresen til NRK.

Dan Kissel rett før han set inn 3-1

ENESTE MÅLSCORER: Dan Kissel ble Stavanger Oilsers eneste målscorer.

I 2. periode var Lørenskog det førende laget. 26.29 var spilt da de tok ledelsen ved Tony Romano. Han ble assistert av Stefan Espeland og Alexander Larsson. Målet kom i spill 5 mot 4.

Nathan Lognpre gjorde det meste selv da han sendte Lørenskog opp i 3-1 med 4.43 minutter igjen av perioden. Han kranglet til seg pucken i en duell mellom flere ved vantet bak mål, stakk av og scoret. Det var en liten gavepakke for hjemmelaget.

– I dag var disiplinen dårlig, og spesielt er jeg misfornøyd med våre importspillere. Vi må tåle å ta og gi. Vi må gi igjen med samme mynt, sa Thoresen til TV 2 etter kampen.

Skuddstatistikken viste 16 i Lørenskogs fordel i perioden, og det forteller det meste om hvem som var det beste laget i perioden.

Mange overtall

I 3. periode la Lørenskog på til 4-1. Også denne gangen kom målet i overtallsspill. Stavanger er kjent som et lag som pådrar seg mange utvisninger, og mandag kveld ble de straffet for det. Mats Trygg var mannen bak målet 5.09 inn i 3. periode. Ryan Caldwell og Robin Sterner assisterte.

– De ble nok litt frustrerte etter hvert, men det er slik vi ønsker å spille. Dette var en match vi måtte vinne, sier Lørenskogs Mats Trygg etter kampen.

Lørenskog hadde sju overtallsspill i løpet av kampen. Stavanger Oilers hadde ingen.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.